Her poserer boka i forgrunnen av arekapalma mi Robert. Og det er mange bøker som påstår å være både populærvitenskapelige og så lettleste at man ikke trenger å ha noe særlig kunnskap innen realfag for å forstå dem, men å finne balansegangen mellom avansert nok og for avansert er veldig vanskelig. Jeg syns Stephen Hawking så langt i boka klarer denne balansegangen godt, og selv om akkurat denne oversettelsen er litt for riksmålsk for min smak, liker jeg at den norske utgaven har tatt vare på humoren til Hawking. Deler en kort smakebit fra side 57:
Hvordan passer Guds eksistens inn i din forståelse av universets begynnelse og slutt? Og, hvis det fantes en Gud, og du fikk møte ham, hva ville du ha sagt til ham?
Spørsmålet er, oppsto universet på en måte som Gud valgte av grunner som vi ikke kan forstå, eller skjedde det i henhold til vitenskapelige lover? Jeg tror på det sistnevnte. Hvis du vil, kan du kalle vitenskapens lover for "Gud", men det ville i så fall ikke være noen personlig Gud som du kan møte og stille spørsmål til. Men dersom det nå likevel skulle finnes en slik Gud, så ville jeg ha spurt ham om han noen gang hadde tenkt på noe så komplisert som M-teori i elleve dimensjoner.
Flere smakebiter er å finne hos Astrid Terese.
Jag har faktiskt inte läst något av Hawking men jag är sambo med en fysiker så Hawkings böcker finns i bokhyllan den dagen jag kommer mig för.
SvarSlettDet anbefales! :)
SlettTack för smakbiten! Den låter intressant!
SvarSlettVærsågod, det er den!
SlettLåter som e intressant bok. Tack för smakbiten!
SvarSlettVelbekomme!
Slettkände inte till, men den låter intressant. tack för smakebiten!
SvarSlettDet er den!
SlettFin smakebit, Stephen Hawking var en innmari kul fyr :) Og jeg leser ikke nok faglitteratur selv, men jeg kan kose meg veldig mye med det om det handler om f.eks. musikaler eller noe annet som fascinerer meg skikkelig.
SvarSlettJeg leser også helt klart mest skjønnlitteratur, men enkelte fagbøker er så velskrevne at det er vel så spennende å lese dem :)
Slett