onsdag 27. mai 2009

Dum

La meg innledde ved å si at jeg veit ikke hvor jeg vil hen med dette innlegget sjøl engang, så jeg forventer ingen glupe kommentarer.

Men altså, poenget er at jeg er ekstremt dum. Ikke som i gjør lite gjennomtenkte ting og sier ting jeg kanskje ikke burde ha sagt, for det har vel strengt tatt ikke så mye med intelligens å gjøre. Jeg er dum som i kort. Som i treig. Og dette syns jeg er kjempeflaut og nedverdigende. Og det er nå vi kommer til det punktet hvor det ikke er noen vits i for deg å si ”du er ikke dum”, for det er der du tar feil. Jeg later som om jeg er smart, og jeg trur faktisk at jeg lurer folk ganske godt, såpass innbilsk er jeg nok. Jeg får seriøst lyst til å begynne å grine når jeg tenker på hvor dum jeg er. Jeg skjønner så lite. Jeg forstår langt mindre enn de aller fleste godtfolk. Og likevel later jeg som om jeg er smart. Jeg er altså tragisk og dum.

Hva enn du måtte ha hørt om min intelligens: den er overvurdert. Jeg er overvurdert. Og innerst inne trur jeg sjøl at jeg er litt smart. Faen ta. Denne dumskapen vil ingen ende ta.

Jada, jeg skal anmelde film snart. Jeg må bare prøve å knuse stoltheten min først og spørre hva faen den handla om. Dette hadde nesten vært greit hvis det bare hadde vært første gangen.

Unnskyld at jeg er så sentimental og personlig, altså. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg bare kunne la være.

11 kommentarer:

  1. Trøsteklem :) Og du har i så fall greid å lure meg siden jeg syns du virker smart, jeg føler meg jo mye mer overfladisk selv siden du ser japanske filmer og jeg hovedsaklig holder meg til engelske filmer grunnet ren pysethet og at de er lettere å forstå seg på. Ellers så er det helt greit at du har et sånt innlegg som dette, man blir enda bedre kjent med folk når man får lese de personlige tingene og sånt og hvis det er en trøst så føler jeg selv at jeg er ganske dum av og til selv (som med at jeg måtte slutte på høgskolen grunnet eksamener som gikk rett vest, ikke noe intellektuelt høydepunkt akkurat). Men man er vel litt blanding av dum og smart egentlig og jeg syns du er mye mer av det siste.

    SvarSlett
  2. Det er ikke så vanskelig å skjønne den filmen altså. Men jeg tror ikke du gadd å prøve, engang? Jeg skal verken være den som trøster deg (for det vil jo si at jeg mener du er dum og trenger å bli trøstet) eller blir sur på deg (for etter å ha sett Donnie Darko første gang følte jeg meg likedan, og egentlig etter andre gang også...) eller ler av deg (det er bare teit) eller noe. Jeg vil bare si at vennene mine ikke er dumme. Man kan føle seg dum i mange situasjoner, blant annet når man lærer å kjøre bil (been there, done that), skal ha eksamen i Japans historie (been there as well) eller når man ganske enkelt skal møte nye mennesker eller folk man ikke har sett på leeenge og ikke helt veit hva man skal si (happens all the time).

    Det er tøft å si at man ikke skjønner noe, men enda tøffere å stille spørsmål rundt det, evt. slå det opp på internett :) Men jeg kjenner meg i alle fall så altfor godt igjen i situasjonen din, og spesielt siden det virket som om du tok poengene i Donnie Darko med én gang.

    SvarSlett
  3. pft, jeg lar aldri sånt gå innpå meg jeg? look it up book worm <3

    og trøst deg med at du er smartere enn meg.

    SvarSlett
  4. Eg er ganske dumt på noken punkt sjølv. Foreksempel tar eg aldri dikt som kjem på heildagsprøve og liknande i norsk. Sånn som i dag feks. Tok litt tid før eg egentlig skjønnte det, og eg veit ikkje endå om eg har skjønnt det riktig. Eg har i allefall ein oppfatning av du er fornuftig og smart. Så. Dessutan er det ikkje noko å hige etter å vere supertsmart, tenke no eg.

    SvarSlett
  5. Hahahaha, jeg føler meg bedre nå. Var bare litt frustrert i går og misunnelig på Vibeke. Takk for all omtanken, da <3 Dere er jo så vakre.

    SvarSlett
  6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  7. Hmm, har også prøvd meg på å lure verden til å tro at jeg er intelligent. Det funker ganske bra, egentlig. De smarte later som de er intelligente, mens alle andre prøver å være det! XD
    Ho ho, smartinghumor... ;p
    Men dum - alle er vel dumme til tider. Selv både de smarte og de intelligente.
    Æsj, la oss leke med ord og bidra til smartingverdenen på den måten. Smart og intelligent for eksempel - to forskjellige ord, to forskjellige betydninger. Det kommer alt an på hvordan man definerer dem!
    :)

    SvarSlett
  8. Hahaha, og så viste det seg at jeg kanskje forstod det likevel. Men jeg er fortsatt dummere enn jeg vil ha det til, da :] Takk for trøst og hjerte <3

    SvarSlett
  9. Hey!
    Hobble her. Tenkte jeg skulle legge igjen en kommentar, for å styrke selvtilliten din slik du skrev på bua. Hvis det er noen trøst, så måtte jeg se den filmen i alle fall tre ganger før jeg klarte å gjøre meg opp noen mening om hva den handlet om(hvis det er Donnie Darko det er snakk om, da)

    SvarSlett
  10. Ja, det er enda godt du tar oppfordringa mi på alvor! :3

    Nå var det faktisk ikke Donnie Darko denna gangen (men jeg kan nevne at jeg ikke skjønte stort av den heller), men No Country for Old Men, som jeg visstnok skjønte likevel. Så da, så.

    SvarSlett