torsdag 3. oktober 2019

September 2019

Opplevelser: Troll i eske på Cinemateket. Forlagenes store boksalg. Kinotur med Vibeke. Fortellerkafé. Besøk hos Mari. Øl med Mari og Annette. Kinotur med Martina.Innkjøp: Disse to bøkene på Forlagenes store boksalg:


TV-serie: RuPaul's Drag Race er fortsatt bokstavelig talt den eneste TV-serien jeg ser, og on that note: Yvie! Yvie! Yvie! Yvie! Yvie! Yvie!


Sånn i tillegg til å ha noen av de kuleste looksa jeg noen gang har sett, har hun ei sinnssyk sceneutstråling og ei helt unik tilnærming til drag:for ikke å snakke om verdens beste latter:Film: Hvítur, hvítur dagur, Once Upon a Time… In Hollywood, A Quiet Place, Drive, Knife + Heart og Paris Is Burning. Jeg har i det siste begynt å innse at jeg egentlig ikke er så opptatt av hvor bra en film er lenger; isteden er hvor interessant den er viktigere for meg. Når jeg tenker meg om gjelder det kanskje ikke bare filmer heller, men alt mulig. En film kan være så teknisk sett perfekt den bare vil, men om den ikke har noe ved seg som gjør at den skiller seg ut vil jeg med stor sannsynlighet syns den er kjedelig. Når jeg blar på Netflix eller kikker i kinoprogram nå om dagen, velger jeg i større grad enn før bort filmer som har vunnet massevis av priser og på alle måter må kunne sies å være imponerende, til fordel for filmer som jeg trur vil kunne gi meg noe ingen annen film kan gi meg. Det har liksom oppstått et visst mønster i akkurat dette avsnittet de siste månedene. Jeg tenkte for eksempel ganske lenge at jeg burde se Bohemian Rhapsody, og altså, kanskje jeg fortsatt bør det, men du verden så mye jeg koste meg med en raring som Knife + Heart på kino:Musikk: Denne måneden har jeg drømt meg bort til Still Corners. Jeg har lyst til å være halvvåken i baksetet på en veteran-Mustang som kjører nedover USAs sørvestkyst mens jeg hører på dette:

2 kommentarer:

 1. Har enda ikke sett RuPaul's Drag Race, men Disney lager en live action Little Mermaid (fordi selvfølgelig gjør de det) og om de ikke allerede har valgt noen til å spille Ursula så fikk jeg lyst til at Yvie skulle spille henne kun basert på klippet med latteren hennes (dessuten var jo faktisk looken til Ursula inspirert av dragqueen-en Divine, så det hadde vært tøft om de tok det full sirkel med at hun ble spilt av en drag queen i live action-versjonen).

  Ellers var dette en fin månedsoppsummering og det høres ut som du fikk sett mye film væffal i september. Og filmer som har noe interessant ved seg er jo lettere å huske i ettertid da, det er bedre at en film er minneverdig fordi den er unik eller sær enn at den er skikkelig god på alle måter, men glir inn i mengden av flere gode filmer. Så jeg forstår film-tanken din godt i grunnen.

  Ellers så tar jeg meg den frihet å anbefale The Politician på Netflix. For jeg tror nok det er mer min type tv-serie enn din, men jeg tror fortsatt det er mye du kan underholdes av der. Selv har jeg dessverre sett alle åtte episodene på alt for kort tid fordi jeg fikk helt hekta, men man kan jo alltids se ting igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært helt rått hvis en drag queen fikk spille Ursula! Men selv om Yvie har den perfekte latteren, syns jeg likevel hun er litt for høy, slank og pen for rollen. Meeeen det fins en annen drag queen som heter Eureka, og hun har jeg faktisk tenkt flere ganger at har sett helt lik ut som Ursula. Eventuelt Latrice Royale. Hun ligner, og hun kan få til en skikkelig ond latter hvis hun vil ;)

   Jeg har faktisk tenkt allerede at jeg kanskje bør sjekke ut The Politician! Jeg har fått for meg at det kan minne litt om Glee, og det likte jeg jo veldig godt fram til jeg mista litt interessen for det en eller annen gang i løpet av femte eller sjette sesong eller noe sånt.

   Slett