mandag 4. mai 2015

Tre anbefalinger på X

XXY - Må innrømme at jeg hadde litt problemer med å komme på tre anbefalinger på den ikke helt enkle bokstaven X, noe blogginnlegget vil bære preg av. XXY, for eksempel, er en film jeg ikke har sett engang. Men jeg hadde veldig lyst til å se den da den gikk på kino, og det har jeg fortsatt. Jeg trur den er veldig bra, med mange vunne priser på samvittigheten, blant annet fra Cannes. Den handler om femten år gamle Alex, som har både kvinnelige og mannlige kjønnsorganer. Hun har levd hele livet sitt som jente, og har gått på medisiner for å hindre utviklinga av mannlige karakteristikker, som skjegg. Når vi møter Alex, har hun imidlertid slutta å gå på medisiner. Værsågod, ta en trailer. Dette ser utrolig lovende ut:Xbox - Fra jeg var liten har jeg igrunn alltid vært mer Playstation-typen. I hovedsak fordi den typen spill jeg likte stort sett kom til PS, men også fordi Playstation sånn reint estetisk, sjølve boksen liksom, ser mye bedre ut enn Xbox, som jeg egentlig syns minner litt om utseendet til en boks med energidrikk. MEN skjebnen vil ha det til at jeg har en Xbox likevel, og av en eller annen grunn har jeg aldri helt fullført noe Xbox-spill, men det er mye bra som fins der ute, for eksempel Fable og Lost Odyssey. I det siste har jeg imidlertid gjort noe jeg aldri hadde tenkt at jeg kom til å gjøre, nemlig å spille et übertypisk PS-spill på Xbox, nemlig Final Fantasy XIII. Dette fordi det fins til PS3 og Xbox 360, og jeg har PS2 og Xbox 360. Ikke spør, jeg har liksom bare aldri kommet så langt at jeg har oppdatert PS'en min. Det føles litt feil, men det er utrolig godt at jeg endelig får spilt det likevel!

Xylofon - Hahaha, jeg er dårlig til å komme på anbefalinger på X, ass. Men jeg har veldig lyst på en søt leikexylofon jeg kan lage skummel/søt/fin musikk med, á lá sånn her:

3 kommentarer:

 1. Jeg synes kjønn er kjempespennende om dagen, liker at det er fokus på de som faller utenfor kategoriene cis-kvinner og -menn.

  X er ikke den lettese bokstaven, men jeg vet faktisk om to ting jeg hadde skrevet om! The xx er et band jeg liker kjempegodt, det er så enkelt og stemningsfylt. Vet ikke hvordan jeg skal beskrive det egentlig - prøv å høre Intro. xkcd er en tegnefavoritt som jeg sjekker jevnlig. En ting jeg ikke anbefaler, er lowercase xi. Ikke lett å skrive pent og raskt.

  SvarSlett
 2. X er en vanskelig bokstav, skjønner at den skapte utfordringer. Ellers liker jeg xylofoner veldig godt selv, kjøpte meg en billig en til rundt 200 kr for noen år siden med samme målsetning som deg, noe som viste seg å være et skikkelig bomkjøp siden den ikke laget noen god lyd og det viste seg at det var en del feil på den som må ha vært der før jeg kjøpte den. Jeg har ikke den xylofonen lenger, men på et eller annet tidspunkt kommer jeg sikkert til å skaffe meg en ny. Og filmen hørtes veldig interessant ut. Xbox har jeg dog en viss skepsis overfor siden jeg ikke har klart å venne meg til kontrollen de gangene jeg har prøvd det, men har prøvd det svært få ganger også da og sverger hovedsaklig til Nintendo som kjent.

  SvarSlett
 3. Gitte: Jeg hadde bare hørt en sang av The xx før, og det var Crystalised. Den må jeg ærlig innrømme at jeg syntes var ganske kjedelig - men denne sangen du posta likte jeg kjempegodt! Kanskje jeg må gi dem en ny sjanse.

  Karoline: Xylofoner er fantastisk! Håper du får kjøpt deg en ny en gang som funker bedre.

  SvarSlett