tirsdag 14. september 2010

Why? Por qué? Kvifor?

Hei, blogg. Nå har det seg sånn at Henrik ville høre om hvorfor jeg egentlig blogger. Siden jeg i utgangspunktet ikke var sikker sjøl, åpner det for en bunnløs brønn av sjølanalyse. Eller noe.

Uansett har jeg greid å koke det ned til et pent knippe hovedteorier. Vær så god, fråts i vei:

Én. Det er fint å få utløp for følelser. Det er jo det. Og personlig føler jeg at dagbok liksom ikke blir helt det samme, for der er det jo ingen som kan trøste deg etterpå. Som alle andre liker jeg å få trøst når jeg er lei meg, og i og med at jeg er relativt elendig til å snakke om følelser reint muntlig, er liksom skrifta så grei å ha.

To. Jeg liker oppmerksomhet. Det er bare teit å nekte for det. Kanskje ikke sånn veldig åpenlyst, og jeg syns det er litt småkleint, eller egentlig jævlig kleint, å plutselig bare bli dratt fram uten advarsel, sånn som da Hallvard, rektor på Skiringssal, fant det for godt å lese et av dikta mine høyt i foredragssalen med alle til stede uten å si noe til meg på forhånd først. Men sånn, jeg syns jo det er stas når aviser skriver om meg og sånn. Jeg syns jo det. Og bloggen gir meg liksom akkurat passe med oppmerksomhet.

Tre. Akkurat som jeg liker å opprettholde kontakta med folk jeg ikke ser så ofte gjennom å lese bloggene deres, innbiller jeg meg at folk liker å følge med på mitt liv sjøl om de ikke ser meg så ofte og.

Fire. Det er veldig greit å ha som en slags kalender for min egen del. Jeg skriver om små og store hendelser som har gjort inntrykk på meg, og det er en fin ting å kunne bla bakover i arkivet og vite når akkurat det og det skjedde.

Fem. Jeg har, som alle andre, en hemmelig drøm om å bli superkjendis (nær sammenheng med punkt to her), og jeg håper at den gangen det skjer, vil folk kunne finne bloggen min og lese om åssen jeg blei den jeg er ved å lese om mine tanker både før og etter det store gjennombruddet. Så slipper jeg jo å skrive sjølbiografi, for folk kan jo bare gi ut bloggen min. Wøhø.

Så ja. Svar godt nok?

Random oppdatering I: jeg skulle jo ikke begynne å like Arcade Fire, fordi de er jo litt... hipster, liksom. Litt sånn som med Kaizers Orchestra. Men seriøst, No Cars Go er den fineste sangen jeg har hørt på altfor lang tid:



Random oppdatering II: bare på grunn av Per Kristian (mitt mest tilfeldige bekjentskap på lik linje med Anders), skal jeg begynne å twitre for alvor. Herregud. Like fullt: follow meeeeeh.

13 kommentarer:

  1. Jeg får utløp for facebookabstinensene jeg må lide meg gjennom fordi jeg er så sta :P

    Neida. Noe sånt som en fin ballansegang mellom noe dagbok/journal/oversikt-aktig og hei-verden-se-på-meg-det-er-sånn-jeg-tenker-og-lever.

    Og så liker jeg mye bedre kommentarer på lengre innlegg og bilder og slikt som kanskje har et tema eller et tidsrom, enn chatting eller oppdateringer om hva jeg skal ha på meg eller noe random og alt for ofte. Tror ikke twittring er noe for meg.

    Oppmerksomhet er finfint! Alle trenger det!

    SvarSlett
  2. Jeg er enig med deg i alle fem grunnene du har knota ned. Det var derfor jeg begynte å blogge også. Og slutta. Og begynte igjen. Men nå er det slutt. Tror jeg. For bloggen min er så kjedelig og jeg skjønner ikke lenger språket og åssen man skriver. Ikke klarer jeg å pynte opp med sanger, videoer eller bilder engang, heller. Kroken på bloggdøra gjør litt vondt når den henger seg fast i huden min, men det går fort over.

