søndag 13. april 2008

Et ønske om forståelse...

Før jeg sier noe som helst, vil jeg bare informere om at dette innlegget inneholder spoilere! Så les videre bare hvis du har sett animeen Loveless, eller ikke har noen planer om å se den!

Så var det sagt. Let's get to business. Jeg så nemlig siste episode i går, og... tja. Jeg veit ikke helt om jeg var skuffa eller hva jeg var. Kanskje litt. Er ikke sikker. Men nå har det sikkert uansett sammenheng med at jeg skjønte lite.

Nå skal jeg innrømme at jeg aldri helt har likt Loveless. Jeg syns at karakterene er vel stereotypiske. Den eneste av karakterene jeg egentlig virkelig liker og som jeg syns har ei bra sammensatt personlighet, er læreren Hitomi. I tillegg er historia litt platt, egentlig. Jeg har på følelsen av at det ofte blir sånn i yaoi-animeer/mangaer, men ikke nødvendigvis. Fake, for eksempel, er jo også sinnssykt morsom til tider, men når Loveless prøver seg på humor... det funker bare ikke. Men den er underholdende nok, det skal den ha. Jeg led meg ikke gjennom episodene, og når en var ferdig, syntes jeg det var litt dumt når jeg ikke hadde tid til å se neste.

Men. Så kommer siste episode, og jeg skjønner ikke en ting. Jeg trudde jeg skjønte, men så hadde Ritsuka den helt sinnssyke drømmen, og så begynte Soubi i drømmen å bable om at han måtte drepe ham, for bare da kunne den bli den Ritsuka'en han var før og masse rart. Og så plutselig dukka Seimei opp i det hele, og så blir alt bra, og så går Soubi og Ritsuka vekk, og så er det ferdig!? Vel, som sagt trudde jeg at jeg forstod. Jeg tenkte at det er sikkert ikke mer enn at Soubi og Ritsuka elsker hverandre og vil fortsette forholdet sitt til tross for at tilsynelatende alle andre er imot det. Men så leste jeg på Wikipedia, bare for å få en litt dypere forståelse, og dette er hva jeg finner om Seimei:

He was seventeen when he was found murdered, although he died under mysterious circumstances and could only be identified by his dental records. We learn later that Seimei had faked his death, but who the person was that died in his place has not yet been revealed.

Hæ? Så Seimei har vært i live hele tida, nå? Nå stod dette her riktignok under "manga characters", og ikke "anime characters", og det kan jo tenkes at mangaen og animeen har noen forskjeller, som de fleste gjerne har, men det var jo veldig rart, da? Er det noen som har sett Loveless her og kan tenke seg å forklare for meg hva hele greia egentlig handler om?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar