torsdag 29. september 2016

Femti spørsmål og femti svar

(Da jeg gikk inn på bloggen min i dag, oppdaga jeg til min store forferdelse at lista til høyre med blogger jeg leser var helt borte. Jeg har prøvd å gjenopprette den, men hvis du ser at bloggen din ikke er der, og du syns den burde være det, så gi meg en lyd!)

Anyway. Jeg er fortsatt småsjuk, jobber lite, skriver lite, orker lite, gjør i det hele tatt lite, kjeder meg mye, og hva passer vel da bedre enn å svare på femti spørsmål? Fant denne på bloggen til Karoline, og without further ado, som det heter på godt norsk, begynner jeg bare.1. Hva var det siste du skribla ned på et papir?
Jeg skribler dessverre ikke så mye ned på papir lenger, i og med at de fleste notater jeg tar, skriver jeg på telefonen min. Men jeg truuuur jeg en dag for noen måneder siden skribla ned en idé jeg fikk til en scenetekst i ei notatbok. Jeg finner den ikke igjen akkurat nå (hvilket beviser nøyaktig hvorfor jeg pleier å ta notater på mobilen), men det var en idé jeg fikk i en drøm, og som skulle være et slags ungdomsdrama.

2. Hva har du alltid i veska?
Lommebok og telefon, ofte nøkkelkort til jobben, ofte nøkler om de ikke ligger i lomma, og som regel massemasse skrot i form av kvitteringer, brukte billetter og annet papir.

3. Hva bestiller du på kafé?
Ofte det som virker mest fancy og som det dermed er minst sjanse for at jeg får til å lage sjøl. Elsker drikker som chai latte, frappuccino, iskaffe og kaffe mokka.

4. Hvilke nettsider besøker du daglig?
Facebook, bloggen, mailen.

5. Hvem ringer du til når du er sint/lei deg?
Vibeke eller Jørgen.

6. Hvilken farge er det på tannbørsten din?
Rosa.

7. Kan du bytte olje på bilen?
Nei, men det faktum at jeg ikke har førerkort har antakelig noe med saken å gjøre.

8. Hva har du hatt av kjæledyr?
Vi fikk katten Mons da jeg var fem år (han hadde tilhørt oldemor, som bodde i kårboligen på gården vår før det, så jeg hadde kjent ham allerede fra jeg var bitteliten). Han døde da jeg var søtten, og jeg savner ham fortsatt. Ellers har jeg/vi hatt veldig mange kaniner opp gjennom.

9. Har du noen piercinger?
Ja, åtte stykker.

10. Norge på sitt beste?
Jeg syns nok vestlandet og Nord-Norge er det peneste, men jeg er nok mest glad i østlandsk innlandslandskap, siden det er det jeg har vokst opp med. Avrunda fjell, store jorder, høye åser, masse skog og grønt overalt. ♥

11. Hva gjør deg lei deg?
Veldig mye, jeg er veldig følsom. Det kanskje mest overraskende er folk som snakker til meg i en litt krass tone. Det trenger ikke være i nærheten av kjefting engang, det holder at noen med litt autoritet for eksempel sier at at jeg ikke må gjøre noe som jeg er i ferd med å gjøre (kommer ikke på noe konkret eksempel, men håper dere skjønner hva jeg mener). Jo krassere det blir sagt, jo mer lei meg blir jeg selvfølgelig, og det kan ødelegge hele dagen, eller hele uka for meg. Jeg er fullstendig klar over at folk ikke mener noe vondt med den typen irettesettelser, og jeg veit hvor irrasjonelt det dermed er å ta seg nær av det, men jeg gjør det likevel.

12. Hva gjør deg glad?
Positive overraskelser, å skrive noe jeg blir fornøyd med, å vite at jeg skal spise eller drikke noe godt seinere på dagen, å spille TV-spill. Bare for å nevne noe.

13. Hva er drømmejobben din?
Av det mer eller mindre oppnåelige jeg drømmer om, må det nok bli forfatter. Hvis jeg kan drømme helt fritt (og det kan jeg jo), er jeg både forfatter, romforsker, spilldesigner, filmregissør og litt skuespiller av og til.

14. Abonnerer du på et ukeblad?
Nei.

15. Hva var det siste du kjøpte?
Billetter til Death In June-konsert fredag om ei uke.

16. Liker du kinesisk mat?
Ja, jeg liker omtrent allslags mat.

17. Når var du i kirka sist?
Jeg var der på julaften i fjor med familien til Jørgen.

18. Hva er det mest spesielle noen har gjort for deg?
Jeg veit ikke helt. Folk jeg er glad i gjør ofte småting for meg som til sammen blir ganske spesielt, men jeg kommer ikke på en spesifikk ting som stikker seg ut.

19. Har du noensinne vært i en ambulanse?
Nei.

20. Kan du rulle med tunga?
Ja.

21. Hvor lang tid bruker du om morgenen?
Hvis man med "morgenen" mener veldig tidlig, så bruker jeg omtrent førti minutter fra vekkeklokka ringer til jeg må gå til toget. Jeg står bare opp veldig tidlig for å dra på jobb, men om jeg ikke skal på jobb, og dermed heller ikke står opp veldig tidlig, bruker jeg nok en god del lenger tid.

22. Banner du ofte?
Nei, det er bare når jeg enten blir veldig sint eller for eksempel skader meg skikkelig.

23. Hva er det lengste du har campa i et telt?
Det blei vel en fire - fem netter da jeg var på Hovefestivalen i 2011.

24. Hvor mange søsken har du?
Ei storesøster.

25. Hva slags utdannelse har du?
Ett år på filmlinje på folkehøyskole, ett år på forfatterstudiet i Bø, ett år med kulturprosjektledelse på Høgskolen i Lillehammer, og to år på forfatterstudiet i Tromsø.

26. Hvor mange steder har du bodd?
Fem forskjellige kommuner, i væffal: Lier, Sandefjord, Bø, Oslo og Hamar, men i Oslo har jeg bodd på tre forskjellige steder: Frogner, Grünerløkka og Hauketo.

27. Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med?
Antakelig hendene mine og ryggen/skuldrene mine. Jeg har ganske små hender, og fingrene mine er også ganske tynne, så jeg har opplevd at mange kommenterer at jeg har så "lange, tynne pianofingre", men det stemmer egentlig ikke i det hele tatt. Når man måler fingrene mine mot andres, har jeg nesten alltid kortest fingre. Jeg liker også skuldrene mine, jeg syns de er fine, selv om de til tider er litt upraktiske i og med at de er veldig smale. Dermed har jeg store problemer med å finne klær, og særlig kjoler, som passer.

28. Hvilken kroppsdel er du minst fornøyd med?
Jeg syns jeg alltid har poser under øya, noe som gjør at jeg ser kontinuerlig trøtt ut.

29. Er det viktig å feire bursdager?
Viktig er det ikke, men det kan jo være veldig hyggelig.

30. Har du tatt vare på klesplagg fra da du var liten?
Jeg trur ikke det, men det kan godt være at det ligger noe og slenger i barndomshjemmet mitt.

31. Nevn én ting som er irriterende med å blogge?
Presset om å blogge oftere, og å blogge interessant nok.

32. Hvor mange glass vann drikker du hver dag?
Jeg aner ikke, kanskje ti. Føler meg nesten alltid tørst, og trur jeg drikker ganske mye.

33. Når legger du deg om kvelden?
Pluss-minus tolv.

34. Favorittfag på skolen?
Det var musikk på ungdomsskolen, og jeg savna utrolig å ha det da jeg gikk allmenn på videregående. Men jeg likte også norsk og engelsk, og på videregående spansk og kommunikasjon og kultur.

35. Potetgull eller smågodt?
Spørs veldig, noen dager det ene, andre dager det andre.

36. Siste filmen du så?
Hadde gjensyn med The Blues Brothers for et par dager siden.

37. Det mest romantiske du har gjort?
Jeg er ikke sikker. Jeg syns adventskalenderne jeg har gitt til Jørgen (en i 2012 og en i 2014) var ganske romantiske, og til jul et år fikk han ei bok der jeg hadde skrevet historien om åssen han og jeg møttes, supplementert med blant annet utdrag fra dagboka mi, dikt skrevet i den perioden og fotografier. Syntes det var en romantisk idé.

38. Den perfekte vertinnegaven er?
Jeg skjønner meg ikke på sånne sosiale normer og sånn, så jeg ville sannsynligvis tatt med ei flaske vin.

