mandag 19. januar 2015

Datekalender

Så. Denne jula lagde jeg en dateadventskalender til Jørgen, og jeg lovte å skrive opp alle de forskjellige datene i tilfelle noen ville gjøre noe lignende en gang, eller bare ville ha ideer til ting å finne på en kjedelig dag, enten aleine eller sammen med andre. Dette er meg som holder løftet mitt. Rekkefølgen de er skrevet opp i her, er forøvrig ikke den rekkefølgen Jørgen trakk dem, i og med at han trakk en tilfeldig pose hver dag. Og hvis du skulle lure: vi har ennå bare bygd pepperkakehus og hatt kaffedate på Starbucks med sjokomuffin attåt, så det er fortsatt mye fint og gøyalt som venter oss.

1. Gå på skøyter, gjerne i selskap med en termos med kakao og kanskje en Kvikklunsj eller to.
2. Vi går ut og spiser på en restaurant du velger. Jeg spanderer, selvfølgelig.
3. Vi går på et museum du velger. Jeg betaler eventuelle inngangsbilletter.
4. Ut på tur i skogen med engangsgrill og pølser!
5. Vi ser en film du velger på kino. Jeg spanderer.
6. Full kroppsmassasje, utført av meg!
7. Bowling! Jeg betaler.
8. Først velger du hva vi skal ha til middag. Så velger du hva vi skal ha til dessert. Så velger du hvilken film vi skal se. Jeg skaffer ingredienser og film, og lager mat og etterpågodt, mens du bare slapper av. Så ser vi filmen til slutt.
9. Spillkveld! Du velger om det gjelder brettspill eller Playstation/Xbox eller en kombinasjon. Jeg kjøper inn snacks eller godteri som du velger.
10. Du bestemmer! Vi legger opp en dag med det du vil. Nøyaktig det du vil. Fra hva vi skal finne på på dagtid, som kan være alt fra se film til gå på kino til gå på tur til gå på ei utstilling, til hva vi skal ha til middag. Du bestemmer.
11. Drammen-date: vi tar toget til Drammen, kjøper is på McDonald's, tar noen glass på Unique, går innom Strømsø Plateforetning, går kanskje en tur opp til Spiralen… hva du vil, egentlig. (Denne er litt spesiell for Jørgen, siden han er så glad i Drammen (forstå det den som kan)).
12. Akedate: vi tar en svipptur innom Lier og henter akebrett og overtrekksbukser og så drar vi på aketur!
13. Vi bygger snøhule!
14. Turist i egen by - vi sjekker ut turistguider for Oslo og legger opp en dag med sightseeing.
15. Gå inn på www.uio.no/livet-rundt-studiene/arrangementer og velg noe fra lista.
16. Gå inn på www.aktivioslo.no/hva-skjer/kurs-og-foredrag/ og velg noe fra lista.
17. Vi går inn for å skaffe alle tinga vi trenger og så bygger vi endelig pinhole-kameraet! (Denne er også litt spesiell for Jørgen, siden vi har snakka om å bygge et pinhole-kamera leeeeenge.)
18. Kreativ kveld - vi lager ting sammen, med valgfri godt drikke og snacks attåt. Vi kan for eksempel fortsette på vimpelen vår, eller du kan lære meg å strikke, eller så kjøper vi inn store ark og maler.
19. Jeg kjøper en god kopp kaffe og lønsj til deg en dag vi er ute i byen. En liten pause i hverdagen.
20. Drinkkveld - vi kjøper inn ymse ingredienser til å lage drinker vi syns virker gode, og så mikser vi i vei.
21. Jeg spanderer kaffe og valgfri kake, is eller annen dessert en dag vi er ute i byen.
22. Vi finner et julemarked eller en annen type marked og ser oss rundt og kjøper snurrepipierier. Jeg spanderer kaffe/gløgg/vaffel/mat.
23. Vi drar rundt i bruktbutikker og kjøper hvite klær som vi batikkfarger.
24. Lage pepperkakehus!

Forresten! Dette har ingenting med saken å gjøre, men nå kan alle miljøbevisste folk lage mine berømte burritos på kjøttfri mandag, via matbloggen til Framtiden i våre hender. Det syns jeg er litt kult.

2 kommentarer:

  1. Det er kult at man kan lage burritosene dine og fint med datekalender. Og det fine er jo at det er ideer til hva man kan gjøre alene eller sammen med andre, det må ikke nødvendigvis være romantiske dater, ideer til ting å finne på er uansett kjekt :)

    SvarSlett