onsdag 4. juli 2012

Lykke fins

... om så bare på vinyl.


Skal innrømme at det er en liten smule kjedelig at plata kom den tjueåttende mai, og så fikk jeg min forhåndsbestilte utgave i dag, liksom. Men like fullt; vakkerhet.

En ting som er veldig kult, er at når det gjelder musikkvideoene til låtene på Valtari, har Sigur Rós et ganske unikt konsept. De gir utvalgte filmskapere samme sum med penger, og uten at verken bandet eller de andre regissørene veit hva de driver med, setter de sammen en video som er tolka fram fra deres eget sinn. Ideen er at Sigur Rós ikke har tolkningsmonopol, og de mener at alles assosiasjoner til låtene er like riktige som deres egne. "The Valtari Mystery Film Experiment" er ennå ikke ferdig, og nye videoer slippes med med jevne mellomrom. Du kan følge utviklinga, samt se videoene som allerede er ferdige, her.

Etter en god del gjennomlyttinger har jeg kommet fram til at Varúð er yndlingssangen min fra plata, tett etterfulgt av tittelsporet. Det passer igrunn bra, med tanke på at Varúð også har den videoen jeg foreløpig liker best:Jeg kommer aldri til å slutte å elske dette bandet.

4 kommentarer:

 1. Har sett fjögur píanó-videoen, den er fin<3

  SvarSlett
 2. skiva vår kom for cirka ei veke sia.

  (eg gnid det inn.)

  SvarSlett
 3. Har ikke lyttet særlig mye til Sigur Rós, men det er jo fin musikk og jeg syns det konseptet deres du nevnte med filmskapere og musikkvideotolkninger og slikt lød veldig spennende og interessant ut.

  Forøvrig ja, det er herlig når man venter på noe og det endeligvis kommer i posten <3 Det er lykke =D

  SvarSlett
 4. Fjögur píanó er nestyndlingen min. Haha, takker for oppmerksomheta, dere.

  SvarSlett