lørdag 5. september 2009

Lommerusk av interesse

Tenke seg til at det blei enda et oppsamlingsinnlegg - og allerede dagen etter! Men det har seg sånn at 1. jeg glemte en ting forrige gang, 2. det skjedde noe stort i dag og 3. Gud tagga meg. Da blir det jo naturlig nok innlegg.

Ja, det jeg glemte, altså. I likhet med blant andre Marta, Eva og Håkon, har Barneombudet valgt ut tre dikt jeg har skrevet for så lenge siden at jeg nesten ikke husker engang til å være med ei bok av noe slag. Nærmere bestemt er det snakk om Hjernen til Kristine loker hvileløst rundt når du er i nærheten, Det kitlar og Snøhvitt håp. Og en advarsel: det er på ingen måte snakk om noe stor poesi. Sistnevnte er datert 1. mars 2006. Jeg håper bare ikke at folk som leser det tenker at det er en 19-åring som har skrevet det. Jeg kommer visstnok til å få en invitasjon til å delta på utgivelsen som kommer til å foregå den 22. oktober. Så, Gamle Festsal i Universitet i Oslo - du veit hva du har å gjøre. Vil forøvrig gratulerer alle de andre som òg fikk dikta sine på trykk i boka.

Og så det store som skjedde i dag! Se hva jeg har fått:

Fått, ja. Jeg føler meg sinnssykt bortskjemt. Det var bare det at mamma og pappa blei litt ute av seg da jeg ikke fikk til å betale regninger på skole-PC'ene fordi de ikke har Java installert - og for å installere dét, må man selvfølgelig være administrator. Needless to say er jeg ikke i nærheten av noe administrasjon engang.

Men dere! Photo booth er da det mest geniale leiketøyet i hele verden? Seriøst, jeg hadde det gøy i flere timer i stad:

Og helt til slutt blei jeg altså tagga. Med noe så fancy som en Livejournal-tag. Som alle veit, er Livejournal for tapere, og er totalt eid av blogspot. In English, please.


First: If you've been tagged, you must write your answers in your own LJ. Replace any question that you dislike with a new, original question.

Second: Tag eight people. Don't refuse to do it. Don't tag who tagged you.

1. Lots of pillows or just one?
I generally use two pillows because my much-demanding neck is diva enough not to accept anything else. Now and then I do fall asleep before I've removed the pillow I usually have at my back while reading, though.

2. What kinds of books do you read?
Whatever's good. Seriously. "Whatever's good" somehow almost always tends to be fantasy or sci-fi, however, but by all means, not necessarily (which by the by is a word I can't spell).

3. What are your most awesome skills?
Urrhehhmmaaaaahahh, writing? Yeah, I know, I should totally have come up with a more OMGTHATSFRAKKINGEPIC!!111!!11 kind of answer, but really. I'm frankly not good at anything else whatsoevarr.

4. What's your occupation?
Folk high school/film student. Niiice.

5. If you had to dress up for a costume party right this second, what would you want to dress as?
Since God Almighty already answered pirate ghost, and her friend answered pirate transvestite, I honestly believe that all the awesome answers are already picked. I would really like to dress up as Fidel Castro once, though.

6. What's the last thing you ate?
Chocolate with raspberry yoghurt. It's better than it sounds. Much better, in fact. Nomnomnomnomnomonom*droooooools*

7. What's been making you smile lately?
All the beautiful people at folk high school, and the relationship between Henrik and Henrik. Which I guess is really a subcategory of the first one.

8. Television or movies?
Uhh, if you'd asked me some years ago I would SO have picked the latter option, but nooow... Well, I'll admit that I don't really watch TV, but I do watch TV series(es?). At least now. As in DVD's, though, but still. So... yeah. I think I'll just plagiarize God and answer as she did; yes.

9. What was the last thing you bought?
A book. Fuglane by Tarjei Vesaas. At a flea market in Drammen some hours ago.

10. What's the cutest thing you've seen today?
My MacBook? *wiggles eyebrows*

11. Do you get cravings? If so, what do you crave?
Sweets. I'm in rehab, though. As in folk high school. Half an hour walk to nearest shop -> too lazy to bother.

12. Who would you go gay/straight for?
Just about anyone. Uhm, that might be misinterpreted. But seriously; there are a lot of gorgeous women out there. For instance Emilie Autumn, or just about any female reader of my blog (and I'm not just saying that! *giggles*).

