tirsdag 3. januar 2023

Desember 2022

Opplevelser: Besøk av Mari. Disney-quiz og Hits for quiz på Brød og Sirkus med Trine, Hannah, Ellen og Ylva. Julefest på Sometimes. Jul i Lier. Nyttårsaften hos Martina og Anders.


Innkjøp: Remastra jubileumsutgave av ( ) av Sigur Rós i anledning at det er tjue år siden albumet kom ut for første gang (og det var det aller første albumet jeg kjøpte på vinyl!) ♥


TV-serie: Har egentlig sett veldig mye mer på TV-serier i det siste enn jeg har hatt for vane tidligere, og det kanskje største høydepunktet på TV-fronten for min del i måneden som gikk har vært The White Lotus. Jeg har lenge tenkt at jeg sikkert bør se det en eller annen gang, fordi jeg har hørt mye bra om det, men så har hele premisset – rike folk reiser på ferie på et luksushotell og forviklinger oppstår – hørtes ganske kjedelig ut i hodet mitt. Men som jeg har snakka om før, blant annet når det gjelder The Crown, er god TV god TV egentlig uansett hva det handler om. Og The White Lotus er latterlig god TV. Det er noe av det mest velspilte og velskrevne jeg har sett på lenge, og det er flaut, morsomt og spennende i god blanding. Jeg har ikke gleda meg så mye til å se neste episode av noe siden jeg så Dahmer. Bare stol på meg og se det.Spill: Jeg spiller fortsatt aller mest The Sims 4, men jeg har også så vidt rukket å begynne på No Man's Sky, et spill jeg har hatt syyyykt lyst til å teste ut helt siden jeg leste denne anmeldelsen for årevis siden. Jeg fikk for meg at No Man's Sky var en slags intergalaktisk utgave av Subnautica, og så langt stemmer antakelsen min ganske bra. Det er i hvert fall like heseblesende hektisk og frustrerende sånn helt på begynnelsen, og på nåværende tidspunkt handler det mest av alt om å skaffe materialer nok til å bygge det jeg trenger for å kunne overleve. Akkurat som i Subnautica. Men jeg har virkelig trua på at når jeg bare kommer nok inn i det, så vil det være en helt utrolig og unik opplevelse. Akkurat som Subnautica.Film: Jeg har bare sett én eneste film denne måneden, og det har vært Guillermo del Toros Pinocchio. Sjøl har jeg egentlig aldri likt historien om Pinocchio spesielt godt, men i Guillermo del Toros kapable hender har det blitt en riktig så fin filmopplevelse. Aller best likte jeg hvor mørk og rar den tillater seg å være. Den gode feen vi kjenner fra Disneys versjon er bytta ut med et par vakre og fryktinngytende sfinks-aktige søstre, stemmelagt av en av mine absolutte favorittskuespillere, og jeg kan ikke tenke meg noen bedre til å stemmelegge dem, nemlig Tilda Swinton. Musikk: Da jeg var hos Vibeke i jula introduserte hun meg for Marja Mortensson, som joiker og synger på sørsamisk. Hun har en utrolig spesiell stemme som rett og slett egner seg usedvanlig godt til joik, i og med at hun utelukkende med stemmen formidler flere følelser enn de fleste artister som synger ord på et språk jeg forstår gjør. Anbefaler alle som liker Mari Boine, Wardruna og Eivør å sjekke henne ut!

4 kommentarer:

 1. Fint oppsummeringsinnlegg og kult at du likte Guillermo's Pinocchio du og :) Du ser veldig kul ut når du gjør Aerial Hoops =D

  Hva angår Marja Mortenson så hadde Nrk et sånt program kalt De Neste i 2021 der et utvalg unge artister covret etablerte artister og da var Marja Mortenson blant de ukjente artistene og hun hadde mange veldig kule tolkninger der, samtidig som det at de var såpass interessante og besnærende gjorde at jeg var litt nervøs for at hun skulle bli deltaker i Stjernekamp fordi jeg ikke vil at noen skal joike hver sjanger, noe Marja definitivt ville gjort om hun var med på Stjernekamp og som jeg føler ville gjort henne veldig vanskelig å bedømme for folk som var med fordi joik er så personlig og så unikt og noe som treffer på en annen måte enn vanlig sang når det gjøres av noen som virkelig kan det. Unødvendig bekymring siden hun ikke ble deltaker på Stjernekamp og fordi bekymringen fra min side var litt hyklersk fordi jeg ville heiet uforbeholdent på det om noen valgte en musikalsjanger som kledde hver sjanger hver gang, men ja, jeg husker at det var noe jeg tenkte litt på da jeg så henne i De Neste.

  Hadde forresten veldig lyst til å dra på den Disney-quizzen, men jeg var på en julekonsert som den krasjet med. Julekonserten var dog veldig kul, så det var ikke en stor sorg uansett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Det var visst via De nest at Vibeke hadde oppdaga Marja Mortensson og, jeg syns hennes versjon av Styggen på ryggen var helt fantastisk! Sjøl kunne jeg gjerne tenkt meg henne som deltager i Stjernekamp ;)

   Slett
 2. Godt nytt år! Jeg snublet innom her i dag, og vil bare takke for at du gjorde meg oppmerksom på Disney-quiz, for det visste jeg ikke at fantes! Det må jeg definitivt prøve meg på i 2023. Alt godt herfra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig! Anbefaler Disney-quiz veldig – alltid god stemning og (litt for!) gode drinker!

   Slett