fredag 18. august 2023

Trettipunktersbloggutfordring #17: Oversikt over hva du har i veska

Den fysiske formen min bedrer seg gradvis, endog langsomt, og jeg er litt utålmodig. Jeg savner både yoga og luftakrobatikk, men de siste dagene har jeg i det minste vært i form til å gå litt igjen, så det har blitt noen korte skogsturer på meg. Jeg er ganske heldig som har både havet og skogen i umiddelbar nærhet. Jeg blei derimot nødt til å selge Depeche Mode-konsertbilletten min, noe jeg fortsatt er litt bitter for. Det føles så urettferdig og unødvendig når min egen kropp hindrer meg i å gjøre ting jeg har gleda meg til i over et år, det føles liksom som det ultimate sviket, som om jeg ikke er på lag med meg sjøl.

Jeg akter å fullføre denne trettipunktersutfordringa, til tross for at jeg foreløpig har brukt mange år på noe som var meninga at skulle ta en måned. Og i dag ba den meg om å tømme veska mi. 


Så da må jeg nesten adlyde, da.


Som du kan se, har jeg ADHD.

La oss gjøre dette så systematisk som mulig:



1. Denne fruktkaramellen


Denne fikk jeg av en random fyr som gikk rundt og delte ut gratis godteri av ingen spesiell grunn under Lierdagene, og fordi jeg er høflig tok jeg den imot, men fordi jeg er en anelse paranoid har jeg ikke spist den fordi jeg aldri kan utelukke med hundre prosent sikkerhet at fremmede er ute etter å forgifte meg.


2. Søppel, kvitteringer, brukte billetter, papir av ymse slag


Denne slags typen ting har en tendens til å hope seg opp. Jeg er ute i et ærend, får et akutt behov for å kaste noe, men fordi jeg ikke er i nærheten av ei søplebøtte, legger jeg det i veska så lenge, og innen det er ei søplebøtte innen rekkevidde, har jeg allerede glemt at det var noe jeg skulle kaste.


3. Våtserviett


Denne husker jeg ikke hvor kommer fra. Sannsynligvis er den noe som blei delt ut da pandemien herja som verst, og pliktoppfyllende som jeg er, tok jeg den imot, la den i veska og glemte den.


4. Solbriller i solbrillepose (som teknisk sett hører til et annet solbrillepar)


Dette paret har blitt ødelagt og limt så mange ganger at de egentlig ikke er særlig fine lenger, så jeg prøver å vende meg av med å bruke dem, men de er nå en gang det solbrilleparet jeg eier som er mest behagelig å ha på, i tillegg til at de har de glassa som beskytter best mot sollys, så inntil videre blir de med rundt omkring likevel.


5. Powerbank


Fordi jeg er ikke utelukkende et rotehue; jeg har også et par – tre greier i veska som det faktisk er oppriktig fornuftig å ha der.


6. Lighter


Det er lenge siden sist jeg røyka nå, og jeg trur – i likhet med så mye annet – at lighteren er der mest fordi jeg har glemt å ta den ut. Men!! Det skjer innimellom når man er på en restaurant eller noe der de har levende lys og så slukkes flammen av en eller annen grunn, og da er jo en lighter jaggu kjekt å ha på lur.


7. Nøkkelknippet mitt


Og på det har jeg husnøkkelen, nøkkelen til skapet jeg hadde på jobben jeg mista i 2020, en enhjørning, og en laserpeker fordi man aldri veit når man får behov for å leike med en katt.


8. Ørepropper i øreproppetui


Fordi ørepropper gjør det vesentlig enklere for meg å oppholde meg utafor leiligheten min.


9. Plastbestikk


En gang bestilte jeg take-away og fikk med plastbestikk som jeg endte opp med å ikke bruke, men som jeg isteden la i en skuff, og her en dag for noen uker siden skulle jeg spise en Skyr på toget, men så mangla jeg skje å spise den med, og i posen som denne kniven og gaffelen kom i lå det også ei skje, så jeg tok med posen med engangsbestikk i veska, brukte og kasta skjea, og siden har kniven og gaffelen blitt liggende.


10. Lommebok


Denne lommeboka er fortsatt verdens søteste, selv om den har blitt vesentlig mer møkkete siden den var ny.


11. Bok


For tida leser jeg The Colour Out of Space av H.P. Lovecraft.


12. Hodetelefoner


Jeg går ingen steder uten.


13. Caps


Fordi blondiner som meg har en tendens til å bli solbrente i hodebunnen.


14. Medisiner jeg kan komme til å få akutt bruk for 


Mot henholdsvis migrene, ADHD, allergi og astma.

2 kommentarer:

  1. Fint at den fysiske formen går fremover, men dumt at det går langsomt. Husker selv hvor utålmodig jeg var da jeg var sykmeldt etter å ha kommet hjem fra sykehuset høsten 2020 og hvor kjipt det føltes å ikke få brukt billetten jeg egentlig hadde til teater i midten av oktober fordi jeg manglet muskler og krefter til trappene på Nationaltheatret og var alt for sliten til å gjøre noe særlig. Håper formen bare fortsetter å bedre seg. Visste forresten ikke at du hadde både Migrene og Astma i tillegg, syns du har fått urettferdig fordelt. Kanskje det er derfor du er så eksepsjonelt god til å skrive og å være et veldig koselig menneske, det at det bør være noen form for balanse å finne.

    Ellers interessant å se innholdet i veska di. Utenom sånne ting som nøkler, mobil og lommebok, så har jeg en del kvitteringer både i sekken og i lommeboka selv fordi jeg er dårlig til å kaste ting. Selv pleier jeg i utgangspunktet alltid å ha med bok, men i det siste så har jeg variert litt mer. Jeg har alltid med noe jeg kan lese, men hvis jeg vet jeg vil ha lite tid til å lese så blir det et blad i stedet for boka jeg holder på med og hvis jeg har blad i stedet for bok så bruker jeg plassen i sekken boka ville tatt opp på tegnesaker og fargeleggingsbok i stedet. Jeg har erfart at jeg ofte har ødelagt sekker litt for fort med å stappe dem for fulle og nå prøver jeg å prioritere mer og å finne ut hva jeg faktisk MÅ ha og hva jeg kanskje ikke trenger og når jeg bruker fem minutter med t-bane og deretter fem minutter med buss til Bånkall for eksempel der jeg i hovedsak er opptatt med å sosialisere og å spille spel, så er f.eks. å pakke boka jeg leser på nesten 500 sider egentlig ganske unødvendig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Formen går riktig vei, heldigvis, men sånn som hoste ofte henger igjen i lang tid etter at man ellers føler seg frisk fra en forkjølelse, trur jeg nok det fortsatt er noen dager til jeg føler meg hundre prosent igjen. Og det er en del som feiler meg, sånn har det vært siden jeg var liten, husker Vibeke sa til meg at om jeg hadde vært et barn under viktoriatida, hadde jeg blitt omtalt som "sykelig".

      Og kjenner problemet med å ødelegge sekker fordi man stapper dem for fulle, men jeg bruker som oftest bærenett sjøl fordi jeg generelt syns det blir litt for upraktisk og tidkrevende å legge ting og ta ting ut av sekk, hvert fall når det er ting jeg trenger å ha lett tilgjengelig fordi jeg bruker dem ofte i løpet av en dag.

      Slett