tirsdag 30. april 2013

Dagen i dag

Så. Jeg kom ikke inn på noen skoler i år heller. Begynner å bli greit lei av å søke nå, og enda mer lei av avslag. Og jeg begynner å skjelve, litt mer for hver dag, når jeg tenker på hvor lettvint alt har blitt. Hvor trygt og stabilt og lunkent. Når jeg tenker på at jeg har jobb, har sted å bo, har en ganske forutsigbar inntekt hver måned. Jeg skjelver. Og kanskje må jeg flytte, få enda en ny start, bare fordi at hver gang jeg har begynt å føle meg til rette et sted, gjør vanene mine meg livredd. Hva om jeg blir her. Hva om dette er alt som er, som kommer til å bli. Og hva hvis alternativet er å se gode filmer, spise god mat, gå lange turer, drikke masse te, ha fine samtaler og hver eneste natt sovne inntil verdens beste. Da er det jo ikke sikkert det er så aller verst.

5 kommentarer:

 1. Jeg skjønner ikke hvorfor du ikke kom inn, du skriver jo så bra. Uansett tror jeg du gjør rett i å tenke positivt. Skriveskoler er alltid bare midlertidig, og når man skriver, skriver man jo aleine. Når man har gått skrivestudier før er det jo grenser for hvor mye nytt man faktisk kan få ut av det (bortsett fra teksttilbakemeldinger som alltid er greit å få, da). Hilsen hu som mest sannsynlig ikke kommer til å fortsette på noe skrivestudie til høsten og egentlig er ganske livredd.

  SvarSlett
 2. Fortsett å skrive Kristine, for alltid! Du er ung og talentfull. Du har gitt ut gode bøker, og oppnådd mye :)

  SvarSlett
 3. Hei,
  Nå aner jeg ikke hvilken skoler du har søkt på? Men skjønner av feltet at det ( blant annet?) er skriveskoler. Skriving vil alltid være subjektivt og det dreier seg veldig ofte om personlig smak, sammen med noen koder så klart, som man finner og gjenkjenner i god tekst. Jeg har også søkt noen skriveskoler i år, men regner ikke med å komme inn. Derimot vet jeg at for min del betyr ikke det være eller ikke være som skriver, det betyr bare at jeg er/ eller ikke er, det de ønsker seg der og da. Håndverket kan man uansett lære seg masse om ved å lese, få tilbakemeldinger og ikke minst skrive selv. Og etter hva jeg forstår av bloggen din har du allerede gått i fineste Bø ( Jeg er fra Telemark) og du har utgitt masse skrivemessig. Dermed vet du jo at og hva du er i stand til.

  Lykke til uansett hva som hender videre.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for flotte kommentarer, folkens. Jeg søkte både forfatterstudiet i Tromsø og manuslinja på Den norske filmskolen. Kom til intervju på sistnevnte, men ikke lenger enn dét heller. Nå veit jeg jo for så vidt at jeg kan skrive allerede, men jeg savner å ha noe noenlunde fornuftig og givende å fylle dagene med.

  SvarSlett
 5. Jeg har søkt forfatterstudiet i Bø og skrivekunstakademiet. Jeg tror som sagt ikke at jeg får plass, men jeg tror det er viktig læring i det å forsøke. Jeg synes vi er tøffe som i alle fall søker, jeg. Tenk på alle dem som aldri gjør det, selv om de kjenner at de burde og gjerne ønsker seg det.

  SvarSlett