fredag 19. februar 2010

Flasketuten peker på!

Å laste opp denne har vært et helvete uten like! Du skjønner ikke hvor sjenerøse YouTube er med størrelse- og lengdebegrensning før du prøver å finne noe tilsvarende der ute på det store, vide nettet. Og det virkelig triste, er jo at filmen til og med er innafor grensene. Sjølve fila er på én komma åtti og noe giga, og den er i underkant av ni minutter lang. POENGET MITT ER at jeg har blitt nødt til å kompensere, og at 4:3-formatet som Håkon er så glad i, er historie, noe som egentlig bare går på bekostning av tittelen på begynnelsen, pluss at kvaliteten er en tanke mer kornete, uten at det har så veldig mye å si, egentlig, for siste innspurt av filminga her blei gjort i desember en gang, altså før vi fikk det superawesome utstyret som faktisk tar bilder som ser ganske greie ut.

Nå skal jeg ikke unnskylde meg mer, og heller gå over til å skryte som faen. Jeg og resten av gruppa er nemlig rasende fornøyde med sluttresultatet, og på premiere og elevkveld sjette februar fikk vi endelig et fysisk bevis på hvor forbanna gode vi er idet vi fikk greie på at vi hadde dratt hjem den ekstremt presistjetunge skoleprisen for beste film. Og se, jeg har bildebevis:

Du kan godt få lov å overse det faktum at jeg ser ut som en idiot. Tor Espen er søt, da. I tillegg vant vi for beste kvinnlige hovedrolle:

Og bare fordi jeg ikke er av typen som noensinne egentlig kommer til poenget, vil jeg minne om at traileren er å finne igjen her, i tilfelle dere har lyst til å bli skikkelig gira før dere faktisk ser den endelige greia. Jeg mener, ingenting flammer opp stemninga som en real smakebit. Særlig ikke når den er så... relevant... som det traileren vår er.

Men jeg merker at jeg syns det er slitsomt å skrive i dag. Det er første dag av vinterferien, og jeg har allerede sovet i fire - fem timer etter at jeg forlot Sandefjord. I overigår var vi i Sverige, og jeg kjøpte en kilo snop, ei tolvpakning Vanilla Coke og noe voksenbrus. Ta vel imot hjertebarnet vårt, Flasketuten peker på:

10 kommentarer:

  1. *schmelt*
    Den var... UTROLIG SØT!
    Dere fortjente definitivt prisen! Og ææææææ så skjønn den var, den var så fin at jeg fikk litt vondt inni meg <3
    *obsess obsess*
    jeg skal se den 100000 ganger til! :'D Og obsesse over alle de skjønne øyeblikkene! Og elefanter! Og sølepytt! Og... ææææ!
    Mer koffein. Nå.

    (btw: traileren er utrolig usaklig?)

    SvarSlett
  2. så utrolig moro, takk for at du gadd å krangle med youtube!
    gratulerer så mye med priser og kred etter mange timer med hard jobbing! velfortjent og vel så det!

    :D

    SvarSlett
  3. Taaaaakk <3

    Og traileren er... spesiell.

    SvarSlett
  4. elefantgreia <3<3<3<3<3<3<3<3<3

    du er offisielt helten min. kanskje jeg må bli en ekte gal stalker : D

    SvarSlett
  5. Nå har dataen min vært helt i mot å spille filmer på nettet hver gang jeg har prøvd å se på "Flasketuten peker på", uansett hva jeg har gjort så har det vært litt for hakkete. Det er ikke din feil, men jeg bare forklarer at det er grunnen til at jeg for eksempel ikke har fått med meg hva som menes med den elefantgreia de andre kommentatorene nevner og det irriterer meg litt siden jeg elsker elefanter.

    Det jeg har fått med meg var kjærlighetshistorien og at filmen var skrekkelig søt, velspilt og vellaget, gjennomtenkt med en rød tråd i flaskeform og med inderlig fin musikk. Jeg skjønner rett og slett seieren veldig godt og syns filmen er helt <3 Og jeg skal se den igjen flere ganger og dataen min er antakelig bare midlertidig kranglete ;)

    SvarSlett
  6. I og med at du har bygget opp spenningen til denne filmen over såpass lang tid så må jeg vel få kunne gi en konstruktiv tilbakemelding(?). Hvis ikke kan du bare hoppe til slutten.

