mandag 24. februar 2014

Sykkelporno

Jeg har ikke Pinterest, og det kommer jeg sannsynligvis heller aldri til å få meg, rett og slett fordi jeg har mer enn nok med bloggen og Facebook og last.fm og Bokelskere til å orke å engasjere meg i flere sosiale medier sånn med det aller første. Men igjen, bloggen er jo nettopp en mulighet for meg til å kaste ut alt til offentligheten som jeg gjerne vil dele med offentligheten, så med andre ord skal vi i dag snakke om sykler.

Interessen min for sykler kom vel egentlig snikende gradvis for noen år siden. Spør hvem som helst om hvor flink jeg er til å sykle, og hvis ingen kan svare, er det bare fordi ingen har sett meg sykle, fordi jeg... sykler ikke. Det er kortvarianten. Så som med så mye annet som er vakkert her i verden, liker jeg å se på sykler. Ikke stygge, moderne terrengsykler, men sånne fine sykler med kurv som man kan lage duse sommervideoer filma med Super8-kamera med. Jeg veit ikke, det er så mange behagelige assosiasjoner knytta opp mot fine sykler. Og sånn er det igrunn med så mye jeg liker; assosiasjonene, alle historiene man forbinder med noe, minnene, det er de jeg liker å spare på og ta fram igjen.

Denne sykkelen fant jeg i Budapest da jeg var der for første gang for to og et halvt år siden:


og denne sykkelen fant jeg i Praha da jeg var der for et år siden:


Og jeg føler meg som tognerdene i The Station Agent, som viser fram dårlige klipp de sjøl har filma av tog som kjører forbi. Og hvis jeg bare får en sykkel som en av disse, skal jeg bli like flink som alle andre til å sykle en gang (klikk på bildet for å komme til bildekilden):

http://www.abeautifulmess.com/2012/09/how-to-paint-your-own-bike.html
http://theatticpeoplevintage.blogspot.no/2011/07/vintage-style-dream-bike.html

http://theatticpeoplevintage.blogspot.no/2011/07/vintage-style-dream-bike.html

Jeg bare... har så fine tanker i hodet mitt akkurat nå. Nå trenger jeg bare en solhatt og en blomstrete blondekjole og litt frukt til å ha i kurven. Og noe fransk musikk som spilles i bakgrunnen. Jo, og så sykkel, da.

Og apropos vakre greier med hjul:

http://www.cepolina.com/ab/carriage-pram-vintage-old.htm

Kan jeg ikke ha en liten katt oppi der, a? Sånn, jeg veit at katter sikkert veldig mye heller vil løpe rundt på grasset og jage sommerfugler, men hva hvis jeg får meg en liten lam katt?

Hvis dette fikk deg til å ville lage en liten sang, har jeg oppnådd noe.

2 kommentarer:

  1. Jeg fikk ikke lyst til å lage sang, men jeg fikk veldig lyst på en sykkel og litt sommer :D

    SvarSlett