lørdag 12. desember 2015

Tilbake til (å snakke om) fremtiden

Det er ikke veldig lenge siden jeg tenkte dette om framtida mi, og blei ganske gira. Jeg skal prøve å ikke gjenta så altfor mye av det blogginnlegget, men essensen er noe sånt som at det er jækla vanskelig å finne ut hva jeg skal gjøre med livet mitt etter endt forfatterstudium, fordi jeg er et vrak og also fordi jeg bare har to år igjen med støtte fra Lånekassa. Da jeg kom på at jeg kunne studere spilldesign, var det mye som falt på plass, fordi jeg kunne kombinere noe jeg faktisk syns er gøy med noe sånn noenlunde nyttig ("noenlunde" er et nøkkelord her).

Men da jeg skreiv det, hadde jeg glemt en viktig ting. Og det er at jeg for et års tid siden blei informert om at annet studium, som jeg der og da fikk veldig lyst til å søke på. Nemlig master i scenetekst ved Teaterhøgskolen, og som grunnlag for en master, kan man bruke nettopp et forfatterstudium. Sjøl har jeg attpåtil to.

Et av problema er at det ikke er opptak før i 2017. På én måte er det veldig fint, for da har jeg nettopp tid til å faktisk skrive dramatikk, men det er også veldig dumt, for med bare to år med økonomisk studiestøtte igjen, kan jeg ikke studere noe annet mens jeg venter på å kunne søke. Med andre ord må jeg jobbe fulltid i mellomtida, og erfaring har vist at det er jeg sikkelig, skikkelig dårlig til.

Et annet problem er at det er personlig intervju. Jeg er flink skriftlig, men driter meg alltid ut på intervjuer. Jeg er rett og slett en elendig muntlig formidler, og egentlig syns jeg det er litt dumt at akkurat dét skal ha noe særlig å si, bare fordi at hvis man skal skrive teatermanus, så trenger man faktisk ikke å kunne snakke for seg, man trenger bare å kunne skrive for seg. Og det kan jeg. Hvis jeg med andre ord faktisk kommer så langt som til et personlig intervju, og derfra ikke går videre, har jeg dermed liksom sløst bort et år med dum jobbing.

Men jeg kan jo kanskje bare ha spilldesign som en backup-plan, som nummer to på lista etter masteren, da? Fordi det hadde vært utrolig kult å plutselig ha en master, jeg som aldri kan se for meg at jeg klarer å snekre sammen en bachelor engang.

Det er mye jeg må finne ut av. Ikke minst er det mye jeg må skrive. Men heldigvis har jeg sånn sett over et år på meg.

Og jeg trur ikke jeg overlever fulltid enda et år på jobben jeg har nå, så om noen plutselig veit om noen bra jobber jeg kunne klart meg i, så si gjerne ifra.

Og hvis du trenger tips til ting å finne på i neste uke, så har jeg følgende forslag til deg:


Jeg trykkes i årets siste utgave av Bøygen, og skal lese på slippfesten. Kom gjerne innom og ta et glass vin med meg!

Dagen etter skal jeg på Star Wars-premiere, og etter det skal jeg forte meg bort på slippfesten til årets siste utgave av Kamilla, der jeg også står på trykk. Ser deg gjerne der òg!

2 kommentarer:

  1. Det er fint når vi finner ut hva vi virkelig vil gjøre. Jeg heier og håper at du kommer inn og får det slik du ønsker. :)

    SvarSlett