onsdag 30. september 2015

Det andre prosjektet

Så. Jeg jobber med et prosjekt som jeg syns går den veien det skal, og det er jo vel og bra. Problemet er at jeg i det siste, og særlig natt til i dag, av en eller annen grunn, har fått en sånn kriblende inderlig trang til å skrive på et annet prosjekt, som jeg har prøvd å skrive før, i form av dette, men den gangen funka det ikke, og jeg har innsett at jeg må gjøre veldig mange drastiske endringer hvis jeg skal få det til å funke, jeg må ta historien og karakteren mer på alvor, og jeg må begynne et annet sted, sannsynligvis mye tidligere, han må kanskje skifte navn også. Fordi dette er et prosjekt, hvis jeg kan kalle det dét overhodet, som jeg har hatt med meg lenge, og som jeg lenge har hatt lyst til å skrive ned, og da jeg først prøvde det, så gikk det ikke. Der og da mista jeg litt trua på at jeg kan gjøre litteratur ut av denne karakteren og denne historien, samtidig som jeg har så veldig, veldig lyst til at det skal gå. Og i dag morges skreiv jeg til og med et setning som kanskje kan fungere som åpningssetning.

Jeg har aldri skrevet to romaner parallelt før, og jeg veit ikke om jeg kan klare det. Hvis jeg skal klare det, så må eventuelt dette andre prosjektet være et slags safe place, hvor jeg ikke skal ha noen begrensninger eller terskler, fordi det er jo tross alt Mjuke, svarte stjerner som hele tida skal leveres inn og analyseres. Og kanskje er det litt deilig, å foreløpig bare kunne bruke det andre prosjektet som et sted å slappe av. Samtidig er jeg redd for å miste fokuset på Mjuke, svarte stjerner, for jeg trur kanskje jeg er cirka halvveis i det, og jeg har faktisk virkelig trua på det, og i det hele tatt så bare... hjelp? Kommer dette til å gå? Er det en god idé å gi seg i kast med det i det hele tatt? Akkurat nå føler jeg det. Fordi mens Mjuke, svarte stjerner har blitt til et arbeid, som riktignok er et arbeid jeg trives med, men et arbeid like fullt, så har jeg veldig, veldig lyst til å skrive på det andre. Bare for å kunne ha det gøy og kose meg. Om ikke annet, så kanskje det å ha et prosjekt nummer to kan gjøre at jeg skriver enda litt mer, og kanskje til og med skriver hver dag, for hvis hovedformålet er at jeg skal ha det gøy mens jeg skriver, og ikke tenke at dette på død og liv må bli bra, så er det kanskje positivt...?

Nå babler jeg masse her. Men jeg er inspirert, og jeg veit ikke om det bør bekymre meg, siden inspirasjonen ikke henvender seg til det jeg "bør" skrive på. Men denne karakteren, altså. Han fortjener virkelig noe bedre enn det han fikk sist.

6 kommentarer:

 1. Selv hadde jeg jo på et tidspunkt i sommer fire ulike skriveprosjekter og nå er det bare et av dem jeg skriver på (og det har jeg ganske stor tro på selv om jeg for tiden er veldig udisiplinert og prioriterer Netflix og nettspill mer enn skrivingen alt for ofte), men jeg tenker generelt sett at det egentlig er fint å ha flere prosjekter for det er ingen regel som sier at begge prosjektene må prioriteres i like stor grad og det er mye bedre å skrive på et prosjekt selv om det er "feil" prosjekt enn å ikke skrive i det hele tatt. Og når en historie presser på føler jeg at det også er verdt å lytte. Jeg skjønner likevel usikkerheten, men jeg får følelsen av at "Mjuke svarte stjerner" er noe du vil komme tilbake til uansett om du kanskje ender opp med å skrive mer på det andre prosjektet av og til. Jeg vet ikke om dette hjalp så mye, men det var nå litt tanker rundt det :)

  SvarSlett
 2. Har du den kriblende trangen så følg den. Jeg tror at det man ikke skal skrive på gjerne stopper av seg selv etter en stund. Uansett følg hodet og magen og heia deg. :) Håper å få lese litt med tiden.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for oppmuntrende, fine kommentarer fra begge to. Jeg har nå skrevet over ti sider allerede og er skikkelig inne i det. Enig med mye av det dere sier og.

  SvarSlett
 4. Jeg sier nå bare kjør på. Det er ikke så viktig om det ene arbeidet blir prioritert mer enn det andre: Det viktige er at du tar arbeidet ditt på alvor, og hvis det å skrive på et såkalt forbudt prosjekt hjelper deg å være kreativ, så gjør det! Inspirasjon lar seg vanskelig styre eller legges på glass til seinere, så det lønner seg å benytte den mens den er der ^^
  Jeg sleit en del med et prosjekt jeg har holdt på med i noen år fordi jeg ikke fant den rette vinklinga på historien. En dag satte jeg meg ned og skrev litt på engelsk bare fordi jeg hadde lyst til å leke meg litt, og plutselig endte hele manuset opp på engelsk uten at jeg har noen som helst plan for hva jeg skla gjøre med det når det er ferdig. Gjør det som føles riktig og gjør deg glad, og ta det derifra ;)

  SvarSlett
 5. Ahhh, blir glad av å lese kommentarer som sier det jeg vil høre, haha. Noe av problemet er forøvrig at siden jeg går forfatterstudiet, er meninga å fokusere på ett prosjekt som jeg jobber med gjennom hele året. Jeg håper bare ikke at Det Andre Prosjektet skal stjele for mye tid fra det. Men ja, jeg trur ofte det lureste er å stole på magefølelsen, og den sier at jeg skal prøve å bli litt friere og i større grad gjøre det jeg har lyst til, så jeg skal i det minste prøve!

  SvarSlett
 6. Jeg har jo også trua på at Det Andre Prosjektet kanskje kan hjelpe deg å se Det Ordentlige Prosjektet i et nytt lys underveis hvis du slipper deg skikkelig løs ;) Lykke til!

  SvarSlett