lørdag 1. oktober 2022

September 2022

Opplevelser: Forfattertreff på Kulturhuset. Konsert med Jon Hopkins på Sentrum scene. Besøk hos Vibeke. Konsert med Go_A på Vulkan arena. Middag med Vibeke på New Delhi

TV-serie: I det siste har jeg sett mest på den nyeste sesongen av Westworld, selv om det er en serie jeg gradvis har mista interessen for etter hvert som den har utfolda seg. Jeg syns fjerde sesong er helt grei sci-fi-underholdning så lenge man ikke tenker at den skal ha noe som helst å gjøre med første sesong, for allerede fra sesong to blei Westworld en helt annen type serie enn den begynte som, og siden da har den fjerna seg stadig lenger vekk fra utgangspunktet. Jeg syns den fortsatt er forvirrende og føles litt meningsløs, ettersom man liksom aldri veit hva som er ekte og ikke, og sånn sett gidder man liksom ikke helt å bry seg heller. Jeg aner ikke om det er planlagt flere sesonger, men for min del trenger det ikke å komme flere nå.Film: The Electrical Life of Louis Wain, Ted K og Halloween (2007). Og egentlig er ikke The Electrical Life of Louis Wain en spesielt nyskapende film innen historisk biografi-sjangeren, den forteller historien sin uten radikale grep og med trygge virkemidler, men jeg har vært fascinert av personen Louis Wain i noen år allerede, og han var på mange måter noen jeg kjenner meg en del igjen i. Syns denne filmen er et fint og rørende portrett av en eksentrisk fyr som dessverre levde i et samfunn og ei tid som ikke makta å tilrettelegge for ham.Musikk: Is It Cold In The Water? av Sophie er for meg den lengselsfulle sangen til en digital havfrue som skulle ønske hun hadde en kropp til å faktisk føle vannet. Nå kan det hende at albumcoveret bidrar litt til denne tolkninga, men likevel. Sophie døde etter et fall i 2021, bare 34 år, og jeg syns det er utrolig tragisk at verden aldri får høre resten av den musikalske reisen hennes. 

2 kommentarer:

  1. Fin oppsummering :) Jeg har planer om å se den Louis Wain-filmen selv etter hvert, vet ikke helt når, men ja, den virker interessant. Ellers var ikke sangen helt min greie, men jeg likte tolkningen din av den og syns det er synd å høre at sangeren døde for jeg syns alle som skaper tekst, musikk, kunst, teater eller på annen måte beriker andres liv gjennom kreativitet og kunstnerisk virke burde bli minst 90 fordi det virker så bortkastet når kreative reiser slutter så alt for tidlig og man lurer så mye på hva slags fantastiske ting som kunne ha eksistert i verden hvis den som døde så alt for tidlig fikk et mye lengre liv.

    SvarSlett
    Svar
    1. Louis Wain-filmen er veldig sympatisk, jeg trur du vil like den :) Og det er selvfølgelig trist når folk dør for tidlig uansett, men det føles som et ekstra lag av urettferdighet når det er kreative folk som er helt i begynnelsen av karrieren sin.

      Slett