lørdag 13. desember 2008

Balldrømmer

Aight. Jeg har kjøpt julegaver i dag. Faen, for et nedsig. Ikke det at det var så mye annet å forvente heller når mamma hadde bestemt seg for å bli med. Eller egentlig ikke for å bli med engang, for alt sammen var hennes idé, og da måtte det jo bare gå som det gikk. For det er liksom ikke snakk om å gå rundt og kikke i butikkene og tenke at "hm, den hadde passa fint te hu", eller "øy, den er jo griseperfekt te han!", men neiiida, det er snakk om å skrive ut ønskelistene fra PC'en, pløye systematisk gjennom dem og krysse ut dem man har kjøpt til. Sånn, da var gaven hennes ute av verden, puh, da slipper jeg å bekymre meg mer om det. Bare igjen til ham og henne og han andre nå, men hva jeg skal kjøpe til ham, han sier jo aldri hva han ønsker seg og blablabla. ANGST! Hva skjedde med jula? Og det verste av alt var at mamma ikke kunne skjønne hva jeg skulle med en ekstra ting til *navn* siden jeg allerede hadde kjøpt en film hun ønska seg. "Det stod jo på ønskelista hennes", sa mamma. JAH, det stod på ønskelista hennes. Det fine med jula, er å overraske. Jeg vil gi en ekstra ting, en personlig ting, en som kan få henne til å tenke at "denna fikk jeg av Kristine jula 2008." Og da jeg ikke fant den ekstra tingen jeg leita etter på CC, blei mamma dritsur og klagde over at jeg var kresen, og at det "bare var en gave." Etterpå spurte mamma om jeg var ferdig med alle julegavene nå, og da jeg sa nei, blei hun enda en gang dritsur, og spurte hvorfor jeg ikke hadde gjort det nå mens vi først var i Drammen. MEN HERREGUD DA, KJERRING! TRURU JEG BLEI MED DEG I DAG FOR Å FÅ TING UNNAGJORT!? JEG BLEI MED FOR Å KJØPE GAVER! LEGGE NO I DET! DET ÆKKE BARE Å KJØPE! JEG HAKKE REKKI Å PLANLAGT NON TING, OG DA KJØPER JEG IKKE NO BARE FOR Å HA KJØPT NO! skreik jeg. Eller jeg ville skrike, rettere sagt. I stedet bare spurte jeg om hun eller pappa kunne kjøre meg til stasjonen neste lørdag så jeg kunne ta toget til Oslo i stedet. Aleine, helst. Ikke med mamma. Brrr.

Unnskyld utbruddet. Det er bare det at jul gjør meg så deppa.

Så! Til poenget!

Snart er det juleball. Russeball, faktisk, til tross for at jeg har ingen planer om å være russ. Børsen er innleid, ekkel mat er bestilt, og de mest populære på skolen står for regien. Børsen er fint, kalvesteik er ikke fullt så fint, og det at det er de mest populære som fikser det, betyr vel ikke annet enn at omkring 70 % er drita før maten kommer på borda, og at det ellers horedanses til forferdelig housemusikk. Lite hjelper det altså at jeg har en driiitfin hvit kjole med svarte blonder og roser og snøring, og har kjøpt svart lolita-hårband og svarte og hvite lolita-sko og løsvipper, og har planer om å krølle håret mitt og drømmer om fioliner og vals.

Da jeg var liten, var jeg egentlig aldri særlig til jente. For all del, jeg var ikke gutt heller, men jeg syntes at alle jentene i barnehagen som alltid skulle kle seg ut som prinsesser når det var karneval, var teite, og jeg avskydde rosa og elska blå. Altså har denne fascinasjonen først meldt seg i de seinere år. Nå har jeg blitt helt obsessed med tanken på et ball i ekte klassisk stil, med fullt orkester, eventyrlige kjoler, gutter som faktisk ikke stønner når taktene til polinaise blir spilt opp, vin og champagne og gjester som ankommer i vogner trukket av hester. Etter siste episode av Ouran, blei jeg helfrelst. Jeg hører på piano- og strykerversjonene av Sakura Kiss kontinuerlig, stirrer drømmende på bilder av hime gyaru og sweet lolita-antrekk og smiler som om jeg gikk på lykkepiller når vi i gymtimene nå konsentrerer oss om dansing. Vil du være med og drømme litt?