    - I anslaget viser du et close-up av klokken, som viser 14:39. Alt det tilsynelatende betyr for ham er at han må gå et sted, men når du kjører på med en close-up så skriker du egentlig: "SE HER!". Det var en ubetydelig detalj som fikk for mye oppmerksomhet, etter min mening.
    - Utendørsbildene er til tider litt overeksponerte. Det er alltid kjipt, men også overlevbart.
    - Når de finner tonen på kafeen så varer det altfor lenge. Du klipper mellom dem 3-4 ganger, men vi skjønner det straks musikken kommer på. Ikke film at de reiser seg opp og går på slutten. Da får jeg følelsen av at de har snakket sammen i 5 minutter og så drar hjem til henne. Dere fadet til sort, samt inn fra sort, da dere gikk over til kafeen. Dette kunne fungert igjen. Eventuelt så kunne dere hatt enda en montasje (som den med brusflasken), for å etablert mye over kort tid.
    - Hovedproblemet, slik jeg ser det, er at det ikke er etablert at noen av dem liker Mario, før hun begynner å nynne på sangen - av en eller annen uforståelig grunn. Synes at dere kunne etablert at hvert fall én av dem liker Mario i anslaget. I stedet har hun en filmplakat på veggen, som er helt irrelevant og ganske fjernt fra koselige rørleggere og skumle sopper. Gutten sitter og leser. Helt uten grunn for historiens del. Han kunne like godt ha gamet. Når jenten forteller om at hun hoppet i en sølepytt etter å ha kjøpt Mario så kunne du jo kanskje ha vist det i stedet for at hun kjøper brusen? Brusen har ingenting med saken å gjøre. Han liker Champ, panter den. Hun tar den. Det er det ENESTE hun kjøper i butikken. Om hun er så glad i den brusen ville hun ha kjøpt mer av den, eller en større flaske om det var mulig. Dette går vel på scenografi, heller enn historien. Så tar hun brusen med seg hjem. Setter den i kjøleskapet. Når gutten kommer på besøk senere får han brus fra samme flaske som han pantet. Enten er dette en sykt lang reklame for panting av flasker, eller så har brusen overtatt rollen som deres felles interesse for Super Mario burde hatt. Om hun hadde drukket den helt alene så ville de hatt noe til felles, men nå er det snakk om en stalker-brus som alltid finner veien tilbake til duden.

    Men filmen er jo en koselig greie som fungerer som det den er. Så riktig nok ikke humoren i "romantisk komedie", men det er sikkert meg det er noe galt med. Selv har jeg ikke så mye som jeg skulle ha sagt, ettersom min siste film ikke er lyssatt på noen som helst måte og er full av kontinuitetsfeil. Men som filmelev klarer du sikkert å få noe ut av tilbakemeldingen.

    Vimeo.com er forresten en knall side å opplaste til. De kjører på med skikkelig kvalitet - og dersom denne filmen er 1,8 GB i SD burde du lese deg litt opp på rendering. En video i 1280x720, optimalisert for youtube, er ca 100 MB for tre-fire minutter. Kunne klart deg med 250MB.

    Savnet 4:3-formatet. Trist at du drepte det.

    SvarSlett
  7. Får satse på at det funker siden, Karo. Ellers kan jeg kanskje vise deg den fysisk en gang og...? Men kos å høre at du likte det du fikk med deg i det minste, da ^_^

    Og det er virkelig ikke andre enn deg som orker å se så nøye på ting jeg lager, Håkon (og det sier jeg som et slags kompliment, eventuelt takknemlighetserklæring, i tilfelle det skulle være noen tvil). Til mitt og gruppas forsvar kan jeg si at når det gjelder Mario, har faktisk jenta en Wii-kontroll liggende på rommet sitt - problemet er vel heller bare at den ikke er synlig før i det siste bildet. Og hey, filmplakaten var jo ikke tilfeldig valgt, da. Du så vel at gutten hadde Pulp Fiction? Duh. Pluss at han leser Ingvar Ambjørnsen, en detalj som er umulig å få med seg, og at det ligger ei Ingvar Ambjørnsen-bok på bordet til jenta, også den så godt som usynlig. Vi håpa vel egentlig at vi ville få så maniske tilhengere at folk faktisk kom til å sitte og bla seg gjennom bilde for bilde og zoome som faen for å legge merke til sånne ting.

    Og ellers kan jeg ikke gjøre så mye annet enn å ta ydmyk imot det du sier. Er riktignok noe av det jeg er uenig i; syns for eksempel ikke det er at problem at brusen ikke har så mye med saken å gjøre, annet enn at begge to digger den noe helt sykt. Men ja, takk igjen.

    SvarSlett
  8. Nå fikk jeg sett filmen ordentlig siden jeg er hos faren min og ingenting gidder å hakke på dataen hans, så nå fikk jeg med meg Super Mario-greia (episk siden jeg er Super Mario-fan), elefantopplysningen (som jeg ikke visste og jeg som liksom har elefant som yndlingsdyr) og alt sammen og når jeg nå har sett den skikkelig så liker jeg den enda bedre enn :) Veldig kul film!

    SvarSlett
  9. Ah, så bra at du fikk sett den og at du likte den ^_^

    SvarSlett