fredag 7. mai 2010

Jeg kom ikke inn på UiT, men

Og det virkelig morsomme, er at denne mailen fikk jeg dagen etter at jeg leste mailen fra UiT. Skjebnens ironi much?

Men herre, for et kleint dikt å vinne med, da. Hva skal jeg liksom si om det? Åssen skal jeg tolke det offentlig eller hva jeg skal si? Nå kan man jo ta med i betraktninga at jeg liksom ikke hadde forestilt meg litt engang at jeg kom til å vinne, og derfor slang ut et dikt som det sannsynligvis blir pinlig for noen å lese, og ikke minst at det blir pinlig for meg at noen leser det. Men det er vel bare sånt man må regne med.

Litt gøy, da. Det er føkkings Diktkammeret, og det er jo faktisk hakket mer badass enn Skolekammeret.

Men øhm, er det noen som har et noenlunde ålreit bilde av meg, eller? Hahaha. Jeg fins jo ikke fotogen. Kan bli interessant å se hva jeg ender opp med å sende inn.

(Men jeg skal ikke ljuge. Jeg begynte faktisk å grine i stad på grunn av den mailen jeg fikk først. Joda, jeg har fortsatt to søknader igjen, men hva er sjansene, liksom. Og det er ikke så mye det at jeg kommer til å bli superrastløs og ikke vite hvor jeg skal gjøre av meg neste år, som det å få bevist en gang for alle at jeg faktisk ikke er god nok i den ene lille tingen jeg trudde jeg kunne engang. Sjøl om Facebook-statuskommentarene til en del av dere hjalp litt, altså.)

9 kommentarer:

  1. (Beklager om denne kommentaren blir litt i det lengste laget.)

    Jeg vil først bare si noe til den kommentaren din om å ikke være god nok til den ene tingen du kunne. Du må ikke se det på den måten. Hvis du ikke kommer inn på noen av de skriveskolene så betyr det ikke at du er dårlig, heller at de bare tilfeldigvis likte andre av søkernes tekster bedre, det er alt. Dessuten har jo du faktisk fått utgitt bok og jeg tenker jo at det virkelig beviser at du kan skrive og hvis det ikke beviser det i stor nok grad så les dette: DU ER UTROLIG GOD TIL Å SKRIVE, BASTA!

    (Og det kan jo fortsatt hende du kommer inn på en av de to andre, ingen vits å ta sorgene på forskudd.)

    Ellers gratulerer jeg med månedens poet på diktkammeret, det er jo fryktelig tøft da og jeg tror det er litt sånn egentlig; at man vinner ting når man aldri hadde forventa seg det. Det er sikkert derfor jeg så sjelden vinner noe for jeg tar meg i å ha litt for mye tro på at jeg vil ha flaks til at det skjer... Og da jeg vant billetter til premieren på Spring Awakening i januar var det totalt uforventa og vips ;)

    Og dette ble en litt lang kommentar, men jeg vil bare at du skal tro på deg selv for du er veldig flink til å skrive og jeg har i mange år til og med beundret deg litt skrivemessig sett for du formidler ting så godt og når jeg leser mange av tekstene dine får jeg liksom følelsen av at det kommer av seg selv, at du skriver fantastisk uten å i det hele tatt prøve på det en gang. At det er noe intuitivt på en måte. Og jeg har egentlig på følelsen at alt vil ordne seg, jeg da, uansett hva som skjer =0)

    Uansett, klem <3

    SvarSlett
  2. 1) gratulerer! jeg skjønner at det er jævla kleint, men hallo, det er et bra dikt og du vant ting <3
    si at det er fiksjon :'D og det er det jo.

    2) jeg syns du er pen på sånn nesten alle bilder, jeg? jeg mener det. jeg er sånn ÅÅÅÅRH HVORFOR ER IKKE JEG FOTOGEN OG KUL OG FARGERIK DDDD:

    3) hallo, JEG kom inn i Bø. og du er jo sånn, en av de som jeg alltid har sett opp til skrivewise. Men uansett, de som bestemmer om man kommer inn har jo ikke noe sånn autoritet til å bestemme om du er flink eller ikke. Jeg tenkte det før, jeg og, men jeg kom over det : D
    det er ihvertfall jævla mange som syns du er flink til å skrive, uansett hva som skjer.

    4) når jeg er bekymra for ting og folk sier "NEIIIDA DU ER SÅ FLINK" så gjør det det noen ganger bare verre, men jeg sier det likevel fordi det er sant og yeah.

