søndag 9. august 2009

Rocket Science (2007)

Jeg skal medgi at dette er en ganske underlig affære, og helt sikkert blant dem du enten elsker eller hater. Eller bare liker eller misliker. Jeg trur du uansett ikke vil kunne greie å trekke på skuldrene av den. Og jeg veit at jeg ikke hater den. Eller misliker den, for den saks skyld.

Altså. Det handler om Hal Hefner, som har ei mor og en far som skiller seg og som stammer. Som en mulig følge av sistnevnte, har han ingen venner. Derimot har han en betydelig usympatisk storebror. Som om ikke dét var nok, kommer han i tillegg snart til å ende opp som forelska i skolens mest politisk engasjerte og best debatterende og argumenterende lys Ginny, som på si side plutselig får for seg at hun skal verve Hal til debattlaget, som er med i debattkonkurranser og turnerninger rundt om på forskjellige skoler.

For det første er filmen ganske rotete bygd opp. Sjølve historia blir av og til litt borte i fullstendig randomme detaljer og digresjoner. Men for noen digresjoner! Noe av det er bare så herlig oppfinnsomt at jeg blir sittende og smile med hele kroppen. Semi-pervo-naboen til Ginny med BH-en! Celloen gjennom vinduet! Det faktum at broren til Hal kaller ham for Penelope! Og herregud, DEN KOREANSKE STEFAREN TIL HAL. Omtrent grunn nok i seg sjøl til å se filmen. På den annen side virker noen av dem som litt krampaktige på meg, for eksempel voiceoveren, som jeg aldri likte. Den blir liksom litt SEEEE SÅ RANDOM JEG ER på samme måte som I Heart Huckabees (bortsett fra at det selvfølgelig er i mye større grad der).

Men ja. Det er da desidert en overvekt av det jeg likte, så sjøl om filmen ikke er perfekt, så er den jo pinadø verdt å se, og vel så det, holdt jeg på å si. Den er ekstremt underholdende, og ikke så reint lite sjarmerende, og om jeg ikke heeelt får tak på den eller veit hvor jeg har den til alle tider, så var det jo en positivt opplevelse. For all del, liksom.

Dommeren har talt: 5

8 kommentarer:

  1. Har han ikke venner fordi foreldra hans stammer?Ö
    Men den hørtes søt ut da^^

    SvarSlett
  2. Duh. Han stammer, da. Det skulle sikkert vært noen komma oppi der.

    Ja, den er det ^_^

    SvarSlett
  3. haha, så herlig. jeg skriver den opp på må-se lista mi :D

    SvarSlett
  4. jeg syns fortsatt det er rart at det fins andre folk som heter Ginny.
    men den virka jo søt da.<3

    SvarSlett
  5. Å, akkurat denne er med på "skal få sett"-lista mi, en liste som blir bare lengre og lengre. Jeg må se noe film igjen snart som ikke er "Rent Live"-musikaldvden min.
    Men jeg har kjøpt meg "Cinema Paradiso" nå da, skal få sett den i morgen antageligvis :)

    SvarSlett
  6. N'aaaaw, høres jo kjempefin ut, skal prøve å få sjekket den ut :)

    SvarSlett
  7. Nå synes jeg det er litt for mange filmanmeldelser og litt for lite heite eventyr fra Kristines liv - samt tilsvarende bildeserier.

    Go for it!

    SvarSlett
  8. @ Hege: Fornuftig, fornuftig~

    @ Imma: Hah. Det første jeg tenkte da jeg leste bakpå xD

    @ Karo: Cinema Paradiso <123 Sett den ennå? ^_^

    @ Lisa: Gut, gut :3

    @ Håkon: I hear ya! Planlegger ei saftig fotonovelle as we speak.

    SvarSlett