lørdag 20. mai 2017

Det hverdagslige kaos

Jøje meg, nå er det lenge siden forrige blogginnlegg. De siste ukene har gått slag i slag med mye (etter min standard anyway) jobbing og andre begivenheter som har holdt meg altfor opptatt - eller etterlatt meg altfor sliten - til å gjøre sånt som blogging, skriving, lesing og TV-spilling. Men her er jeg altså! Appreciate it.

Jeg viste dere vel forresten kanskje aldri hva jeg fikk til bursdagen min? Jeg hadde ingen bursdagsfest i år, men jaggu var det ikke noen som dukka opp med gaver likevel.


Skikkelig fine øredobber, ammirite? Og fra noen som har vært i Harry Potter-parken i London:


Beklager at jeg ikke har åpna sjokoladefroskpakka mi ennå, men det rette øyeblikket har foreløpig ikke bydd seg. Og hvis du ikke skjønner hva det til venstre er - tillat meg å demonstrere:


Og vrir man på lyset, så skifter det farge! Ideelt sett burde jeg hatt flere, så jeg kunne hatt lysende flasker i mange forskjellige farger. Gavetips til neste år. Og så denne nydelige plata, da:


Oooooog nå lurer du kanskje (eller kanskje ikke) på hva i alle dager som har skjedd siden sist, siden bildene er så bra? Vel, da må du love å holde deg godt fast, for jeg har nemlig anskaffa en...

*trommevirvel*

... smarttelefon! Herregud! Den gamle telefonen min har den siste tida ikke helt skjønt at det er meninga at den skal være fullada, så den har drevet og gått tom for strøm på de mest ubeleilige tidspunkter. Da jeg var hos foreldra mine i Lier for noen uker siden tilbød pappa seg å spandere ny telefon på meg, og dermed var min første smarttelefon i en alder av tjuesju år et faktum. Send gjerne hjelp, for jeg skjønner ikke så mye ennå.

Som sagt var jeg i Lier for litt siden, men anledninga var dessverre ikke så hyggelig. Jeg var der for å gå i begravelsen til bestemora mi, som døde i slutten av april. Hun hadde vært dårlig lenge, og dement i mange år, så det var sånn sett ikke helt uforventa. Trist likevel, men samtidig fint å se de delene av slekta jeg ikke får sett så ofte.

Ellers har jeg den siste tida sysla litt med konkurranser og søknader. Jeg har pussa litt på og forlenga den erotiske novella mi Jurassic Love i denne forbindelse, så får vi krysse fingrene for at de har litt mer åpne sinn i Universitas enn i P3. Jeg har også sendt inn en søknad til påbyggingskurset til Skrivekunstakademiet, til tross for at jeg er cirka åtti prosent sikker på at jeg ikke kommer inn, med tanke på at jeg har søkt på Skrivekunstakademiet hvert år siden folkehøyskolen uten å komme inn. Jeg veit at de som bestemmer over opptaket til landets forskjellige skriveskoler er profesjonelle folk, likevel er det jo ikke til å komme bort ifra at å lese er en subjektiv opplevelse, og smak og behag er en greie til og med for de mest erfarne leserne der ute. Jeg trur folka på Skrivekunstakademiet rett og slett ikke liker skrivestilen min noe særlig (og jeg syns heller ikke sjøl at stilen min er spesielt Skrivekunstakademiet-aktig, og etter min mening syns jeg nok at nettopp Skrivekunstakademiet-elevene er de som ligner mest på hverandre, no offence).

Jørgen spurte meg forøvrig her om dagen om hva vi skal gjøre når han omsider består svenneprøva si ved teatret. Og jeg bare har ikke peiling og har heller ikke så veldig lyst til å tenke på det.

Apropos Jørgen så må dere komme på avgangsvisninga hans den sekstende juni! Han er drøyt flink, som i liksom jeg klarer nesten ikke å tru på at plagga han drar med seg hjem faktisk ikke er sydd av noen som har en doktorgrad i søm eller noe sånt, liksom. Om alt går etter planen skal jeg være modell for ham, så er du veldig forelska i meg, er jo dette en super anledning til å glo masse på meg helt uten at det er rart. Be there ♥

5 kommentarer:

 1. Jeg kjenner noen som har vært elever på sk og jeg synes slettes ikke de skriver veldig likt. Tror bare det er ulike tradsjoner for de ulike skrivestedene, samt mange søkere. Jeg har aldri kommet inn hverken i Bergen eller Bø, uten at det definerer meg som skrivende. Jeg heier på deg og håper du får plass i år. Lykke te. :)

  SvarSlett
 2. Lykke til med konkurranser og opptak og slikt og gratulerer med smart-telefon, jeg syns det er ganske så praktisk i alle fall (om man ser bort i fra det at de dessverre gjerne må byttes ut etter to år som regel, mens Nokia-en som var min første telefon varte i over fem år). Trist å høre om bestemoren din, klem og gode tanker fra meg <3

  Ellers var det fint med en oppdatering, håper du får en fin uke og flaskelyset var stilig.

  SvarSlett
 3. Det er for all del mye bra fra Skrivekunstakademiet, Fivreldren, jeg bare føler at de foretrekker en viss stil der sammenligna med Bø og Tromsø. Og takk, selv om jeg egentlig ikke trur at jeg gjør det.

  Takk, Karoline, både for lykkeønskninger, gratulasjoner og gode tanker. Jeg syns også flaskelyset var stilig, håper å kunne kjøpe flere av dem!

  SvarSlett
 4. Tillykke med Jørgen: ) Jeg håber, han - og I - får en fin afslutning.
  I forhold til det du skriver om skriveskolen, kommer jeg til at tænke på en video med Lars Norén. Den henter i hvert fald altid mig selv tilbage, og jeg er enig i det meste af, hvad han fortæller her. Hvis du kan bruge den, om du er enig eller ej, er den her: http://channel.louisiana.dk/video/lars-nor%C3%A9n-advice-young
  Pøj - pøj til din skrivevej.
  Og ha en herlig sommer.
  Mange varme hilsner fra Laila

  SvarSlett
 5. Tusen takk for videoen, Laila - jeg blei sittende og tenke: ja! Ja! Akkurat sånn er det! Kloke ord. Ønsker også deg en fabelaktig sommer, og sender gode tanker tilbake.

  SvarSlett