    5) <3

    SvarSlett
  3. Først, gratulerer som månedens poet! Jeez som du driver og vinner ting. Men du er bra. Det er det tydeligvis andre som har fått med seg også :)

    Og tro ikke at UiT er det eneste stedet i hele verden. Det er mange, mange skoler/universiteter rundt omkring som tilbyr kreativ skriving o.l. som studier/fag. Har ei venninne her på KGU som har kreativ skriving som hovedfag på universitetet hun går på i Minnesota eller Michigan (eller et annet sted på M i USA, hehe). Hvorfor ikke prøve å søke på skoler i England eller USA? Mange flere muligheter enn lille, snevre Norge, et fryktelig kjedelig bakmål-land som aldri ser lenger enn det absolutt må. Og ikke ta den "Åh, jeg kan ikke skrive, åååh, jeg er så dårlig". Tull. Skjerp deg. Du er dritgod! Det er UiT som er teite, og i tillegg antar jeg at de har et særdeles begrenset antall plasser på studiet.

    Eller prøv noe annet? Som ikke nødvendigvis er skriving mener jeg, selv om det er det du vil, kan du jo finne på noe annet gøy å studere imens, et årsstudie f.eks. og heller søke på nye skoler til neste år?

    Saken er den at det ordner seg.

    SvarSlett
  4. Gratulerer som månedens poet! Herregud, så stas å vinne på diktkammeret da :D

    Og når det kommer til UiT, de føkka opp der. Litt inside information som har kommet min vei: ledelsen har fått mer å si enn den kunstfaglige delen når det kom til opptaket i år, og de har nå begynt med kvoter elns, der noen kommer inn mer på grunnlag av karakterer enn av tekst, og omvendt. Noen har hatt 'permisjon' og har vært garantert plass i år, så det har vært mange søkere om enda færre plasser.

    Du er god, du har det som trengs for å skrive. Du har pokker meg gitt ut bok i en alder av nitten år! Og jeg stemmer i med de over her, det finnes flere steder, og Norge er langt bak de fleste andre land når det kommer til utdanning innafor kreativ skriving på høskole/universitetsnivå. Du må ikke la en mail ta fra deg trua på deg sjøl, for du har noe og du kommer til å vise det igjen og igjen i åra som kommer.

    <3

    SvarSlett
  5. Gratulerer med måndens poet, og eg beklagar at du ikkje kom inn på UiT, men det er ikkje nødvendig å sjå på det som at du ikkje er god nok. Kristine, du er no forfattar i blodet, og eg trur du kjem til å vere forfattar i blodet heile livet. Du kan dette, eg har lest mykje av deg(på Bua, men eg er elendig på å kommentere), og du har FANTASTISK mykje bra. Du hadde nok berre uflaks(i alle fall ser eg sånn på det. Eller kanskje UiT hadde uflaks med å ikkje late deg kome inn?) - aldri tvil på skrivinga di, Kristine, det er noko du kan, og noko du burde gjere, og eg håpar du høyrer på i alle fall litt av det som vert sagt til deg no. Om ikkje det eg seier, så høyr no på det alle andre seier, dei veit det, dei òg!

    Også håpar eg alt går bra med deg elles, og eg seier det berre; om du skulle ynskje å dele noko med ein person du ikkje ser så ofte(ein gong xkvart år elns?)så er eg her, eg er på bua, eg er på Facebook, og tek du kontakt på facebook kan du få e-mailen min, mobilnummeret mitt, postadressa mi, skuleadressa mi, anything you like! Aldri føl deg heilt fortapt og åleine. (eg veit eg sikkert ikkje hjelper særleg nett no, men det er lov å prøve.) :)

    Ta ein klem og håp på det beste for dei andre skulene <3

    SvarSlett
  6. Hm... På grunnlag av kvoter? Faen ikkje rart at eg ikkje kom inn. Tenkte for en gangs skyld at snittet mitt ein plass ikkje skulle ha noko å bety, men den gang ei. Men ja. Vi kom ikkje begge inn, men en ting. Eg har sagt det før. Du er FLINK til å skrive, og du veit det. Herremini, du har gjett ut TRE dikt i ein bok, eiga roman og fått publisert diverse dikterier. Eg trur det taler klart om kor flink du er. Og du har mange buabrukara som støtta deg. Og grattis med diktet og intervuet, det var bra<3. Fortjent!

    SvarSlett
  7. åh, beklager at du ikke kom inn på uit!:( men gratulerer så mye med månedens poet, jeg syns det var veldig velfortjent og det var virkelig et utrolig bra dikt! fikk meg til å savne å skrive sjøl haha. du er en fantastisk skribent og for guds skyld aldri tvil på det. det å ikke komme inn på uit betyr på ingen måte at du ikke er god nok, og det håper jeg virkelig du forstår. de andre har stort sett sagt det jeg ville si, og jeg håper du hører på dem også! :)
    <3

    SvarSlett
  8. dessuten var intervjuet på dagbladet utrolig bra, jeg satt og smilte for meg sjøl da jeg leste hva du skreiv om bildet ditt, haha. jeg syns det var et fint og passende bilde, "de drømmende, filosofiske blikka" kan lett bli for mye, haha :)

    SvarSlett
  9. Tusen takk, dere, for gratulasjoner og forsikringer og klemmer og det som bedre er. Det går nok over, for alt fikser seg alltid, det er når alt kommer til alt bare snakk om å la ting synke inn.

    SvarSlett