mandag 17. juni 2013

Hei dere, husker dere før da jeg alltid skreiv et nytt innlegg etter å ha farga håret?

Nå om dagen har jeg lilla hår.

Det var en ikke-fotogen dag.

Før det var lilla, var det rødt:


(Foto: Eirin.)

Og uten sammenheng forøvrig, gjør jeg det herved offisielt på bloggen at jeg, om alt går etter planen, flytter til Brumunddal sammen med Jørgen til høsten. Jeg har søkt kulturprosjektledelse på Høgskolen i Lillehammer. Jeg håper bare ikke det blir sånn som sist jeg prøvde å studere. Ikke løpe ut på gangen ti minutter uti første forelesning mens du griner, nå da. Neineinei.

Og dere. Hvis ei overvektig jente poster bilde av seg sjøl på internett i undertøy, er hun modig og sterk. Men hvis jeg, med mine 167 centimeter og femtito kilo gjør det samme, oppfordrer jeg da til et usunt kroppsideal?

6 kommentarer:

 1. Lykke til med flytting og studier! : )

  Jeg tror det er tøft for jenter å være fornøyd med kroppen sin uansett. Det krever mot å vise den frem - uavhengig av hvilken fasong man har. Det er ikke bare formfulle jenter som kan være modige!

  Man glemmer fort at kropper er så himla forskjellige - alle har sin idealvekt som de trives med. For meg hadde femtito kilo vært altfor lite, men jeg kjenner andre på min høyde som ligger på rundt det. På samme måte som man kan være naturlig fyldig/kraftig, så kan man også være naturlig spedbygd/slank. Ikke alle kan være petite og ikke alle kan ha former, uten ekstreme tiltak, men det betyr ikke at ikke noen kan være det.

  SvarSlett
 2. Føler ikke at du oppfordrer til et usunt kroppsideal hvis du har bilde av deg selv for du har like stor rett til å være stolt av kroppen din som alle andre og man glemmer litt at alle er forskjellige, noen er naturlig tynne og andre igjen er mer formfulle fra naturens side :)

  Og lykke til med flytting og studier, tror det vil gå bedre med studier denne gangen, det virker som om du er mer motivert i utgangspunktet nå i tillegg. Og fin hårfarge, du kler omtrent alt av hårfarger som finnes og det er veldig kult!

  SvarSlett
 3. Fin-fint hår du har nå :) lykke til med nye eventyr på nytt sted!

  Når det gjelder kropp, synes jeg i grunnen det er litt underlig at det blir ansett som modig og kle av seg klærne, uansett hvem som gjør det. Kropp er kropp tenker jeg. Så lenge ingen er syke er alle fasonger sunne :)

  SvarSlett
 4. Takk for fine kommentarer og refleksjoner! Er forøvrig ganske enig med deg, Lisa. Syns uansett fokuset bør være andre steder enn på kroppen. Det er tusen ganger modigere å stå opp for meningene sine enn å ta av seg klærne!

  SvarSlett
 5. <3 Lenge siden jeg har "hengt her", men det gjør meg lykkelig at du ser ut til å være lykkelig! Lykkelig og lilla :) Klem fra Marta!

  SvarSlett
 6. Hyggelig å høre fra deg, Marta! Ting går som de skal :)

  SvarSlett