    Og jeg liker jo så godt å lese din, så hvorfor blogge sjøl, lissom? :)

    SvarSlett
  3. *Klappklapp* Gøy at du tok utfordringa så fort, interesant å se hvorfor Du blogger. Og ikke minst overaskende. (=

    Jeg har en god opplevelse av "no cars go" fra tidligere, på grunn av det her;

    http://www.youtube.com/watch?v=RLO5gGaSQx0&feature=related

    SvarSlett
  4. Eg tykkjer det er gode grunnar for å blogge, og eg skal ærleg innrømme eg kjenner meg igjen i dei. Oppmerksomheit er fint, og du fortjenar det, så deeet!

    SvarSlett
  5. Du, me er altfor like, eigentleg. Eg kjende meg så veldig igjen i absolutt alt du skreiv der. (sepsielt nummer to og den siste der. Oppmerksomheit, også sjølvsagt vil eg bli superdupermegakjend!) - også tykkjer eg, believe it or not, at det er kjempegreitt å vite kva som hender i livet ditt(og andre sitt, for den saks skuld) fordi det held meg liksom oppdatert. Også fordi me treffast jo aldri (diverre :'c)

    Og sånn sv;
    Igjen, me er alt for like. Men eg får ikkje presang av han ein gong. Men så har han jo lagt meg til på Facebook - utan å svare meg.. -__-''

    SvarSlett
  6. Japp, wøhø, ser ut som om jeg... hva er uttrykket?... traff spikeren på hodet? Noe sånt <3

    @ Henrik: Veit du, jeg så faktisk at på kommentarfeltet til musikkvideoen til No Cars Go på YouTube hadde maaaange kommentert at de blei introdusert til den på grunn av Mike Mo :p Men kul video, da!

    SvarSlett
  7. Hehe, tviler ikke. (= Fully flared var jo en svær greie da den kom i 2007, og gjennom blant annet filmer og magaziner blir "den normale" skateren i gata introdusert for blant annet musikk, merker, stil, og mote. "Den normale" skateren i gata tar dette til seg og blir en del av store trender i usa som er skaterelatert for å føle samhørighet og at skaterne har sin egen greie. Og etterhvert begynner denne greia å bli så "normal" at det ikke lenger definerer at man er skater, og moten innenfor rullebrettmiljøet forandrer seg.
    De siste ti årene har det nok blitt sånn fordi media ser på skateboardmiljøet for å få input i hva som er hipt og kult, og selv sier media at det er fordi rullebrett og skaterne i seg selv definerer ungdom og hva som er kult ved subkulturene.
    Litt off-topic der, hehe. Men bare følg litt med på merker fremover, skomerket Emerica har akurat sluppet en svæææær film (stay gold), og jeg kan garantere at musikk derfra og merket Emerica vil eksplodere på popularitetsfronten iløpet av det kommende året blant ikke-skatere.
    Heldigvis finnes det folk som kan tenke selv også, og ikke bare følger trenden. (=

    SvarSlett
  8. Jeg trur egentlig det gjelder for veldig mange typer stiler i større eller mindre grad, men av en eller annen grunn kanskje skatestilen generelt. Det fins veldig mange med late-som-skatestil som aldri har vært i nærheten av noe skateboard, liksom. Men det er som du sier, real shit vil alltid være real shit, og de vil fortsette å ha den stilen til og med når det ikke er på mote lenger. Og det er befriende ^_^

    SvarSlett
  9. Se på de merkene som har blitt dritstore de siste ti årene blant ikke-skatere; DC, Vans, WESC, Volcom osv. Alle sammen har røttene sine innenfor skate, men har blitt hypa opp og overtatt som trendmerker av andre enn skaterne selv. Det er jo bare med på å presse prisene oppover også. SYND! Merkefokus generelt er noe dritt.
    Må bare få presse inn at jeg synes folk må få gå i akurat hva de vil uten at jeg bryr meg noe serlig, men joggebukse er helt klart det shtøggeste jeg vet om i hele verden. =b Real will be real, fuck the trend!

    SvarSlett
  10. Hehe, så klart. Jeg har jo Vans sjøl, liksom, og du har jo sett meg på skateboard, for å si det sånn :p

    SvarSlett
  11. Ja, husker så godt når du satte baklengs salto ut den 60-trinns trappa på rullebrett. Huh, sånt er ikke daligdags å se lenger for å si det sånn. På rullebrett er du helten min!

    SvarSlett
  12. Trurukke jeg er klar over det, eller? Tony Hawk ain't shit.

    SvarSlett
  13. Tåni Håk er dævv! Han tok livet av seg da han innså at du var råest på brettet. =,(

    SvarSlett