Tenk om...

15 kommentarer:

 1. Ja! Ball er flott ^^ Jeg syns det er litt synd at jeg ikke hadde råd til å dra på vårt, for det virket riktig trivelig, og folkene i klassen min er så koselige :] Men det kommer vel flere muligheter ^^ Når har dere juleball?

  SvarSlett
 2. 18. desember, altså torsdag neste uke. Det virkelig urettferdige er at vi må møte opp på skolen dagen etter. Og juleballet er ferdig klokka tre om natta, liksom. Og møter vi opp i ballkjole, får vi nedsatt karakter i adferd. Sukk.

  Åssen linje går du på? Folka i klassen min er ikke fullt så koselige... Eller, for all del, de har vel strengt tatt aldri gjort meg noe, og mange av dem er faktisk ganske ålreite når du snakker til dem, men de er likevel liksom ikke helt min type folk, i væffal ikke flesteparten...

  SvarSlett
 3. i hear ya, kristine... æsj, jula. hater jul over alt på jord. jeg hadde klart meg så fint uten den!

  og jeg må nok innrømme at jeg er som oftest ei av de som blir drita før middagen og horedanser til housemusikk. selvom jeg ikke er en av de populære. men det er sånn jeg finner det gøy, slike tragiske kvelder! jeg har også lyst til å dra på ordentlig, ordentlig ball, med orkester og vakre kjoler. slikt kan de fleste bare fantasere om..

  SvarSlett
 4. Jeg elsker jula over alt på jord! Synd vi ikke lever i gamle dager. Jeg skulle så gjerne ha gitt nissen på låven grøt, og kost lit med hestene inne i stallen, før jeg gikk over tunet med ved og inn i huset til lukta av julebakst og mat. Du veit, en av julekort-klisjeene. Jeg skulle ønske jula var en sånn en. Jeg må til Island og kjøpe meg genser og lue først. Så må jeg spare opp penger til en gammel gård. Så må jeg lære meg å lage mat og julekaker. Og så kan gjestene bare komme :)

  Og forresten... russeballet vi hadde i 2003 var nøyaktig slik du forutser at ditt kommer til å bli. Og jeg angrer på at jeg brukte penger på det og på resten av russetida. Jeg blir med deg på ferie, om det ikke kræsjer med eksamen, noe det mest sannsynlig gjør :(

  SvarSlett
 5. Jeg HATER EGNE SKRIVEFEIL! Gah, det skal være *litt, ikke *lit for svarte svingende! :D

  SvarSlett
 6. Tokoro de (betyr noe sånt som "apropos"), den pianoversjonen av Sakura Kiss... Vi må arrangere gammeldags ball. Takke seg til et Jane Austen-ball, altså. Jeg mener det. Det er sånn det skal gjøres. Eller i det minste, det er sånn det ble gjort. Den tida da folk visste hva de dreiv med. Eller som i Tre nøtter til Askepott... <3 *drømmesegbort*

  SvarSlett
 7. Ah. Ja, ball er flott. Type Sailor Moon ting. Har alltid elska det. Ikkje akkurat lolitatypen, det er nytt for meg, men det er skikkelig stilig. Sjølv om eg ikkje framstår som særlig feminin, fordi eg ikkje bruka sminke og høghelte sko, so elska eg tanken på å kle meg ut som ein prinsesse, og gå på ball med hest og kjærre.. Akk.
  Og uff, eg trur ikkje eg hadde orka å gå på julehandel med mora di. Det kan absolutt ikkje unnagjerast sånn på tre dager. Eg starta med å handle i oktober allerede, og først på fredag vart eg ferdig med julegåvne. Det krevast nøye planlegging og gjennomtenking. So det!