39. Hvor gammal er pappaen din?
58 år.

40. Har du vært i avisa?
Jada, ganske mange ganger, til og med! I Lierposten og Drammens Tidende på grunn av skrivinga mi, men også fordi jeg var med i ei bussulykke da jeg var liten. Har også vært i Sandefjords blad, Aftenposten og Dagbladet på grunn av skrivinga mi.

41. Et sitat du liker?
Jeg er ikke egentlig sånn innmari opptatt av sitater, merker jeg, men dette fra Opptegnelser fra et kjellerdyp av Dostojevskij syns jeg er morsomt:
"'En dagdriver!' - det lyder jo som et kall, som en bestemmelse, det er jo en hel karriere."

42. Hvilken farge liker du best på neglene?
Grønn, blå, lilla og rosa - kort sagt de fargene jeg også liker best å kle meg i.

43. Hvem er forbildet ditt?
Jeg trur ikke jeg har et forbilde, men jeg syns Amanda Palmer er utrolig kul og bra. Litteraturmessig beundrer jeg virkelig skrivinga til blant andre Stig Sæterbakken.

44. Er du forfengelig?
Både ja og nei. Jeg liker å pynte meg, men er samtidig veldig lat, pluss at jeg ikke er så opptatt av å se smashing ut til enhver tenkelig tid. Hvis jeg for eksempel skal på jobb eller på matbutikken en tur, bare slenger jeg på meg det nærmeste jeg finner av klær (som ikke er en pysj), og verken sminker meg eller engang grer håret alltid. Men hvis jeg har et ærend jeg syns er interessant og relevant, for eksempel en konsert, en kafétur, et vennebesøk, en teatertur eller et litteraturarrangement, liker jeg å bruke tid på å sminke meg fint og plukke ut fine klær til å ha på meg.

45. Fins det noe du virkelig har lyst til å gjøre, men ikke har hatt mulighet, tid eller råd til?
Ja, veldig masse. Veit nesten ikke hvor jeg skal begynne en gang. Men jeg har lyst til å besøke så mange land som overhodet mulig, bare for å nevne noe.

46. Har du vært gift eller forlova?
Nei.

47. Hva kjøper du helst: klær, vesker eller sko?
Klær. Syns det kan være ganske morsomt noen ganger, væffal når jeg finner noe jeg virkelig liker OG som faktisk passer, en kombinasjon som pleier å være ganske sjelden. Sko og vesker varer i det hele tatt lenger, og i og med at jeg er veldig tilhenger av å ikke eie mer enn jeg faktisk bruker, kjøper jeg nesten bare sko og vesker når det er absolutt nødvendig.

48. Føler du deg ung eller gammal for alderen?
Både og. Når jeg ser på Facebook at folk jeg gikk på skole med har kjøpt hus, gifta seg og fått barn, føler jeg meg veldig ung. Så ser jeg atter andre på min alder som går ut flere ganger i uka for å danse hele natta, og da føler jeg meg veldig gammal.

49. Hvilke uvaner har du?
Jeg har i væffal innmari mange tvangstanker. Jeg peller blant annet på sårskorper, og klør meg ofte til jeg begynner å blø. Ellers spiser jeg antakelig altfor mye godteri og drikker altfor mye brus.

50. Hva skal du gjøre når du er ferdig med å svare på alle spørsmåla?
Sannsynligvis se videre på Orphan Black, som jeg snart har sett ferdig.

4 kommentarer:

 1. Fint at du svarte på lista du og, interessante svar. Kjenner meg veldig igjen i det med å reagere på krass tone, er ganske følsom for sånt selv (noe som har bydd på utfordringer opp i gjennom med faren min som er supergrei, men som ofte kan høres mer krass og gretten ut enn han er når han blir oppgitt over meg eller liknende). Håper du får en fin helg og igjen, interessant lesning :)

  SvarSlett
 2. Takk! Faren min er faktisk også akkurat sånn, så jeg skjønner godt hva du mener. Det er kjipt at det skal være sånn, men antakelig gjør det oss også mer mottakelige for poetiske og kunstneriske uttrykk, så jeg skulle egentlig ikke ønske at det var annerledes.

  SvarSlett
 3. Interessant og fin liste. Man blir litt mer kjent med skriveren gjennom slike blogger. Og vet du? Vi har bøkene dine på biblioteket vårt. ;)

  SvarSlett
 4. Takk! Og så morsomt å høre :D

  SvarSlett