fredag 1. juli 2016

Juni 2016

Opplevelser: Fantastisk slippfest for forfatterstudiet-antologien Vi har snakket om disse tekstene, komplett med drinker komponert spesielt for anledninga, som blant annet hylla våre flotte skrivelærere Anne Oterholm og Morten Wintervold. Kafékos med Unn og Tone. Gamingkveld med Vibeke. Pizza og kino med verdens beste Jørgen. Skrivemøte med skrivevenner. Konsert med Explosions In the Sky og Low på Rockefeller. Tiljefestivalen, en festival som ikke har blitt arrangert siden 2011, denne gangen i anledning 30 x 2-årsdagen til det fineste tvillingparet jeg veit om, Mari og Ola. Sverige-tur og harryhandel med Vibeke.


(Foto: Unn)

Innkjøp: Platekompaniet har hatt noen ville salg i det siste, noe som har gjort at jeg har kjøpt veldig mange DVD'er. Har selvfølgelig også kjøpt en shitload med mat, godteri og brus i Sverige, og vanligvis regner jeg ikke med mat når jeg tar for meg dette punktet, men å handle inn spennende mat er noe av det som bringer meg nærmest euforisk shopper-følelsen (til sammenligning kjøper jeg sko og vesker, for eksempel, utelukkende når det er absolutt nødvendig, og det syns jeg alltid er skikkelig slitsomt).


TV-serie: Orange Is the New Black ♥♥♥♥♥ Seriøst, denne serien slutter aldri å røre og begeistre meg med sitt fantastiske karaktergalleri og sitt usedvanlig velskrevne manus. Sesong fire var både morsom, underholdende, bevegende og tragisk.
Spill: Har nå begynt på Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Dette er den siste installasjonen i FFXIII-sagaen, og helt ærlig liker jeg det ikke så veldig godt. Jeg blir utrolig stressa av det fordi nesten alt du gjør går på tid, og når jeg spiller, liker jeg å bruke evigheter på å utforske nye områder, snakke med alle som kan snakkes med, og gjøre masse sideoppdrag. Dette spillet tvinger meg til å haste videre, og det gjør meg veldig sliten. Hvem veit, kanskje jeg blir mer vant til dette helt annerledes gameplayet etter hvert. Jeg har jo tross alt fulgt disse karakterene i to spill allerede, og jeg er jo ekstremt spent på åssen det faktisk går til slutt.
Film: Welcome to Norway og Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb. Jeg hadde høye forventninger til begge filmene, som dessverre ikke blei helt innfridd. Ålreite filmer begge to, altså, for all del, det fins verre ting å kaste bort halvannen time en kveld på.
Bok: I juni leste jeg diktsamlinga I slekt av Morten Wintervold og begynte på Hybrideleg sjølvgransking av Olaug Nilssen. Syns det er vanskelig å si noe om førstnevnte, siden Morten tross alt har vært læreren min, men jeg kan nevne at samlinga er delt inn i flere avdelinger, der jeg definitivt likte de to siste best. Der rører han borti noe universelt og viktig, mens i de første avdelingene blir det litt i overkant mye promp og pikk, føler jeg. Essaysamlinga Hybrideleg sjølvgransking er også noe variert, og jeg syns helt ærlig Nilssen formulerer seg på en litt knotete måte (I know, I know, den smalt fra rett ræv) og har et språk jeg liksom ikke helt forstår meg på. Men dette er det eneste jeg har lest av henne, og jeg har jo hørt mange hylle henne som prosaforfatter, så skal ikke avskrive henne som skribent helt ennå.

Musikk: Har de siste dagene hatt helt enormt hekta på denne låta her. Syns Elle King har en kjempekul stemme, og definitivt teft for råfengende melodier!
2 kommentarer:

  1. Fin månedsoppsummering, Orange is the new Black er fantastisk <3 Ellers hurra for fine innkjøp, fine opplevelser og ja, det var fengende sang og jeg er enig i at Elle King hadde kul stemme :)

    SvarSlett