  SvarSlett
 8. Haha.. Fint at eg .. *kremt* ALLTID sjekka gjennom kommentaren før eg publisera den. Eg meinte såklart at julehandel ikkje berre kan bli unnagjort på ein dag. ((Med mindre ein har planlagt godt og tenkt seg alt på forhånd) men du skjønna meg. Haha, høyrtest så random ut med tre daga. xD

  SvarSlett
 9. Bilde av kjolen. Nå. Og istedrikkefenomenet ditt?
  Og ball <3 ftw <3

  SvarSlett
 10. Ja, det høres magisk ut med sånt ordentlig ball (eller et sånt som er i filmen "Enchanted" der alle er i skikkelig gammeldagse kostymer og tiden nærmest stopper når de to som egentlig elsker hverandre danser sammen). Synd at ball i virkeligheten ikke blir sånn. Jeg ser ikke poenget i at dere må møte opp på skolen dagen etter da, den siste dagen før en ferie er jo nesten ikke vits i uansett for da er det bare rydding og taler og litt underholdning kanskje (sånn var det i hvert fall da jeg gikk på videregående).

  Selv så liker jeg altså jul, men jeg skjønner at det kan bli stress og det er synd at den er blitt så kommersialisert at det faktisk ikke er ordentlig jul for meg før jeg ser Cola-reklamen. Når ble jul og Cola synonymer liksom?

  Ellers et interessant innlegg =0)

  SvarSlett
 11. Håper du vil få det fint på ball, selv om det kanskje ikke blir helt slik som du forestiller deg det :)
  Her på skolen blir det nyttårsball, og arrangørene her er veldig flinke. Det blir leid inn danselærere i uka før og greier, og det blir levende musikk. Blir nok fint :)
  Pianomusikk er skikkelig fint, jeg har klassisk musikk som blokkfag, veldig behagelig. Foresten, lyst til å møtes en gang etter jul? I drammen eller noe? Husket at vi snakka om det i sommer :)

  -Lisa-

  SvarSlett
 12. @ Lisa B: Ah, godt det ikke bare er meg. Haha, og ja, hvis bare halvparten av fantasiene mine hadde vært ekte, hadde jeg vært verdens lykkeligste menneske...

  @ Vibeke: Jeg elska jula en gang for lenge siden... Jeg angrer ikke på at jeg brukte penger på russeballet, for det var ikke så ille, men det blei som jeg hadde sett for meg, ja. Og ja, det syns jeg vi bør <3

  @ Eva: Ja, de har det med å lage det som en drøm på anime <3 Og jeg orker omtrent ikke sjøl. I morra gjør jeg det aleine.

  @ Karen: Istedrikkebilde er slengt inn i det forrige innlegget ;3 Den "Alt om meg"-greia. Og jeg skal legge ut bilde sånn ca. etterpå, trur jeg. Men du har vel sett den allerede? (:

  @ Karoline: Jeg har faktisk sett Enchanted, men jeg husker ikke akkurat ballet. Men jeg kan forestille meg den stilen, ja :) Jeg skjønner heller ikke poenget. Vi var der i to timer og hørte på noen som sang og så på noen som dansa, liksom. Fikk ikke karakterkortet engang!

  @ Lisa: Jada, det blei bra! Børsen var skikkelig fint, og folk var skikkelige fine, og sjøl om det ikke blei som et ordentlig ball, så så det væffal ut som et (: Og JAH, det må vi definitivt! Er du hjemme nå i jula, eller? Jeg tviler på at jeg skal så mye utpå nyåret!

  SvarSlett
 13. Er hjemme nå ja, men skal tilbake 6.Januar, kan sikkert mailes og sånn når det nærmer seg, eller når det passer :)

  -Lisa-

  SvarSlett
 14. Jess, det kan vi! Har du mailen min? Trur ikke jeg har din...

  SvarSlett
 15. Du kan maile meg når som helst på redcloakedveganvixen@gmail.com ;)

  SvarSlett