mandag 2. februar 2015

Tre anbefalinger på U

Unnveig Aas - Jeg har skrevet om Unnveig mange ganger allerede på denne bloggen, blant annet her, her og her. Og hva mer kan man si? Hun har rukket å spille både i Bremen og på Slottsfjell, og kjenner jeg talentet hennes rett, kommer det bare til å fortsette og fortsette sånn helt til hun headliner Øya sammen med Susanne Sundfør. Musikken hennes snakker jo egentlig for seg, så jeg skal ikke prøve å beskrive den i ord. Men gi henne en like på Facebook, sjekk henne ut på Spotify, og kjøp musikken hennes på iTunes. Yndlingssangen min av henne vil nok alltid være demoversjonen av Time Has Changed Us, som ikke engang fins på Urørt-profilen hennes lenger, men som heldigvis fins i trygghet på min egen iTunes. Isteden kan dere jo sjekke ut How Long Must a Woman Mourn, som til og med har en ordentlig musikkvideo:

Ulver - Ulver er et sånt rart band som begynte ett sted, og som endte opp et helt annet, uten at det er umulig å se åssen bevegelsen skjedde. Med dét sagt er det morsomt å se NRK-dokumentarer fra 1994 der vokalisten omtaler seg og sine som "Odins sønner", og kommer med siterbare uttalelser som "Kirken er jo Norges autoritet nummer én, og det å brenne en kirke viser jo dette norske folket en form for protest." Forskjellen mellom 94-plata Bergtatt og den tjue år yngre Terrestrails fra 2014, som forøvrig er et samarbeid med også fantastiske Sunn O))), er umiskjennelig stor, men jeg syns likevel det er interessant å se at man fortsatt kan finne igjen de samme grunnelementene, tross alt; den samme mørke harmonien, den samme inspirasjonen fra naturen. Jeg var så heldig å se dem live høsten 2012, da de framførte det nydelige, lille mesterverket Messe I.X - VI.X sammen med Tromsø Kammerorkester. En magisk opplevelse. Bare se (og ikke minst hør):

Urban Decay - Jeg må bare si at jeg elsker de glitrende eyelinerne fra Urban Decay. Jeg har både denne, denne og denne, der den første er den jeg stort sett bruker til hverdags og som beklageligvis også snart er tom, og de to andre er til festligere situasjoner. I tillegg til å føre massevis av fantastiske, glitrende farger, er de helt cruelty-free, tester garantert ikke på dyr, og mye av det er også vegansk, noe du kan lese mer om her. Det er stort sett disse eller Lime Crime (som jeg skreiv om her) jeg bruker når det gjelder å skaffe seg fabelaktig sminke, og det kommer jeg nok til å fortsette med, for jeg er kjempefornøyd!

2 kommentarer:

  1. Jeg regnet med at du kom til å ta med Unnveig når du kom til U-anbefalninger og forstår det godt, veldig fin musikk og et stort talent :)

    Fint med andre tips på U også.

    SvarSlett
  2. Jaaa, hun er kjempeflink! :)

    SvarSlett