mandag 15. desember 2014

Historien om pepperkakekirka som nesten blei ei pepperkakekirke

Den første desember stod det i datekalenderen til Jørgen at vi skulle bake pepperkakehus. Det er det vi i det siste har brukt latterlig mye tid på. Ingen av oss hadde noen gang gjort det før, og egentlig ville vi ikke bygge noe kjedelig, samtidig som vi innså våre begrensninger med tanke på erfaringsmangel. Det endte opp med at vi bestemte oss for å bygge ei kirke - litt mer spennende enn bare et vanlig hus, men likevel innenfor rimelighetens grenser.
^ Pepperkakestøv. Vi filte de ujevne veggene til med finjusteringa på et rivjern.
Og så langt gikk det egentlig veldig bra.... men kort tid etter at disse to siste bildene blei tatt, raste taket av. Dermed knakk vi i stykker hele huset og spiste bitene mens vi dippa dem i glasur og så på Nightmare Before Christmas.

Moralen her er vel egentlig at skal du bygge et pepperkakehus, så for all del, lag bærebjelker! Det lureste hadde igrunn vært om vi hadde lagt en vegg i midten av kirka som taket kunne hengt på. Noe annet som ville vært lurt, hadde vært om alle delene hadde vært litt tynnere, og dermed lettere å gjennomsteike, for å garanterte at alt er skikkelig hardt.

Akk, ja. Kanskje neste år.

Og nå kom jeg på at SHIT DET ER FAKTISK SNART JUL og jeg har ikke en eneste julepresang, noe som er litt feil, for jeg har en eneste, men det er også det. Jeg har ikke hatt penger før nå veldig nylig, og sånn i går gikk det plutselig opp for meg at jeg helt faktisk bør/må gjøre meg ferdig med gavene allerede før helga?! Og jeg som jobber med et dritsvært juleprosjekt som skal bli julegaven til Jørgen også også også. Jula blir bare mer og mer stressende for hvert år, og denne gangen har jeg attpåtil ikke hatt noe særlig å gjøre ved siden av. Jeg skjønner ikke hva som skjer.

5 kommentarer:

 1. Jeg skjønner hva du mener med at jula blir mer og mer stressende for hvert år. I år bestemte jeg med derfor for å bare kjøpe bøker eller spill til alle til jul, og ikke lage mer enn to typer småkaker/godteri. Dermed er jeg ferdig med alle julegavene og julebaksten, og på onsdag er jeg ferdig på skolen også.

  SvarSlett
 2. Syns egentlig ikke at jula er så stressete jeg, men så er jeg veldig julemenneske og da. I tillegg er jeg nesten ferdig med julegavene og har ikke så mye jeg trenger å forberede så det hjelper litt. Jeg vurderte forøvrig å prøve meg på pepperkakehus selv, men det gikk veldig dårlig sist jeg prøvde på det og jeg endte opp med å droppe det. Syns pepperkakekirken deres var veldig flott og om den gikk i stykker så hørtes å spise det mens man ser "Nightmare before Christmas" ganske fint ut det og så det er jo en trøst oppe i alt sammen ;)

  SvarSlett
 3. Men hva gjør man med de som ikke ønsker seg bøker eller spill? Uansett så har jeg jo faktisk blitt ferdig - i dag! - med gavene for i år, så det gikk jo rundt denne gangen òg. Og takk for pepperkakekirkekomplimentet, Karoline! :)

  SvarSlett
 4. Jeg synes ikke julen er særlig stressende, men det er fordi jeg har lært meg masse om å ikke stresse meg opp de siste årene. Jeg vil ikke gå på en smell ;) Folk vet de får bøker fra meg, og de som ikke ønsker seg det får spill eller te. Nuvel, det ordner seg for det meste. Jeg likte også pepperkakekjerka. ;)

  SvarSlett
 5. Jeg prøver alltid å la være jeg òg, men jeg er nok ikke så flink til akkurat dét som jeg gjerne skulle vært. Og takk for det!

  SvarSlett