fredag 28. august 2015

Sommer ---> høst

Veit dere hva? Her jeg bor nå, på Hauketo i Oslo, er nå offisielt det stedet der jeg har bodd lengst sammenhengende siden jeg bodde i Lier. Jeg har flytta til et nytt sted hvert eneste år siden jeg var nitten, et nytt sted hvert eneste år i seks år. Helt fram til nå. Det er så deilig å kunne bli litt lenger.

Jeg har gjort ganske mange småting i det siste som ikke er så store at de fortjener sitt eget blogginnlegg, men som jeg likevel syns det er hyggelig å kunne snakke litt om. For eksempel så har jeg jo nesten helt glemt at jeg for omtrent en måned siden tok to nye piercinger:


Nå har jeg totalt åtte stykker! Kjenner noen som er litt sånn "åååh, men det tells ikke når det bare er i øra", men hvorfor skulle liksom ikke det tells? Fordi det er vanlig? Må si jeg kjenner ganske mange hipstere etter hvert med septum, men det tells da likevel? Eh ja.

Jo, også en annen ting jeg glemte. I Island-innlegget mitt snakka jeg avslutningsvis om innkjøpa jeg hadde gjort meg der borte. Jeg glemte helt å nevne verdens mest fantastiske røkelse:


Kanskje litt unødvendig å ha med bildet, jeg mener, røkelse ser da som regel ut som røkelse, men dere, LUKTENE. Altså, jeg digger røkelse, jeg digger alle slags lukter, stort sett, og jeg kjenner folk som ikke liker røkelse, fordi det lukter for røkelse, liksom, og jeg skjønner litt hva de mener, sjøl om jeg liker det, bare fordi mye røkelse som man kjøper på Shangri-La og sånn syns jeg lukter veldig likt. Disse fra Auric Blends gjør ikke det. De lukter for det første helt fantastisk godt, og for det andre lukter de veldig friskt. Føler at mange røkelser har en litt tung duft, på en måte. Det er selvfølgelig vanskelig å beskrive lukt i ord, men hvis du liker røkelse, eller hvis du hater røkelse fordi du syns det lukter altfor røkelse, så plis ta meg på ordet og kjøp deg noen pinner. Egyptian Goddess og Spring Rain er kanskje de jeg syns lukter aller, aller best.

Ellers var Jørgen og jeg på Skogsmarked her forleden. Jeg må bare få si at jeg syns Sagene er en helt fantastisk bydel. Det føles på en måte som en mer autentisk variant av Grünerløkka, hvis det gir mening. Og så de nydelige husa i Arendalsgata, da! Åh. Jeg kom uansett over en av de fineste grafittiene jeg noen gang har sett der:


Sjølve skogsmarkedet var en liten smule magisk. Knøttlite, men fullt av sjarm. Jeg tok dessverre ingen bilder derfra, men dette bildet fra et tidligere arrangement, tatt av Marthe Landsem, oppsummerer stemninga ganske bra, syns jeg:


Sjøl kom jeg hjem med to søte kjoler som jeg kjøpte for 300 kroner til sammen:Og Jørgen fikk seg banjo til 350 kroner!


Med tilhørende koffert og greier og greier. Han kjøpte seg også en bærbar kasettspiller for en hundrelapp.

Nå som det er august og sånn har jeg veldig lyst til at det skal være sopp- og blåbærsesong. Så langt har jeg funnet ett eneste blåbær og massevis av tom blåbærlyng. Jeg er litt redd for å plukke sopp, siden jeg ikke har peiling i det hele tatt, og soppkontrollene som kjent er borte vekk. For å se litt kynisk på det, ville jeg trudd at organtransplantasjon som følge av soppforgiftning kosta staten mer enn noen soppkontroller i året, så jeg skjønner ikke helt logikken der??? Uansett. Jørgen og jeg gikk ut i skogen for ei ukes tid siden, og egentlig hadde vi tenkt å gå via skogen til Mortensrud, og hvis dere har et kart tilgjengelig, kan dere se at fra Hauketo til Mortensrud gjennom skogen er det ikke særlig langt. Men vi gikk feil, og endte opp på Lambertseter, noe som er betraktelig lenger. Ikke at det egentlig gjorde noe, i og med at vi gikk i skogen hele tida, og riktignok kom vi bare over ett eneste blåbær og noe vi kanskje tenkte at kunne være steinsopp, men ikke turte å røre, men vi fant to markjordbær, og så en sjarmerende mengde med dette:


Så hurra for oss!

I går var det et av sommerens store høydepunkter for min del, men siden bokutvalget var mye av det samme som i fjor, endte jeg bare opp med å kjøpe fire bøker - to filosofibøker og to romaner. Derimot kjøpte jeg tretten DVD'er til den nette summen av 250 kroner:


Og i kveld er det jaggu Seigmen-konsert!

2 kommentarer:

  1. Den blåe kjolen! <3 og filosofibøker er egentlig gnakse spennande, eg angrer meg litt no for at eg selde alle pensumbøkene mine ^^''

    SvarSlett
  2. Jaaa, den er fin! Digger å lese om filosofi, så gleder meg til å ta fatt på dem.

    SvarSlett