13. What's your zodiac sign?
Aries.

14. Do you want to learn another language?
Of course. I want a babelfish for Christmas.

15. Soup or salad?
Salad. With unneccessary amounts of dressing.

16. Favourite place you've ever been?
Granada.

17. Shoes or barefoot?
Barefoot, although I love my shoes.

18. Say something to the person who tagged you.
Our Mother, who art in Heaven, Hallowed be Thy Name. Thy Kingdom come. Thy Will be done, on earth as it is in Heaven. Give us this day our daily bread, and forgive us our trespasses, as we forgive those who trespass against us. Leas us not into temptation, but deliver us from evil. For Thine is the Kingdom, and the Power, and the Glory, for Ever and Ever. Amen.

19. What are you reading right now?
Question number 19. Just like God was when she answered this very question. *nodnod*

20. What's your favourite animal?
Caaaaaats!

21. What are your plans for the future tomorrow?
Make my MacBook more cooperative. As in transfer files from this 'ere computer to my new precious.

22. Would you say that you're responsible with money?
More or less, yes.

23. Does the weather affect your mood?
I guess.

24. What song is in your head right now? If the answer is none, what was the last song you had in your head?
Beach Scene by Tangerine Dream. Because I'm listening to it, duh.

Aaaand the lucky newlytags shall be:
Håkon
Lisa Cecilia
Karoline
Astrid
Marta
Karen
Ingrid Helene
Kristina

Use it well. Your tag, that is.

Og så ses vi i framtida.

10 kommentarer:

 1. Nå må jeg svare på sånn au? Curses!

  Jeg har faktisk en novelle, ikke et dikt. Viktig detalj, for meg.

  SvarSlett
 2. Åh, gratulerer med alt :D

  SvarSlett
 3. Iik, eg blei tagga :D So artig! Ogog, mac er hjarte for alltid <3 PhotoBoot er berre artig artig, saman med heile maskina <3 :D :D

  SvarSlett
 4. Haha, jeg fikk også en tekst med i den der Barneombudsboka, og jeg gruer meg egentlig litt, for jeg husker ikke i det heeeele tatt hva jeg skreiv. Og jeg var ingen stor skribent på den tida, vel, ikke nå heller men. Og filen ble borte da dataen krasja, så jeg får ikke sjekka hva det er jeg har skrevet, og nei huff. Men det er jo litt gøy også, selv om jeg er sikker på at jeg blir flau over det jeg har skrevet:P

  SvarSlett
 5. Nikoline er den mystiske sjettepersonen? Kven er den mystiske nummer 7, tru?

  Men anyhow. HELDIGGRIS! Eg og vil ha mac D: Men det må nok kjøpast sjølv, er eg redd. Urettferdig, asså;p eg har ikkje eingang fått bursdagspresang endå. Hmpf.

  Neida, eg unna deg mac. Eg kjem nok til å gå i anskaffelse av det i næraste framtid. Men først må eg jo kjøpe meg ny mobil ettersom min bestemte seg for å dø, plutselig og brutalt i dag.

  SvarSlett
 6. Har besvart utfordringa nå og syns forøvrig det var interessant å lese dine svar :) Jeg gratulerer ellers når det gjelder Barneombudet-boka, dette er jo skikkelig din høst litterært sett og det er tøft og inspirerende =D
  Macen var tøff by the way!

  SvarSlett
 7. Åh, jeg skal uten tvil kjøpe boka di! :D Jeg er 100 % overbevist om at den er verdt å lese! Fordi det sikkert er greit å vite: jeg er altså Marit fra skrivekurset i Aurland :)(jeg som var utrolig flink på det der ballspillet veitdu, "tipp og løp", husker ikke det virkelige navnet i farten) Og ja, jeg har hittil bare smuglest på bloggen din, men nå måtte jeg jo bare si at jeg gleder meg til bokutgivelsen din! (Sånn bare mellom oss; din skrivestil var en av de jeg likte best)

  Så lykke til med bok- og diktutgivelser :D

  SvarSlett
 8. @ Håkon: Det er mas å redigere nå, men nå kan jo folk se det her i stedet? Ja, noe sånt <3

  @ Hege: Takk! ^_^

  @ Astrid: MacBook <3

  @ Niko: Bwahaha, jeg føler med deg. Men kanskje det på en måte er like greit at du ikke veit. Altså, jeg mener, jeg veit, og det er ingen god følelse...

  @ Eva: Goooooo Mac :D

  @ Karo: Sportyness ftw :D Og takk <3

  @ Marit: Aww, tusen takk ^_^ Så kos å høre fra deg igjen! (Det hette "hull i hatten", trur jeg :3)

  SvarSlett
 9. Jeg svarte på tagginga da jeg var høy på caffein :)

  Gratulerer med diktene, og macen! :D
  Akk, jeg forblir ensom i undergrunnen med min kryptiske skygge-litteratur!

  SvarSlett
 10. Yaaaaay! >w<

  Du kan jo sende inn prosjektet ditt til Panthera du og, da? Veit de er på utkikk etter flere forfattere! ^_^

  SvarSlett