fredag 2. juni 2017

Mai 2017

Opplevelser: Murakami by Murakami på Hennie Onstad Kunstsenter. Oslo vegetarfestival. Filmkveld med Tone. Songfuglen på Det Norske Teatret. Opplesninger og forlagsfest hos Gyldendal.


Innkjøp: Albummet Old Soul av Unnveig Aas på knallfin gjennomsiktig sjøgrønn vinyl. Den fins i begrensa opplag, men jeg trur hun fortsatt har noen få igjen. Ta kontakt med henne på Facebook om du vil kjøpe en før de er borte for alltid. Jo, og så kjøpte jeg tre sesonger av The Walking Dead. Etter at HBO slutta å legge til nye sesonger, har jeg falt litt av. Blir godt (?) å komme inn i det igjen.
TV-serie: Veit nesten ikke hvor jeg skal begynne engang, har sett så mye på TV-serier i mai atte huttemegtu. Valkyrien, Fargo, Twin Peaks, Skam og The Handmaid's Tale. Sistnevnte må vel være noe av det beste jeg har sett på TV noen gang. Fy faen, altså. Jeg blir kvalm og opprørt, og klarer ikke slutte å se. Det virkelig triste med denne knyttneven av en serie er jo at den groteske dystopien den skildrer, ikke er så langt unna den faktiske hverdagen til kvinner andre steder i verden enn vår lille priviligerte flekk i nord. Sånn sett er den like aktuell nå som da boka serien er basert på blei skrevet på åttitallet.Spill: Er det lov å si Wordfeud? Etter at jeg fikk meg smarttelefon, har jeg fått fullstendig hekta på Wordfeud. I det minste byr det på sunn trim for hjernen, så det er ikke det dummeste man kan slå i hjel tida med. Legg meg gjerne til og spill med meg! Jeg er ikke sikker på om jeg fikk til å lage meg et brukernavn, men i så fall er det Nattfall. Hvis ikke, så søk på navnet mitt.

Film: Som sagt har jeg nesten bare sett TV-serier denne måneden. Så Sofia Coppolas Marie Antoinette, da. Setta og kostymene var selvfølgelig helt fantastiske, soundtracket likeså, men jeg syns likevel filmen ga et litt for overfladisk overblikk på livet til en av historiens mest kjente monarker.Bok: Holder fortsatt på med Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? av Johan Harstad.

Musikk: Etter min mening fikk vi i årets ESC-finale høre et av Eurovision-historiens beste bidrag. Det kom fra Belgia. Jeg er helt bergtatt av den nydelige stemmen til Blanche. Dette er en av ytterst få ganger der jeg har hørt masse på ei ESC-låt i etterkant av finalen. Denne nedstrippa versjonen er fantastisk:

2 kommentarer:

 1. Flott oppsummering =D

  Songfuglen er et fint teaterstykke, Wordfeud er brilliant og utstillingen så kul ut :)

  Brukte selv mai til å se Anne with an E-serien om Anne fra Bjørkely og den likte jeg veldig godt på grunn av atmosfæren og godt skuespill og slikt. Jeg burde virkelig sjekke ut The Handmaid's Tale, jeg har bare litt dårlig konsentrasjon når det gjelder å se film eller tv hjemme og må multitaske når jeg ser på det og The Handmaid's Tale høres ut som en serie der å fargelegge eller sjekke nettet eller gjøre noe som helst annet enn å følge med vil føles helt feil og derfor har jeg valgt å vente litt med å sjekke det ut. Men jeg skal se det etter hvert altså og jeg trenger å få lest boka etter hvert og.

  Selv har jeg litt blandede tanker om City Lights. Jeg syns selve melodien er en av de fineste melodiene i årets ESC og jeg syns det er en veldig interessant låt som jeg også har lagt til ESC-playlista mi på Spotify. Samtidig så hadde jeg likevel mange sanger i år jeg likte bedre (Finland, Østerrike og Portugal for eksempel), personlig er ikke stemmen til Blanche helt min smak og jeg syns de fleste hadde bedre opptredner under finalen, mye fordi Blanche virket litt for redd og ukomfortabel. Jeg skjønner likevel godt hvorfor du liker låta og jeg er jo litt fan selv også siden jeg tross alt la den til ESC-spillelista mi i år og har lyttet til den både før og etter konkurransen og det er bedre å ende opp med et blandet forhold til en låt enn å være likegyldig uansett :)

  SvarSlett
 2. Jeg har også dårlig konsentrasjon når det gjelder å se filmer og TV-serier, men jeg har det helt motsatt av deg - jeg kan ikke holde på med noe annet mens jeg ser, for da detter jeg helt ut :p Men ja, du må absolutt se The Handmaid's Tale, det lever opp til alt det har fått av ros og gode kritikker.

  Jeg likte også Portugal godt i år, men jeg må innrømme at bidraget til Østerrike var blant dem jeg likte minst sammen med Sverige og Spania. Men jeg har jo funnet ut at vi ikke har så lik musikksmak, så det at vi kan være litt enige likevel er jo ikke verst, bare det ;)

  SvarSlett