onsdag 13. juli 2016

Men hva spiser du egentlig? #7: Bananmilkshake

The breakfast of champions! Eller jeg veit ikke. Men det er væffal veldig godt, lettfordøyelig og sunnere enn frokostblanding.


Egentlig trenger du bare tre ingredienser for å lage lørdagsfrokosten over alle lørdagsfrokoster, men jeg pleier å bruke en fjerde ingrediens for mer næring og en metthetsfølelse som varer lenger.

Du trenger:
Frosne bananer
Honning
Melk
Havregryn (kan sløyfes)

Jeg lager ofte mat på slump, og smoothies og milkshaker lager jeg alltid på slump, så det er litt vanskelig å anslå nøyaktig mengde av de forskjellige tinga her, så det enkleste for meg er egentlig bare å be dere smake dere fram, men om man aldri har lagd noe lignende, er det så klart litt vanskelig å vite hvor man skal begynne. Å gjøre noe på slump er tross alt noe man gjerne gjør når man har begynt å få litt dreisen på det. Men altså, når bananer begynner å bli litt for flekkete til at jeg har lyst til å spise dem, så brekker jeg dem opp i tre - fire biter og legger dem i en pose i fryseren. Dermed har jeg nesten alltid et lager med frosne bananer klare til bruk i smoothies og milkshake, dessuten smaker overmodne bananer søtere enn de som er litt ferskere. Litt avhengig av hvor stor blender man har, pleier jeg å bruke en til to bananer - altså alt mellom tre til åtte biter frossen banan, smak deg fram - ei stor spiseskje honning (til mindre blendere holder det med ei teskje), en halv kopp med havregryn (jeg har en liten kopp som rommer kanskje en og en halv desiliter som jeg alltid bruker til å måle opp ris og gryn med, så denne koppen er den som for meg tilsvarer "en kopp"), og så mye melk at blenderen blir full. Så er det bare å blende i vei og drikke!

2 kommentarer:

  1. Tror ikke jeg har tenkt å lage dette selv av ymse grunner, men det er sikkert godt og jeg syns uansett mat-tips er kjekt :)

    SvarSlett
  2. Så bra at du syns det, det kommer sikkert flere etter hvert :)

    SvarSlett