mandag 23. mai 2016

Siste dag i Tromsø

Har vært i Tromsø siden torsdag morgen, og reiser hjem igjen til Oslo i kveld. For alt jeg veit, er dette siste gang jeg er i Tromsø i det hele tatt.Lørdag kveld slapp vi antologien vår Vi har snakket om disse tekstene på det nydelige, lille stedet Aunegården. Det blei vin og opplesninger og gode samtaler før vi gikk videre til Kunstakademiet og konsert med Fremtidshund.
Deretter blei det et slags nach på Stabburet, og jeg gikk hjem igjen sliten og lykkelig i firetida.

Og jeg veit ikke, det er jo den siste dagen min her i dag, og jeg er ikke forfatterstudent lenger, og jeg har jo tidligere vært ekstremt flink til å være nostalgisk og trist, men det føles for det meste helt OK. Jeg gikk rundt omkring i byen i stad og i går og forventa å føle et noe, en distinkt opplevelse av avskjed, men egentlig ikke. Kanskje fordi jeg innterst inne skjønner at dette ikke er slutten på noe, men begynnelsen på noe. 

Har også spist min siste gresskarsuppe på Kafé Globus på i væffal ei god stund. Seriøst, denne suppa er aleine verdt turen til Tromsø. Beste suppa jeg veit om, som jeg noen gang har smakt, i hele verden. Og det er ikke en overdrivelse.


Og se for en fin gjeng jeg har tilbrakt alle disse timene rundt det runde bord sammen med, da:


Lykke til videre, alle sammen, og takk for to fantastiske år. Gleder meg til å lese bøkene (og se stykkene) deres.

Benytter forøvrig enda en gang anledninga til å minne om vår slippfest nummer to, i Oslo. Come and join the love.

2 kommentarer:

  1. Fint innlegg og fine bilder og nå har jeg fått skikkelig lyst til å dra til Tromsø etter hvert selv. Syns brødet du hadde til gresskarsuppa så veldig godt ut, håper alle du gikk i klasse med blir forfattere etter hvert og tror ikke at dette nødvendigvis blir siste gang du drar til Tromsø, selv om det kanskje vil ta en stund før neste besøk.

    Ellers tenker jeg at det du sier om at det egentlig føles greit og at du ikke er skikkelig nostalgisk og trist kanskje er en del av at du har blitt eldre siden sist du gikk ut fra et forfatterstudium og at man etter hvert lærer mer at en avslutning ikke nødvendigvis bare er noe kjipt, men like mye kan være begynnelsen på noe nytt. Uansett hva så har du lært masse som du kan ta med deg videre i skrivinga, du har opplevd nye omgivelser, møtt nye mennesker og fått nye inntrykk og uansett hva som skjer til høsten tror jeg på at det blir en fin høst og at ting ordner seg.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for en fin kommentar, Karoline! Er enig i det du sier, og jeg trur nok også at det at jeg har blitt eldre har noe med saken å gjøre. Og du bør absolutt dra til Tromsø en eller annen gang, hvis du trenger billig overnatting kan du ta kontakt med meg på for eksempel Facebook, så kan jeg gi deg nummeret til hun jeg bodde hos flere ganger.

    SvarSlett