lørdag 29. mars 2008

Slik en regnfull ettermiddag

Jeg sitter her og drømmer om sola. På sett og vis litt rart, i og med at jeg aldri har vært noe skikkelig solmenneske, men det kan ha nær sammenheng med at jeg ikke er noe skikkelig snømenneske heller. Nå gir kanskje ikke dette mening heller, ettersom overskrifta her nevner regn, og ikke snø, men det er ikke bare regn, skjønner du. Hadde det ennå vært det, hadde alt vært helt nydelig, for jeg liker regn, og jeg liker vind, men når det er snø på bakken, blir alt bare ekkelt og klinete. Og i det siste har jeg hørt på omtrent utelukkende vår- og sommersanger for å få meg i det rette humøret. Tenkte jeg skulle dele vår- og sommerspillelista med dere, sånn i tilfelle dere har et ønske om å drømme dere bort. Som en slags sjuk bonus, slenger jeg på mine assosiasjoner til sangene, som av og til virker totalt tilfeldige. Men det er jo dem som får meg til å tenke på sol og varme og blomster og lykke, ikke sant?

Beach Boys - California Girls (Her snakker vi 50-talls kabrioleter og polkadottbikini! Og strandtur med hele vennegjengen med parasollen i baksetet.)
Beach Boys - Kokomo (Beach Boys... det ligger i navnet. De er sommer. Sangen her får meg til å tenke på flashy utesteder i Syden ved stranda med drinker med paraplyer og palmer. Litt ekkelt, men sommer er sommer.)
Beach Boys - Surfing USA (Hva trur du jeg tenker på? Surfing, selvfølgelig. Og sjø og strand.)
Elisa feat. Ligabue - Gli Ostacoli del Cuore (En veldig fin sang med sommerfugler i vinden i seg.)
Enya - Orinoco Flow (Her er nok musikkvideoen medskyldig i mine assosiasjoner, men jeg tenker på tropisk regnskog, kolibrier og turkise fossefall.)
Gackt - Emu ~For My Dear~ (Dette er sjølve det-er-sommer-og-jeg-er-filosofisk-og-jeg-nyter-å-dra-på-en
-motorsykkeltur-aleine-for-å-finne-meg-sjøl-sangen. Det er nemlig akkurat det jeg tenker på. Å kjøre motorsykkel i sola uten hjelm og med vind i håret, bortover en lang vei uten annen trafikk, og uten noe annet enn endeløst grønt grass på hver side av veien. Akk.)
The Killers - Bones (Jada, det har nok noe med at de tross alt synger "don't you wanna swim with me?" i sangen, men jeg tenker konsekvent på stolte delfiner som hopper i praktblått hav.)
Loreena McKennitt - The Mummer's Dance (Hver gang jeg ser tittelen, tenker jeg "A Midsummer Night's Dream, fordi M og D så nært ved siden av hverandre ikke får meg til å tenke på noe annet, og til tross for at skuespillet jo er helt psycho, så får sjølve tittelen meg til å tenke på alver og feer som våkner til liv og på gullstøv i trærne.)
Regina Spektor - Fidelity (Til tross for at teksten handler om alt annet, greier jeg ikke å tenke på annet enn vårlig forelskelse her. Dele en is på benken i parken, sitte på brygga på Sørlandet *kremt*... Litt sånne ting.)
Sandi Thom - I Wish I Was a Punk Rocker ("With flowers in my hair", ikke sant. Blomster, grass (i begge betydninger), kassegitar, 60 - 70-tall og Roskilde-festival. Alt er der, liksom.)
Shakira feat. Wyclef Jean - Hips Don't Lie (Jeg er skap-Shakira-fan, ikke skyt meg for det. Og denne sangen = danse i gatene med lite klær i Spania eller Latin-Amerika. Og hva er mer sommer enn det?)
Sigur Rós - Hoppípolla (Mer komplett vårsang skal du leite lenge etter! Skikkelig norsk (islandsk?) vårstemning her, med ei bleik sol og snørester og ei lue som fortsatt er godt plassert på hodet. Hestehov, krokus, blåveis... det er vakkert.)
Something Corporate - The Astronaut (Skikkelig bysommer, dette her. Stå på verandaen i sin skyskraper i sola og tenke på den du er forelska i. Jeg er nødt til å bruke denne som inspirasjon til en tekst en gang.)
Taking Back Sunday - Great Romances of the 20th Century (Åpninga med rolig gitar og fioliner er mer vår enn det meste. Blomster, bade i bekken, ridetur i skogen, alt ligger og lurer i introen!)
Tori Amos - Crucify (Her er man i en hacienda i Andalucia, komplett med vegger i rødaktig sandfarge og med soler av tinn på veggene. Tregitter foran vinduene og arabiskinspirerte dører. Og ei diger seng, som fru Amos slenger seg ned på og synger sangen litt frustrert for seg sjøl. Eh.)
Tori Amos - Winter (Til tross for tittelen, tenker jeg på melankolsk sommer av denne. Det har sikkert noe med gjentagelsen av "white horses" gjennom sangen å gjøre. Å bo i en stor, hvit rikmannsvilla med fine festpaviljonger i hagen, men helt aleine med seg og sorgen og de hvite hestene. Åh, melankolien.)
Youth Group - Daisychains (Deppesommersang. "We could have spent the summer sitting here, making daisychains." Say no more.)

6 kommentarer:

 1. Awh. Vår og sommar. Eg lengtar eg og. Kjenne meg igjen det du skrive..

  Og beach boys er sommarstemning, må då få anbefale fun fun fun, beach boys ft Status Quo - eg får skikkelig sommarstemning av den også.

  Sigur Ros<3 også hips dont lie då. Eg og skapdigga den, hadde ein periode eg var heilt hekta på den, sommaren for to år sia. Den gjer herlige asssosijonar.

  SvarSlett
 2. Ah, den må jeg få prøvd å laste ned. Takk for tipset! Beach Boys har så fengende sanger at det er helt flaut :]

  SvarSlett
 3. Jeg drømmer om sola, jeg og. Jeg er innmari klar for vår nå. Kul liste og artig å lese assosiasjonene dine til sangene også. Har blitt litt inspirert av disse sanglistene jeg har lest i det siste så jeg har laget en egen liste selv nå :O)
  Du har interessant musikksmak forresten, jeg skal teste ut de sangene jeg ikke er sikker på om jeg har hørt på youtube tenker jeg.

  SvarSlett
 4. Jeg veit ikke helt om du finner alle, for det er vel ikke alle som er singler, trur jeg, men gøy at du vil gi dem en sjanse:) Og musikklister er kos til tusen! Jeg leser gjerne dine!

  SvarSlett
 5. Artig liste. :) Mye gjenkjenbart i artistene, kobler ikkje alle sangen, men en del nynner jeg på med en gang jeg leser tittelen. Likte at du skrev litt mer om hver enklet sang :)

  SvarSlett
 6. Jepp, jeg tenkte at det blei litt mer interessant på den måten i stedet for ei litt intetsigende liste med titler :3

  SvarSlett