søndag 17. september 2017

Inspirasjon: Firefly Path

Selvfølgelig er jeg dritskuffa over valget i år, men tross alt fornøyd med at Rødt er inne på Stortinget. Jeg syns det er helt forferdelig å tenke på at en så stor del av Norges befolkning syns en enda mer behagelig hverdag for de allerede rike og priviligerte er viktigere enn å styrke rettighetene til de blant oss som har minst, og problemet med demokratiet er egentlig verdig et helt blogginnlegg i seg sjøl, men det sparer jeg til en eventuell seinere gang. Akkurat nå prioriterer jeg minste motstands vei i form av litt deilig eskapisme.

JoEllen Elam er navnet på designeren og skaperen bak prosjektet Firefly Path. For å sitere henne:

I have this silly habit. With every person I meet I imagine what they might look like in the faerie realm. As I begin to know them better their fay features become more evident to me. This is the way I design fantasy costumes, enhancing or contorting their attributes. Lifting the veil to reveal their own otherworldly beauty and enchantment they possess. There is a place somewhere between waking and sleeping where faeries play. In this twilight hour we can pass through to their world and in that short time we might be able to enjoy their glamor and learn the secrets of their society.

Jeg husker ikke helt åssen jeg oppdaga kreasjonene hennes, men jeg har fulgt henne ei stund nå både på Facebook, Etsy og Instagram, og selv om jeg anser det som relativt lite sannsynlig at jeg noen gang kommer til å eie en av de fantastiske kjolene hennes, hindrer det meg ikke i å drømme meg bort i de overjordiske bildene hun poster. Firefly Path er nøkkelen inn til en alternativ virkelighet der alt kan skje, der alvestøv svever i lyset mellom trærne, der havfruesang kan høres når sola går ned i horisonten, og der skogen lever.

Bildene er lånt fra de offisielle sosiale medier-profilene til Firefly Path. Denne gangen har jeg valgt å ikke la bildene linke til kildene, sånn at man isteden kan se dem i større størrelse når man klikker på dem. (Foto: Kindra Nikole)

(Foto: Brett Stanley)

(Foto: Esther and Smith)

(Foto: Elizabeth Stanbury)

(Foto: Lillian Liu)

(Foto: Lillian Liu)

(Foto: Kindra Nikole)

(Foto: Jvdas Berra)

(Foto: Bella Kotak)

(Foto: Anita Anti)

(Foto: Indigo)

(Foto: A.M. Lorek)

(Foto: Elizabeth Elder)


Sjekk ut firefly-path.net for mer.

2 kommentarer:

  1. Kjenner jeg gleder meg litt til et "problemet med demokrati"-innlegg (selv om jeg ikke vet helt hva som er det beste alternativet) siden jeg egentlig er for demokratiet i teorien, men i praksis er litt usikker siden det har vært så mange valg de siste årene der de som har fått flest stemmer og vært mest populær egentlig likevel har tapt, dessuten går feil personer ut på SYTYCD og Stjernekamp.

    Bildene var for øvrig overnaturlig vakre og jeg skjønner godt at å se bilder som dette har en stor eskapisme-faktor. Det var veldig vakkerhet <3

    SvarSlett
  2. Det veit jeg ikke sjøl, altså! Bare så det er sagt :p Og ja, bildene er sykt fine. Det er mange flere på de forskjellige SoMe-kontiene til Firefly Path, om du er interessert!

    SvarSlett