tirsdag 23. mars 2010

Aurora

I fjor sommer var jeg på skrivekurs. En relativt hyggelig affære, sånn alt i alt, men den virkelige åpenbaringa, kom ikke før hjemturen. Jeg skulle altså ta buss fra Aurland, en fjott av en plass i Sogn et sted, til Drammen. Fem - seks timer. På samme buss som meg, satt Aurora. Jenta med det svarte håret og tatoveringa av den lille gutten som brukte fugler til å trekke seg vekk fra planeten sin på skuldra. Jeg hadde ikke snakka noe særlig med henne på kurset, som gikk over fire dager eller noe lignende, men jeg hadde blitt fascinert av henne. Hun hadde ei utstråling som var annerledes fra noen andre jeg noen gang hadde møtt, en utrolig drømmende skrivestil og en måte å snakke på som liksom beroliga meg.

Hva kan jeg si? Jeg har aldri opplevd noe lignende før eller siden igjen av det som skjedde på bussturen. Fem - seks timer, og ikke én pinlig stillhet, eller for den saks skyld ett overflødig ord. Vi diskuterte filosofi, liv og død, litteratur, psykologi og det meste annet, og det er kanskje de mest givende samtalene jeg noen gang har hatt. Og hele tida denne fascinasjonen.

Da jeg gikk av i Drammen, begynte jeg nesten å grine. Jeg ville ikke miste henne, men jeg visste jo ikke noe mer om henne enn fornavnet hennes. Så jeg fikk bloggadressa hennes, og jeg lovte meg sjøl å lese.

Og det gjorde jeg. I begynnelsen kommenterte jeg og, men slutta etter hvert fordi jeg følte meg litt dum. Hva var det å si til innlegga hennes? Hva kunne jeg si? Så jeg slutta. Etter hvert slutta jeg å lese bloggen og.

I stad fant jeg henne tilfeldigvis på Facebook.

Jeg tør ikke å legge henne til.

3 kommentarer:

 1. Det er vel ingen grunn til at du ikke skal legge henne til? Kjenner selvsagt følelsen, men hun vil vel sikkert bare syns det er hyggelig om du gjør det?

  SvarSlett
 2. Hvilket velkjent fenomen. Satt akkurat og tenkte for meg sjøl at det var jo lenge siden jeg hadde lest bloggen din, og kanskje du syntes det var trivelig å få kommentar fra en vilt fremmed person som du aldri har egentlig møtt i ditt liv, og faen, dette var skummelt, men jeg er en helt ny, sosial og utadvendt person nå, som stoler på at du HELT sikkert vil synes at det er greit å få en kommentar fra et kjent fremmed menneske tross alt. Så her er jeg. Og det ble visst en lang kommentar...

  Tipper du sikkert blir godt mottatt av Aurora. Hvis ikke kan du jo alltids bruke den samme unnskyldninga som meg, og si at du er gæern og ikke veit bedre ;p

  Gratulerer med boka by the way, den står nå utlest i bokhylla mi :3

  SvarSlett
 3. Joda, men det er vel mer det at jeg er redd hu har gjort mer inntrykk på meg enn jeg har på hu.

  SvarSlett