søndag 27. september 2015

Halloween-brainstorming

I fjor blei Halloween avlyst for min del, mest fordi Jørgen hadde skada handa si og ikke klarte å skjære ut gresskar - eller så mye annet, for den saks skyld. Vurderer å ha en liten Halloween-fest i år, samtidig som jeg jo egentlig mest av alt vil bli invitert med på en råskummel, supergjennomført Halloween-feiring i svarte skogen, med høyttalere med dommedagsmusikk gjemt i trærne, eller til et forlatt, nedstøva slott, eller la oss si borg, med autentisk gotisk-viktoriansk stemning i alle ledd. Som jeg veit jeg har snakka om med maskeradeball tidligere og, så er jeg en sånn surpomp som vil at Halloween skal være ekte. Jeg vil ikke ha jalla plastdekorasjoner kjøpt på Nille, jeg vil ikke ha føkkings Digster Dancefloor fra en Mac i kroken, jeg vil ikke at folk skal være utkledd som sexy djevler og bare ting som ikke har noe med Halloween å gjøre. Om jeg er vanskelig? Ja, litt, jeg er fullstendig klar over det.

Men la oss nå si at vi ender opp med å ha en liten Halloween-fest. Hva i all verden skal jeg kle meg ut som? Jeg har egentlig bare hatt ett kostyme tidligere som jeg har blitt litt fornøyd med, så fornøyd at jeg brukte det to år på rad, med bare bittesmå justeringer:


Det skal ikke forestille noe spesielt, ikke noe annet enn "jevnt over generelt skummel person", men den generelle stemninga jeg prøver å formidle med kostymet mitt (beklager hvis det høres ut som om jeg snakker om et kunstverk, det er ikke det jeg sier at det er), er følelsen av dette; av støv, av melankoli, av lange trapper, av falma lysekroner, av gulna blondegardiner, av sprukne speilrammer, av sammenraste tak og av møllspist antikk tapet. Kort sagt - spøkelser. Jeg vil kle meg ut som et spøkelse. Jeg vil være et spøkelse. Men åssen skal jeg få til det, uten å bruke nøyaktig det samme kostymet enda en gang? Da jeg satte det i sammen, tok jeg liksom bare det jeg hadde av litt skumle'ish klær og bare BAM BAM BAM klæsja litt svart og hvitt i ansiktet. Jeg har liksom ikke mange egna klesplagg, det er jo tross alt bare én gang i året jeg er gother. Dessuten føler jeg at jeg er altfor dårlig til å sminke meg. Jeg føler litt sånn at uansett hvor mye jeg prøver å skape kostymet jeg har lyst på, så kommer jeg ikke til å få det til uansett, på en måte? Jørgen har så vidt nevnt at han kan sy en ny nattkjole til meg og bruke grunnmønsteret fra den gamle, og så gå litt amok med å rive den i stykker og sånn, det er bare det at Jørgen har jo egentlig nok av syprosjekter å drive med, og jeg er ræva dårlig til sy sjøl (har lyst til å lære, da, men det hjelper meg ikke akkurat nå), dessuten har jeg jo egentlig lyst til at det skal være jeg som har lagd det. 

Det siste innlegget på bloggen til Kim var forøvrig enormt inspirerende. Det er sånn jeg vil at Halloween skal være.

Har vært borti tanken på noe sånt også. Problemet er bare at jeg syns det ser kult ut, men ikke egentlig skummelt. Dessuten - jeg er skikkelig dårlig til å sminke meg. Kan aldri se for meg at jeg hadde fått det til.

Og jeg kan være noe annet enn spøkelse. Men spøkelser er kulere enn vampyrer, og spøkelser er kulere enn hekser, og spøkelser er kulere enn alt, egentlig. Jeg elsker spøkelser så utrolig mye.

Nei, jeg veit ikke, jeg. Hva trur dere?

6 kommentarer:

 1. Uansett utfall, trur det blir awesome. Likte kostymt ditt her, synest det ser ut som du får det til betre enn dei fleste. Om eg har tips? Nja. Kanskje gamle kle filmer kan vere til hjelp.. Du kan jo alltids kle deg ut som noko frå ein skrekkfilm, sånn The Grudge eller Saw. Blir bra uansett og einig, Halloween skal vere stemning og ikkje "sexy" djevlar.

  SvarSlett
 2. Uansett utfall, trur det blir awesome. Likte kostymt ditt her, synest det ser ut som du får det til betre enn dei fleste. Om eg har tips? Nja. Kanskje gamle kle filmer kan vere til hjelp.. Du kan jo alltids kle deg ut som noko frå ein skrekkfilm, sånn The Grudge eller Saw. Blir bra uansett og einig, Halloween skal vere stemning og ikkje "sexy" djevlar.

  SvarSlett
 3. Hmm, dette er en sånn ting som trenger nøye gjennomtenking. Jeg synes det som gjør det siste kostymet ditt SKUMMELT, er hvor umenneskelig det virker. Fantasien min har ingen vanskeligheter med å forestille seg hvordan det hadde vært å se et sånt åsyn som stirrer ut fra mørket...

  Så hvis den samme skumle streken skal forlenges, og beklager, jeg veit at du liker spøkelser best, men med den nye frisyren din var det første jeg tenkte på ei skummel dukke. Ikke så vanskelig å få til sminke- og kostymemessig heller?

  SvarSlett
 4. Tusen takk, Eva! Jeg trur nok jeg tar Halloween ganske mye mer på alvor enn de fleste andre, hehe.

  Det var faktisk et veldig godt forslag, Kim. Det skal absolutt undersøkes nærmere : D

  SvarSlett
 5. Jeg vet ikke hvor jeg skal poste dette, men tenker det passer inn her: Du bør sjekke ut Crimson Peak! Spøkelser, viktoriansk stil (omg, kjolene!), forfalne hus - estetisk sett tror jeg dette er noe for deg. Jeg kan selvsagt ikke garantere for at du liker filmen i sin helhet, men absolutt verdt en kinobillett imo!

  SvarSlett
 6. Oi, denne kommentaren kom altfor seint, men hey, jeg så faktisk Crimson Peak ikke lenge etter Halloween (på den store kinodagen, faktisk), og jeg likte den kjempegodt! Shit, så mye pent å se på.

  SvarSlett