mandag 24. august 2009

Bergen og Sandefjord

Såh. Skolemaskinene krever at jeg må installere nytt programvare for å få lagt inn bildene fra kameraet mitt. Selvfølgelig et slag i trynet. Får se når jeg blir så desperat at jeg kontakter administrator. Kanskje i morra. Så inntil videre får dere leve i håp om bilder av rommet mitt heller i framtida.

Ahh. Hvor lenge siden sist? Fem dager? Føles som fem år. Jeg trenger virkelig en egen maskin. Og dette er bare andre dagen! Herre.

Men nå forgriper jeg hendelsenes gang! Jeg har oppdateringer å unnagjøre, for tru det eller ei, men de siste dagene har vært innholdsrike.

Mhm. Jeg var jo i Bergen. Dere som har fulgt med litt på bloggen, veit at jeg er midt oppi en prosess hvis navn lyder bokutgivelse. Dere som i tillegg har stalka meg litt på Facebook, veit verdifull tilleggsinformasjon, som jeg akter å ta for meg her og. Dere var ikke eksklusive så lenge, nei.

Altså! Jeg var i Bergen. Der fant jeg blant annet en Anders, virra rundt på obligatoriske Bryggen og følte meg viktigpetrine med speilrefleks i akvariet. Men grunnen til at jeg egentlig var der in the first place, var ingen av overnevnte, men nettopp den at jeg skulle møte forlaget mitt, a.k.a. Panthera Publishing, en nyoppstarta og entusiastisk duo som ingen har hørt om, men som vi akter å få gjort noe med. Jeg fant ut at de ikke var noen forstyrra pedofile (fordi ei melding som "når de kjem ut, ser de ei sølvgrå stasjonsvogn som de kan sette dykk inn i" - ikke nødvendigvis ordrett - kan tolkes i alle regnbuens farger), men derimot to søte sunnmøringer ved navn Anette og Vegar. De hadde store planer og masse penger, til tross for at de påstod at forlaget holdt et stramt budsjett. Men jeg mener, hallo. Hotellet, frokost første dagen, tannbørste (!), middag første kvelden og fire kinobilletter blei spandert av dem. Needless to say følte jeg meg temmelig V.I.P., noe som resulterte i en festlig fjesbokstatus. Nu vel.

"I dypet av en ruin" kommer etter planen 18. september. Alle veit til at planer ikke er til for å holdes, men vi skal yte vårt ytterste for at denne likevel blir det. Holdt, altså. Da blir det releaseparty i Bergen, og alle må komme! Dessuten var de interessert i "Min virkelighet", som i all oppriktighet er pølsevev fra ende til annen, men for all del, suit yourselves, Panthera. Og dette mener jeg ikke på en arrogant, uhøflig måte, men på en slags beskjeden type måte. Eh. Jeg veit ikke om jeg gjør meg helt forstått her, jeg, men det får bare være. De syns uansett at jeg skriver bedre enn det jeg sjøl gjør, og med det mener jeg egentlig verken å si at de er dumme eller at jeg er kjempeflink. Hmz. Dette blei vanskelig. Og da gjør jeg som jeg alltid gjør når noe blir vanskelig; overser det og går videre.

Det kan virka som om A&V er hyppe på å gjøre meg til kjendis. De har store planer om både signeringer, fanside på Facebook, bannere, reklamer på busser, nesten-cosplay på utgivelsesdatoen og masse annet skøy. Og jeg har vært på mitt livs første photoshoot, noe som var forferdelig awkward, men som vi får satse på at i det minste viste meg i så godt lys som lar seg gjøre med meg som modell.

Og ikke for å virke som ei kommersiell kapitalisthore her, men jeg blir seriøst rik. Og jeg er klar over at jeg nesten begynner å snuse på motsatt ende av den politiske skalaen jeg hevder å tilhøre her, men jeg greier liksom ikke å nekte for at jeg liker ideen om å få et honorar på minst 37000 og noe, samt 11 % av salget. Det er liksom nesten like mye som jeg får i stipend, det. Og for et menneske som aldri har hatt jobb og ikke kjenner dagligdagsheten ved 10000 i lønn hver måned, hadde jeg sikkert ikke merka forskjell om jeg så hadde dratt hjem gullfuglen i Vil du bli millionær.

Og nå må jeg virkelig gi meg her, for jeg skjønner jo at jeg snakker for mye om meg sjøl. Skulle jo for så vidt bare mangle, i og med at dette tross alt er min blogg og ingen andres, men liksom... ja. Det begynner liksom å bli pinlig.

Så vi forlater temaet Bergen for denne gang, og beveger oss til ei anna side av landet, nemlig Sandefjord. Hit kom jeg i går, og er her ennå. Har fortsatt følelsen av at dette er ekstremt midlertidig og at jeg skal vende snuten til Lier igjen til for eksempel helga, men den gang ei. Her skal jeg bygge og her skal jeg bo helt til midten av mai. Jeez. Og folk i klassen min som påstår at skrekkfilmer er skumle.

