lørdag 21. desember 2013

Et åpent julebrev til alle som leser bloggen min

... også kjent som god, gammaldags generell svada. Og foreldre sender jo julekort med bilde av ungen sin på til alle de kjenner, så jeg sender alle mine kjære blogglesere noen bilder av meg sjøl. Fordi at for et halvt år siden så håret mitt sånn ut:


Og nå har det gått over til å se sånn ut:


Og egentlig var det løgn å insinuere at håret mitt bare har blitt sånn av seg sjøl, for jeg var strengt tatt hos frisøren i dag. Det var et ganske dårlig bilde uansett, kanskje dere får en bedre idé om åssen det ser ut hvis jeg gjør sånn?:


Hvis du syns jeg ser ut som en gnom, er det bare fordi jeg er en gnom.

Uansett har håret mitt blitt blondt igjen med noe mørkt i dybden som ikke kommer fram sånn altfor godt på noen av bildene. Ikke at det er så helsikes viktig heller. Planen er at det skal se sånn ut ganske lenge, for i sommer er jeg faktisk bare nødt til å dra på Middelalderuka på Gottland, og, som kjære Lars uttrykte det, "da kan man ikke se ut som om man kommer rett ut av Space Oddyssey, for å si det sånn." Ønsk meg lykke til. Helt siden den opprinnelige lillafargen blei grå, har jeg vært lei av å ikke ha rosa/rødt/lilla hår. Og det skjedde for sånn... fire måneder siden.

Egentlig skulle ikke dette blogginnlegget handle så fryktelig mye om meg, det vil si, skulle i væffal ikke det da jeg planla det. Her er en julehilsen til alle dere som faktisk følger med på det som skjer her inne:

Snø er kult, regn er kjipt. Likevel har jeg hatt bra med julestemning den siste tida, ikke minst etter at Jørgen kjøpte stjerne vi kunne ha i vinduet, og jeg lagde nøttesteik med brunsaus, poteter og surkål til middag. Nå er jeg atter tilbake i Lier, og jeg skal benytte en sårt tiltrengt ferie til å møte folk det er altfor lenge siden jeg har sett (skal prøve å rekke dere alle), hvile ryggen min så den kanskje kommer i form igjen til jeg skal jobbe et par dager i romjula, kanskjeforhåpentligvis få skrevet bittelittegranne, spille kjempemasse Monkey Island (for hurra! for sider som lar deg laste ned de beste klassikerne - de gamle er fortsatt eldst - til en nesten latterlig rimelig penge) og spise julemarsipan sponsa av foreldra mine, siden jeg aldri tar meg råd til denslags luksus likevel.

I stad var jeg en tur på Bare Jazz, og i et hjørne satt en skjeggete fyr med fjellklær og stappfull sekk. Servitøren gikk bort til ham for å plukke opp det tomme ølglasset hans, og spurte jovialt: "Jasså, skal du feire jul i skogen?" Fyren svarte: "Jeg feirer ikke jul" sånn veldig mutt, og servitøren lo nervøst. Awkward.

Halvdårlige fortellinger fra det virkelige liv til side: jeg håper dere alle koser dere med jul og ramadan og hanukkah og vintersolverv eller bare ingen feiring i det hele tatt, at dere drikker massevis av den beste julebrusen (alle med fornuften i behold veit at den lager Aass), at dere får med dere Tre nøtter til Askepott, at dere sover til langt utpå dag, at snøen kommer tilbake i siste liten, og at dere finner alt dere ønsker dere under treet. Jeg anbefaler forøvrig også å unne dere en god musikalsk opplevelse i disse høystemte tider. Sjøl var jeg på konsert med Generalen i supertrivelige Naustet på Youngstorget i stad. Du, derimot, kan jo for eksempel høre på den fineste jule-CD'en som fins, og som er den jeg anbefaler hvert eneste år. Men det er en grunn til det, altså.

Riktig god jul til alle!

2 kommentarer:

  1. Fint hår og interessant innlegg :) God jul og hurra for fin julemusikk (det er helt lov å anbefale den samme julecden hvert år, jeg anbefaler jo samme jule-spillelisten hvert år tross alt)! Har faktisk dessverre aldri spilt Monkey Island selv, men det høres fint ut. Vet ikke helt hva jeg skal bruke jula til å spille (om ikke det skjer et mirakel og jeg plutseligvis får tak i Nintendo 3DS eller Wii U, men jeg tviler), men å se julefilmer er i alle fall absolutt en plan. Kos deg!

    SvarSlett
  2. Takk for det! :) God jul til deg og, til tross for at sjølveste julekvelden nå er over. Monkey Island anbefales virkelig hvis du liker puslespill! (Som i spill man pusler med. Ikke faktisk fysisk puslespill, men det er jo forøvrig òg kult.)

    SvarSlett