tirsdag 24. februar 2015

Men hva spiser du egentlig? #2: Grønn smoothie

For noen år siden ville jeg sikkert fnyst av tanken på at jeg i framtida ville drukket - og likt! - grønn smoothie, som altså smaker mest som flytende salat, og ikke søtt og dessertaktig som frukt- og bærbaserte smoothies gjør. Men det er utrolig næringsrikt og mettende, og perfekt frokost for noen som egentlig ikke har noe særlig matlyst tidlig på morgenen. Da er det greit med noe friskt og flytende, liksom. Lettvint er det òg, og ingrediensene kan gjerne puttes klare i blenderen som så settes i kjøleskapet kvelden i forveien, og så er det bare å plugge blenderen i strøm og blende i vei morran etter når man gjerne har litt dårlig tid. Jeg må innrømme at jeg ikke likte det kjempegodt første gang jeg smakte det, men det var nok mest fordi jeg var så vant til at smoothie skulle være søtt. Når man først har blitt vant til at en drikk kan smake mat, er det faktisk ikke så verst, altså. Oppskrifta er forøvrig min kjære svigermor sin, så all heder til henne!


Beklager at fokuset ligger på bakgrunnen framfor på sjølve motivet, men dette gir dere vel et visst inntrykk av åssen den ser ut...

Alle ingrediensene kan varieres etter hva man allerede har, og er det noe man har lite eller mye av, så tar man bare litt mer eller litt mindre av noe annet. Men basisen består i væffal av en avocado, cirka en kvart - halv squash, passemasse frossen spinat, ananasjuice til det dekker de faste ingrediensene (eple- eller appelsinjuice kan også brukes) og en sitron. Tar du også oppi litt chiafrø - eller havregryn hvis du ikke vil bruke penga dine på dyre helsekostbutikker - så holder den deg god og mett og energisk fram til lønsjtider.

Skål!

2 kommentarer:

  1. Jeg har aldri hatt sansen for smoothier generelt sett og drukket det veldig få ganger og jeg kommer nok til å fortsette med min faste frokost (polarbrød og frukt eller bær). Med det sagt så er det fint med tips og jeg skjønner at det er praktisk og enkelt. Jeg tror egentlig jeg bør tipse moren min om dette for hun er også en sånn type som ikke har matlyst om morgenen.

    SvarSlett