Og for dere som ikke har fått det med dere, kan jeg altså informere om at jeg befinner meg på folkehøgskole på filmlinja. Ordentlig skole har jeg ikke erfart ennå, men jeg har stor tru på at det kommer, det kommer, og sannsynligvis allerede i morgen. Da skal vi nemlig begynne å planlegge filmen vi skal lage om/på Hudø, som vi drar til nå til fredag.

Folk virker vakre, lærerne likeså, maten fordøyelig og vel så det, og romma er overraskende store. Foreløpig har jeg planer om å kose meg spent i hjel, forøvrig motarbeida av en superskepsis. Jeg er nemlig ekstremt antisosial av natur, og til tross for at veldig mange jeg kjenner, og mange av dem faste blogglesere, sikkert ikke kan huske å ha erfart denne mørkere sida av meg, så joda. Den er der og lusker, og angriper i situasjoner som denne der jeg ikke kjenner noen, og der jeg er rundt folk til enhver tid og praktisk talt bor oppå dem. Egentlig klager jeg ikke, for romkameraten min er herlig, så det er ikke hennes feil, eller noen av de andre sin, men bare... eh. Jeg er sånn. Og mangelen på privatliv gir meg angst, og jeg føler meg overvåka og paranoid hvert sekund i døgnet. Per akkurat nu har jeg vært eremitt på biblioteket i noe som kan begynne å ligne på to timer, og jeg kan lett se for meg at særlig nå i begynnelsen kommer jeg til å gå en del i hi her.

I utgangspunktet hadde jeg mange flere angststappa tanker å putte inn her, uten at jeg kommer på så mange flere akkurat nå. Men vit at foreløpig er jeg ekstremt rastløs og sosialt tilbakestående, og noe annet ville bare ha fått meg til å føle meg falsk, fordi det er sånn jeg er født. Eller i følge Freud er det sikkert opplevelser i barndommen, men uansett. Naturlig er det nok. Kanskje ikke. Men igjen; jeg er liksom bare sånn.

Og sjøl om avslutninga blei en smule emo, så blir det nok bedre, for det blir jo alltid det. Og sjøl om jeg stort sett bare går rundt og er stum og mystisk, så har jeg en merkelig tendens til å tiltrekke meg folk likevel. Jeg mener, jeg ender jo faktisk alltid opp med å få flest venner i området, hahaha. Så det kan ikke være såååå mye i veien med meg.

18 kommentarer:

 1. Spennende spennende med bokutgivelse. Er ikkje lenge før den kjem ut. Kanskje på tide eg les den :P trur ikkje eg har lese stort av den...

  Frur eg også hadde isolert emg litt på biblioteket om eg skulle ha budd på folkehøgskule, blir litt mykje folk på ein gong.

  SvarSlett
 2. ÆÆÆÆÆÆ GØY! jeg vil komme til Bergen.
  kanjegkanjeg? :'D

  SvarSlett
 3. Kan vi ikke slå utgivelsen sammen med bursdagsfesten min? 16. September, som du er fullt klart over. Bokhøsten er jo den gjeveste årstiden for debutanter.

  SvarSlett
 4. Kult! Skulle ønske jeg kunne kommet meg til Bergen men er nok i Fredrikstad rundt den tiden ;)

  SvarSlett
 5. 37000, realeaseparty, reklame på busser? *stum* Kan ikke si annet enn gratulerer i grunn...:) Helt fantastisk. Hm, nå må jeg si jeg ble inspirert her.

  Nå skulle jeg virkelig ønske at jeg bodde i Bergen, men desverre liker flybilletter og diverse annet å være dyrt. Men sånn for nysgjerrighetens skyld, er det for spesielt inviterte? *Vurdere å bli blindpassasjer*

  Jeg skal iallefall kjøpe boka di, det skal være sikkert:D

  SvarSlett
 6. Hæ? Det er jo under en mnd til?? Så utrolig kult! Jeg gleder meg veldig til å lese mitt signerte eksemplar :D

  Men jeg vet ikke om jeg klarer å komme meg til bergen, jeg har aaalt for mange ting som skjer om dagen og alt for lite penger :P

  Men herregud.. Dette er jo STORT. Begynner det å gå opp for deg? Tihi, det virker så absurd å treffe sånne mennesker og spise på hotell og ha fotoshoot og sånt noe. Helt fantastisk :)

  Folkehøgskolen venner du deg til Kristine, jeg er niks og nada bekymret for deg der nede. Ikke kryp inn i hulen din for lenge da.

  SvarSlett
 7. Gleder meg til å kjøpe boka di! Så ufattelig flott at du blir utgitt i så ung alder, gratulere masse, masse, masse! Du fortjener det virkelig!

  Og masse lykke til i Sandefjord, det høres veldig spennende ut!

