fredag 8. mai 2015

Ting jeg har fått og ting som skal skje

HERREGUD jeg hører på dette albummet nå, og det er bare så forbanna bra. Det er visstnok musikken til en Dracula-musikal som har gått i Sverige, og som jeg bare basert på dette albummet har så forferdelig lyst til å se. Tekstene og lydkombinasjonene er virkelig helt magiske, og jeg kan allerede nå se for meg hvor utrolig godt det hele ville passa inn i en Dracula-setting.

Det var en digresjon, men det bare måtte ut.

Jeg hadde en bitteliten bursdagsfeiring for noen dager siden som var veldig koselig. Se på dette fantastiske kortet jeg fikk av Eirin og Eirik:


Jeg fikk Etsy-gavekort av dem, noe jeg nå har brukt på dette vakre skjørtet som jeg riktignok ikke har fått ennå:


Sjekk ut Sisters of the Moon for SYKT mange fine tyllskjørt!

Jeg fikk også te med tilhørende nydelig teboks, teboksen med te i grønn pose fra Anna og Sindre, Kusmi-te fra Vibeke:


Også fra Vibeke fikk jeg billetter til å se Nøtteknekkeren på Operaen i jula, noe jeg gleder meg enormt mye til. Jeg har aldri sett en ballett før.

Som om ikke dette var nok, har Jørgen forholdsvis nylig vært i Paris, og han kjøpte med dette fantastiske vintage skoparet til meg!:


Nå om dagen er det litt for fint vær til at det passer helt å bruke dem, men de har i det minste gjort sånn at jeg gleder meg til kaldere tider igjen.

Denne har jeg ikke fått av noen andre enn meg sjøl, men jeg var i byen en dag og trengte et par - tre timer å slå i hjel, så jeg beslutta å kjøpe meg ei bok som var lita nok til at jeg kunne rekke og lese den ut i løpet av den tida:


Den er SÅ FIN WOW. Jeg tenker fortsatt at den har stjålet ideen til det som skulle bli min diktsamling/kortprosasamling, og at hvis jeg nå ender opp med å gi den ut, så kommer alle til å tru at jeg prøver å herme etter denne, til tross for at Frøydis Sollid Simonsen og jeg sannsynligvis hadde ideen ganske samtidig - bare at hun realiserte den før jeg kom så langt. Men akk ja. Den er i væffal utrolig bra. Det minner meg om at jeg gjerne vil ha anbefalinger av kortprosasamlinger i kommentarfeltet. Jeg har funnet ut at jeg syns det er kjempevanskelig å finne konsentrasjon til å lese romaner på bråkete steder, men det er mye enklere med kortprosa siden tekststykkene er, vel, kortere. Håper på å alltid kunne gå rundt med ei kortprosasamling på lur i veska i framtida. Fyr løs!

Dette innlegget blir veldig stakkato, føler jeg, men det får ikke hjelpe.

En helt annen ting, som er mer i kategorien "ting som skal skje" enn "ting jeg har fått", er dette. Jeg har allerede gitt penger til dette prosjektet, som jeg virkelig har trua på, og det har jeg lyst til at du skal gjøre òg. "Mølleren Sylvia" skal bli en butikk som selger kortreist, økologisk mat i løsvekt, altså uten all den unødvendige emballasjen som vi omgir oss med i det daglige. Les mer på Kickstarter. Jeg trur det er butikker som denne verden trenger akkurat nå.

Ellers skal Forfatterstudiet i Tromsø lansere antologien sin Vekster nå ganske snart! Vi er ikke mindre frekke enn at vi arrangerer hele to slippefester, en i Tromsø og en i Oslo. Det blir opplesninger og musikk på begge stedene, dessuten har en liten fugl hviska meg i øret at de har gode pølser, både til veggiser og kjøttiser, på Torggata Kennel Klubb, som altså blir åstedet for Oslo-lanseringa. Kom på en av dem, jeg blir glad for å se deg der!

I kveld skal jeg forøvrig endelig på utekino! Jeg har hatt lyst til å dra hver gang det har blitt arrangert, men det har liksom aldri passa seg sånn at jeg har kunnet dra. Men i dag! De viser attpåtil Pride, en film jeg har hatt lyst til å se siden jeg så traileren i høst. Kanskje vi ses?

6 kommentarer:

  1. Jeg visste jeg ville like dette innlegget da ordet musikal ble nevnt i andre setningen ;) Lyttet litt til albumet og mens jeg ikke ble helt betatt selv så var det stemningsfullt og fint og jeg ser (og hører) appellen. Og fint kort, teboks og sko og hurra for at du skal se "Nøtteknekkeren", ballett er veldig flott <3 Og ja, "Hver morgen kryper jeg opp fra havet" er virkelig kjempefin og jeg stemmer for ideen om kortprosa i veska selv om jeg ikke har noen tips i dette øyeblikk. Ellers vurderte jeg utekino, men det var filmkveld med "The Imitation Game" på Humanismens Hus og da valgte jeg det i stedet. Og kult med to slippfester (det er bra du ikke er meg siden jeg så at slippfesten i Tromsø var 23. mai, dvs. samme dag som internasjonal MGP og var sånn "å, tenk om jeg hadde måttet dra på den og risikert å gå glipp av MGP, krise") og spennende med Mølleren Sylvia :)

    Dette ble en litt lang og rotete kommentar, men det får gå, det var mye interessant og fint i dette innlegget =D

    SvarSlett
  2. Så fint at innlegget falt i smak, Karoline! Håper du koste deg på filmkveld :)

    SvarSlett
  3. Fine innlegget med mange gode innslag. Hver morgen kryper jeg opp fra havet er en nydelig tittel. Må lese denne :) Jeg blir glad av ting som skal hende. Hurra.

    SvarSlett
  4. Du må absolutt lese den! Ei eventyrlig lita bok.

    SvarSlett
  5. Hoppsann, der forsvant det en time til å høre nøye igjennom vampyrmusikal! Den var spesiell, liker den litt overnaturlige stemninga i noen av sangene, versjonen av "deilig er jorden" var så fin og drømmende.

    Jeg kommer på slippfesten i Oslo! Kjenner jeg er litt nervøs for å hilse på deg :D

    SvarSlett
  6. Ja, helt enig! "Deilig av jorden"-versjonen er absolutt et av høydepunktene.

    Ja, hurra! Jeg er awkward og kul, og det er du òg? : D

    SvarSlett