tirsdag 21. februar 2017

Trettipunktersbloggutfordring #6: Ti ting du vil gjøre før du dør

Egentlig misliker jeg lister av denne typen. Å snakke om ting jeg vil gjøre før jeg dør stresser meg stort sett bare, ikke minst fordi jeg ser folk som er yngre enn meg som allerede har kjøpt hus eller leilighet, har master- eller doktorgrader, eller er i full gang med å reise jorda rundt, og her ligger jeg på sofaen og håper at jeg har råd til husleia denne måneden. Heldigvis er akkurat denne lista mildere enn denne typen lister noen ganger er, i og med at den tar for seg ting jeg vil og ikke ting jeg skal.

Anyway.

1. Besøke så mange land som mulig.
Jeg gidder ikke å si at jeg skal reise verden rundt eller besøke minst så og så mange land eller noe sånt, så lenge jeg får opplevd så mye jeg har tid, mulighet og økonomi til. Jeg har stort sett bare reist rundt i Europa, bortsett fra da jeg var på Cuba med folkehøyskolen, og skulle gjerne sett mer av verden og opplevd kulturer som er helt annerledes fra det jeg er vant med. Her er ei fullstendig ufullstendig liste over noen av stedene jeg har lyst til å reise til.

2. Eie et hus.
Mange tenker sikkert på å eie et hus som en selvfølge, men det er ikke det for meg, som ikke klarer å jobbe like mye som veldig mange andre gjør. Dessuten har jeg ikke akkurat verdens mest pengeinnbringende karriere foran meg, for med mindre man er Jo Nesbø er ikke forfatteryrket så voldsomt lukrativt, ikke reint økonomisk i væffal (harmoni i sjela-messig er det selvfølgelig noe helt annet). Likevel drømmer jeg om å eie en fin villa med en stor hage et eller annet sted på Østlandet, jeg er ikke helt sikker på hvor ennå, med mange rom der Jørgen kan drive med musikk og sy, der jeg kan skrive og lese, og ei TV-stue optimalisert for gode film- og spillforhold. Gleder meg allerede til vi kan tapetsere og male og innrede av hjertens lyst, selv om det sikkert er minst ti år fram i tid.

3. Ha en katt.
Jeg har vokst opp med katt, men jeg elska katter før det òg. De har i det hele tatt vært yndlingsdyret mitt hele livet, men vi kan ikke ha katt der vi bor nå fordi de vi leier hos har hund. Dessuten trur jeg at jeg uansett vil vente med å skaffe katt til jeg er i en stabil bosituasjon, i og med at katter ikke takler forandringer så bra. Jeg må bo et sted og vite at med mindre noen uforutsette omveltninger finner sted, kommer jeg til å bli boende her resten av livet. Først da blir det riktig å få katt, mener jeg. Men det er ikke sikkert jeg kommer til å få katt da heller, i og med at jeg sannsynligvis er allergisk mot katter (men jeg skal få resultatene av noen blodprøver jeg tok for litt siden i posten om ikke så lenge). Heldigvis fins det allergivennlige katter, og jeg håper en av dem passer for meg.

4. Gi ut bøker på et stort forlag.
Jeg har allerede gitt ut tre romaner på bittelille Panthera Publishing, som nå er lagt ned, noe jeg har hatt blanda erfaringer med. Før heller enn siden håper jeg å få gitt ut de forskjellige prosjektene jeg baler med om dagen på et av landets største forlag.

5. Bli helt frisk.
Hva enn det er som feiler meg, håper jeg på å i framtida kunne kvitte meg med det én gang for alle.

6. Reise ut i verdensrommet.
Dere som har fulgt bloggen min ei stund har helt sikkert fått med dere den nesten religiøse kjærligheten jeg føler overfor astrofysikken, og alt tyder på at romturisme blir mainstream i løpet av noen år. Prisene er foreløpig svimlende, men i likheten med priser på for eksempel datamaskiner, satser jeg på at de kommer til å dale drastisk etter at dette har vært vanlig i ti - tjue år, og jeg har ikke hastverk. Kan gjerne få en billett til nittårsdagen min, liksom.

7. Vinne en litterær pris.
Dette er åpenbart nært knytta til punkt nummer fire på lista. Ikke bare vil jeg gi ut bøker, jeg vil bli anerkjent òg. Sier selvfølgelig ikke nei takk til en Nobelpris eller en fra Nordisk Råd, men jeg er strålende fornøyd uansett om den ikke er fullt så høythengende.

8. Få flere tatoveringer.
Jeg har to tatoveringer fra før, men jeg har lyst på flere. Jeg har ingen klare mål om nøyaktig hvor mange jeg vil ha, men jeg har i væffal et par - tre ideer til noe jeg gjerne kunne tenkt meg å ha på kroppen for alltid. Det eneste som hindrer meg er igrunn bare økonomien.

9. Oppleve et ekte maskeradeball.
Lysten til dette var så sterk for noen år siden at jeg likeså godt arrangerte mitt eget. Det blei helt oppriktig en av de beste festene jeg noen gang har vært på, men likevel var det jo ikke nøyaktig det samme som å være i et slott fra seksten - søttenhundretallet og danse vals til levende musikk. Vil du gjøre meg veldig glad, kan du gjerne kjøpe billett til Oslo Operaball til meg - og i samme slengen overbevise Jørgen om å bli med.

10. Slutte å sammenligne meg med andre.
Jamfør innledninga til denne lista her. En vakker dag har jeg lyst til å bli så trygg på meg sjøl at jeg driter i hva andre har gjort som jeg ikke har fått til ennå. Ting må få lov til å skje i sitt eget tempo.

Her er hele trettipunktersutfordringa.

2 kommentarer:

  1. Fint innlegg, det kan hende jeg låner ideen på et eller annet tidspunkt. Og 10, kjenner meg så igjen i å sammenlikne meg med andre siden jeg gjør det alt for mye selv. Det er virkelig unødvendig fordi det bare gir en selv enda dårligere selvbilde og så tjener man ingen verdens ting på det. Selv ønsker jeg ikke nødvendigvis å dra til så mange land som mulig, jeg drømmer heller om å få sett så mange musikaler som mulig og så settes de musikalene jeg har aller mest lyst til å se tilfeldigvis i New York og London så det er de stedene jeg drømmer om (og de siste årene Fredericia i Jylland i Danmark fordi Fredericia Teater åpenbart har som prosjekt å sette opp den ene musikalen etter den andre som jeg TRENGER å se). Kort oppsummert, jeg trenger bare å bli såpass rik at jeg kan reise hvor som helst for å se alt jeg vil se av musikaler ;) Håper ellers at du blir helt frisk, klem og håper du får oppfylt alle drømmene dine =D

    SvarSlett
  2. Det er bare å låne i vei :) Penger er selvfølgelig (dessverre) nøkkelen til veldig mange av punktene mine på lista òg, men kanskje det i det minste blir litt framgang i noen av sakene om jeg bare får realisert punkt nummer fire (og sju?). Heier på at framtids-Karoline får sett alle musikalene i verden :)

    SvarSlett