  <3

  SvarSlett
 8. Så spennende og så raskt, det er liksom bare en måned unna :) Jeg må bare få tak i den boka og da skal jeg lese den, skrive grundig anmeldelse sannsynligvis (ta det med ro, den blir mer rosende enn kritisk) og lese den igjen og så skryte rundt til folk jeg kjenner om at jeg kjenner forfatteren av denne boka. Det eneste dumme er at jeg er litt usikker på om jeg får kommet på releasefesten selv om jeg har veldig lyst. Men jeg skal på teater klokka syv på kvelden den 19. september og vet ikke om jeg faktisk kan rekke og dra ut til Bergen og likevel være tilbake i god tid til teaterplanene. Vi får se hva som skjer og jeg har i hvert fall veldig lyst for da kan du signere og hele pakka :)

  (Ellers så unner jeg deg dette virkelig for du virker så grei og skriver oppriktig flott, det virker liksom så naturlig skrivestilen din, som om du ikke tenker på å skrive bra, men bare gjør det. Og jeg syns 37 000 høres helt fantastisk ut og skulle gjerne blitt rik selv og jeg syns du er verdens heldigste, men det er absolutt fortjent og sikkert bare begynnelsen på din fortreffelige karrierre som forfatter/filmregissør/filmanmelder)

  Heia deg og beklager milelang kommentar, jeg har så mye å si av og til bare =0)

  SvarSlett
 9. Åååh, jeg vil på releaseparty! Men allerede da? Da er jeg jo midt i flytting; og jeg er uansett blakk som få. Men hvis du legger ut for/spanderer reisa nedover, kommer jeg, flytting eller ei. Og så må du signere et eksemplar til meg.

  SvarSlett
 10. Ta det med ro! Eg kjem på fuckings realeaseparty! 18.september er jo midt i min septemberfinefrie måned <3 Ah! Og egentlig er det storsamling med Roverlaget den helga, men herregud, eg velge glatt realeasepartyet over det! Det blir vel champagne med gull? Og herregud, eg er mektig imponert. Eg veit jo at du er flink og at historia er råbra, men honorar på ein veldig fin klekkelig sum + 11% av solgte eksemplar er jo berre jævlig bra? og reklame og photoshoot? : D

  Gleda meg til signert eksemplar!

  Får eg litt fortgang på historia vår, så kan vi gje ut den. Haha;p

  Forresten, kjem dypet av en ruin til å bli fjerna frå Bua no?


  Eg hadde nok følt det samme hadde eg gått på FHS no. Eg trur ikkje eg hadde likt heilt å dele rom med noken over so lang tid. Det gjekk liksom akkurat greitt på hybelen liksom, med å dele kjøkken og bad. Neida, overdrive sikekrt. Det blir sikkert kjekt. Og lage film? Kultkutlkultkult.

  No vart eg gira!

  SvarSlett
 11. IIIIH! Gratuleirar en hel masse! :D Du er den tøffeste førstedisippelen ever! <3

  SvarSlett
 12. Daaakar liten... jeg hadde det på akkurat samme viset da jeg plasserte meg selv på Skiringssal. Og vi har jo den samme "sjenerthetgreia", så barndommen vår var nok ekstremt traumatisk. Men jeg tror faktisk på Freud og tankene hans, bra mann det der.

  Og ja, det blir bedre! For min del tok det nesten hele skoleåret... :P Men igjen, du tiltrekker deg garantert flere folk enn meg (jeg er ei grå mus der du er en fargespraker av dimensjoner), så jeg tror dette her går kjempebra! :D

  SvarSlett
 13. Gratulerer! :D Det blir sikkert flotters! Gleder meg til boka kommer ut n_n Det meste som er nytt er skummelt i begynnelsen, men så blir det bedre.

  SvarSlett
 14. Problemet er ikke egentlig at jeg ikke har venner her, men at jeg har venner, hahahaha. Jeg bare liker ikke å være så veldig sosial hele tida.

  Littebitt urgent: Datoen er ikke 18. lenger, da... Ehh, ja, skriver et blogginnlegg om det når jeg kommer hjem (which is helga etter nestkommende).

  Men oh, takk for gratulasjoner <3

  @ Imma: Du ikke bare kan, men må!

  @ Håkon: Nå blir det ikke 18. (eller 16. for den saks skyld) likevel, men er kake i posten et alternativ?

  @ Ingrid: Alle som vil kan komme <3

  @ Eva: Ja, den blir fjerna, men den blir der nok til den kommer ut, tenker jeg.

  SvarSlett
 15. Awh, så fantastisk :D Det blir så bra når boka di kjem ut, ogog, du mååå nærmast ta deg ein tur til ålesund ein gongong? :D jugendstilbyen, you know you know. men ah, isolasjon er fint, til tider. det kan verkeleg bli altfor mange, på ein gong, når man bur sånn. bibliokteket er fin fristad ^^,

  SvarSlett
 16. Må virkelig prøve på det, men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke veit når/om jeg får tid! D:

  SvarSlett
 17. syns livet ditt ser ut til å bli ganske kult. hadde og vært ganske kult å dra til bergen, men dit kommer jeg nok ikke fordi penger er noe man trenger, noe man ikke har.

  jeg er så spent på hele greia. tenk om jeg ser kristine oge på oslos t-baner. hah det hadde vært lættis. oi nå hørtes jeg jævla ironisk ut, men seriøst. det hadde vært stas.

  SvarSlett