onsdag 18. oktober 2017

Musikalsk utfordring #18: En sang du hører på for å slappe av

Her kunne jeg valgt utrolig mye, i og med at jeg elsker musikk uten noen særlig oppbygging, rytme eller melodi, særlig å høre på før jeg skal sove eller når jeg skriver, men noe må jeg jo velge, og da velger jeg Windy & Carl, til tross for at det nesten ikke går an å plukke ut én sang av dem, med tanke på at platene deres nærmest er som lange, sammenhengende sanger i seg sjøl å regne, der spora er kapitler snarere enn individuelle sanger, og nettopp derfor føles det riktig å i det minste velge den første låta på ei av platene deres, og da blir det Sirens fra albumet Depths, som er en musikalsk reise ned under havets overflate. Her har du noe å sove, skrive, meditere eller gå tur til:Klikk her for å komme til hele den musikalske utfordringa.

3 kommentarer:

 1. Jeg skal innrømme at jeg testa ut denne låten og at jeg ikke likte den så godt, men det er jo smak og behag. Og jeg likte bandnavnet (som jeg fant mer avslappende enn låta) og bildet til videoen og det er da noe. Dessuten vil jeg nok tro at musikk som dette kan være ganske effektivt til å skape stemning når man skriver. Fun fact: den beste skrivemusikken for meg når jeg skriver Nanowrimo er musikk fra Zelda-tv-spillene. Hvis jeg skal skrive 1000 ord på Nanowrimo går det veldig fort hvis jeg har på Zelda-musikk :)

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke lyd på min computer pt, men vil høre din sang en anden dag, Kristine. Kom til at tænke på Cocteau Twins, albummet: Milk and Kisses. Kender du det ? Det er jo gammelt, I know. Men godt at drømme og sove til.
  Du har lært mig Sigur Rós at kende, gennem dine indlæg. Tak for det. Fantastiske er de. Tænker, jeg er født det helt forkerte sted, når jeg ser deres videoer fra Island.
  Gode dage til dig ! Fra Laila: )

  SvarSlett
 3. Dette er faktisk noe av den beste skrivemusikken jeg veit om, Karoline. Sjøl klarer jeg ikke å høre på musikk der det skjer for mye mens jeg skriver, jeg skriver best til lag av lyder oppå hverandre framfor melodier.

  Jeg har hørt litt på Cocteau Twins, men akkurat det albumet trur jeg ikke jeg har noe kjennskap til. Det skal jeg jammen sjekke ut! Og det gjør meg utrolig glad at jeg har introdusert deg til Sigur Rós! De lager den aller beste musikken jeg veit om.

  SvarSlett