søndag 1. november 2015

Post-Halloween

Hei, alle barn.


Analognazi som jeg er får dere sikkert se bilder av hele kostymet om sånn cirka to år, men i dag ville jeg bare gi dere et sånt omtrent-bilde av åssen jeg så ut i går kveld. Tidsbruk på å gjøre meg i stand? To og en halv time. Trur det er ny personlig rekord.

Og hvis du fortsatt har gresskarkjøtt igjen etter gårsdagens lykter, anbefaler jeg å dampe innmaten litt mens du steiker løk, hvitløk, chiliflak, sitrongrass og ingefær i litt olje i steikepanne. Hiv oppi dampa gresskar, koriander (blader, ikke frø), grønnsaksbuljong og kokosmelk og eventuelt litt vann, og når det har blitt ei væske, så slenger du oppi to - tre kaffir limeblader. Kok i vei til alt er mørt, ta ut limebladene, og blend! Server med godt brød med smør. Jeg lager alltid suppe på slump, så mengdene av alt må man nesten smake seg fram til underveis. Men med cirka én løk, to - tre fedd hvitløk, ett sitrongrass og en ingefærklump på cirka tre centimeter bør det ikke bli altfor sterkt. Og vær forsiktig med chiliflaka, folkens, for de brenner det godt av.

Men seriøst, jeg digger gresskar i mat, ass. Det er så utrolig godt! Du kan jo også prøve gresskarpai (la den bake i minst en time, ikke en halvtime som det står i oppskrifta), gresskarkake, gresskarcurry eller pumpkin spice latte. Sistnevnte har jeg aldri smakt, verken hjemmelagd eller Starbucks-kjøpt, men gud bedre, det virker så ekstremt nam atte herregud.

3 kommentarer:

  1. Så kul Halloween-look, bekymrende og skummelt på den beste måten :) Laget ingen gresskarlykter så det er ikke noe gresskarkjøtt tilgjengelig, men det er uansett gode tips så takk.

    SvarSlett
  2. Takk for det! Gresskar får man jo kjøpt året rundt (væffal flaskegresskar), så man kan jo spise alle disse gode tinga andre ganger og :)

    SvarSlett
  3. Hver gang jeg ser bildet av deg i kostyme er det en liten stemme som bare SKRIKER et sted i bakhodet. Så skummelt er det D:

    SvarSlett